Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit értetek azalatt, hogy...

Mit értetek azalatt, hogy tartzkodjatok a vértől? Azt, amit kér, vagy azt, amit ti gondoltok?

Figyelt kérdés
hogyan tartózkodtok a vértől, miközben az ereitekbe fecskendezik? vajon Jézus csak azt kérte azzal, hogy tartózkodjunk a vértől, hogy ne együk, illetve igyuk meg? egy Jehova tanúja kérdezi, érdeklődve.
2010. jan. 29. 14:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
Ó,persze a link:img115.imageshack.us/img115/8561/47539690tr2.jpg
2010. jan. 29. 15:18
 12/75 anonim ***** válasza:
86%
Egy újabb JT-s álkérdés(kérdésnek álcázott térítési kísérlet). Kösz, én már nem dőlök be nektek, eddig mindig igyekeztem értelmesen, legjobb tudásom szerint válaszolni a látszólag kétkedő JT-seknek, erre mind elkezdte citálni az ő tanait, hogy az nem úgy van, ahogy én leírtam, mert a bibliában így meg úgy le van írva. Remélem más se dől be neked.
2010. jan. 29. 15:19
 13/75 anonim ***** válasza:
Rendben, de akkor csak kóser módon elkészített ételt ehetnek Jehova Tanúi, mert egyébként benne marad a vér a húsban...
2010. jan. 29. 15:21
 14/75 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem a jehovásoknak hála itt az ideje némi váltotatást eszközölni a magyar nyelvtanban: ostoba--> ostobább--> jehovás

Nem gyengén értelmezitek férre a Bibliát.

Azt meg, hogy egy keresztényt testvérednek nevezel, azt hiszem minden keresztény nevében mondhatom, kikérem magamnak. Olyan ember nem nevezhető kereszténynek, aki tagadja Krisztus Istenségét.

2010. jan. 29. 15:23
 15/75 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Na mégegyszer:

És igen, én úgy gondolom, hogy az apostolok cselekedeteiben leírt ige a vérrel kapcsolatosan: "A pogányokból lett hívők felől pedig mi írtunk, azt végezvén, hogy ők semmi ilyenfélét ne tartsanak meg, hanem csak oltalmazzák meg magokat mind a bálványoknak áldozott hústól, mind a vértől, mind a fúlvaholt állattól, mind a paráznaságtól." (Csel 21,25) - csak az étkezésre vonatkozik, és nem a vérátömlesztésre, amivel az életét lehet az embernek megmenteni.

Erre az esetre egyértelmű a Biblia útmutatása:

"Aki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekeszik, bűne az annak." (Jak 4,17)

Üdv. Péter

ui: lásd ugyanezt a hozzászólást a másik kérdésednél ahol még egyéb dolgokra is várnám a válaszod!!!

2010. jan. 29. 15:24
 16/75 A kérdező kommentje:
hogyan lehet egy egyértelműen Jehova tanúja által írt kérdés Jehova tanúja álkérdés? talán titkoltam, hogy Jehova tanúja vagyok? vagy titkoltam, hogy mi az álláspontom? ???
2010. jan. 29. 15:41
 17/75 A kérdező kommentje:
kedves péter na mégegyszer! akkor, ha az orvosod megtíltja, hogy tartózkodj az alkoholtól, te csak attól tartózkodsz, hogy ne egyél, igyál alkoholt? attól nem, hogy ne add be intravénásan? ha a biblia azt mondja, hogy tertózkodj a bálványoknak áldozott dolgoktól az azt jelenti, hogy ne egyél meg egy szűz mária szobrot?
2010. jan. 29. 15:43
 18/75 anonim ***** válasza:
88%
hagyhatnád már ezt az alkoholos marhaságot
2010. jan. 29. 15:58
 19/75 anonim ***** válasza:
91%

a kérdés definíciójából következik, h ez egy álkérdés

mivel nem akarsz megtudni semmit

2010. jan. 29. 16:00
 20/75 anonim ***** válasza:
88%
"hogyan lehet egy egyértelműen Jehova tanúja által írt kérdés Jehova tanúja álkérdés? talán titkoltam, hogy Jehova tanúja vagyok? vagy titkoltam, hogy mi az álláspontom? ???" Nem azért álkérdés te szerencsétlen, hanem azért, mert ez nem kérdés, valójában nem vagy kíváncsi a válaszokra, nem fogod megváltoztatni a nézőpontodat miatta, egyáltalán nem érdeklődsz, ezt a kérdést csak azért tetted fel, hogy téríthessél, tehát a kérdés lényegtelen, tehát álkérdés.
2010. jan. 29. 16:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!