Spirituális Sátánisták, van egy hideg entitás, aki folyton bezavar engem; annyira hasonlít Sátánra, hogy folyton összetévesztem őket. Ki lehet Ő?
Részletesebben: A különbség amit érzékelni vagyok képes csak annyi, hogy Sátán jelenlétében határozott forróságot érzek; ez a másik pedig olyan hűvösséget hoz magával, hogy feláll tőle a karomon és a hátamon a szőr, és pillanatok alatt elkezdek fázni... néha azon gondolkozom, hogy lehet-e Sátánnak ikertestvére?
Lehet, hogy veszélyes?
Filoszgod, hadd világítsam meg neked: ez a fajta "vallási ág" azt tanítja, hogy az ember, mai formájában, földönkívüli lényektől ered. Volt egy bizonyos földönkívüli faj, aki rabszolgájává akarta tenni az emberiséget, akik akkor még öntudatlanok voltak, hogy munkaerőhöz jusson vagy valami hasonló (mint az amerikai hódítók az indiánokat). Az ő vezetőjük volt az, akit a vallások "isten"-ként emlegetnek. Ezzel szemben létezett egy másik entitás, a Sátán, aki megszánta az emberiséget, szintén ebből a fajból való volt és létrehozott egy génmódosítást, aminek következtében az emberek átalakultak, elnyerték mai formájukat és öntudatukat (innen ered az a tan, hogy Lucifer, a fényhozó, megkóstoltatta az emberekkel a tudás gyümölcsét). Ez a Sátán tehát ellene tett a lényeknek, akik ezért kiátkozták és az emberiségnek beadták azt a mesét, amit ma ismerünk a kereszténység alapjaként, pedig valójában fordítva van, mint hisszük - a sátán a jó fiú és isten (ahogy az amúgy az Ószövetségben is látszik) a rossz.
Legalábbis ezt hirdeti ez az irányzat. Ha jól emlékszem, nagyjából így foglalható össze. Elég régen volt, hogy elolvastam a hittételüket.
Vannak náluk elég nagy marhaságok, pl. a "god" szóra kitalálták, hogy az a földöntúli lények valami lélekevő gépezetének a rövidítése (Galaxy Obliteration Device - de akkor hogy magyarázzák, hogy ez a szó a többi germán nyelvben is csaknem azonos és jól végigkövethető etimológiája van, mely összefügg a "good" szóval?), de vannak benne érdekes felvetések. Pl. szerintem egyáltalán nem hülyeség, hogy a teremtéstörténetben a sátánt tekintsük a jó fiúnak, mert ő ott valóban csak öntudatra akarta ébreszteni az embereket, míg az ottani isten egy irigykedő, hatalommániás bolond volt.
Nem, Deggial, mi nem vagyunk olyanok, mint a keresztények. Mi olyanok vagyunk, amilyennek lennie kellene az egész emberiségnek, mi is szeretünk, de másképp, sokkal erősebben; és az ellenségeinket nem szeretjük, hanem gyűlöljük.
Ez az emberi létet elfogadó vallás az ősidők óta létezik.
A kereszténység csak bekavart az ember alapérzéseibe és pszichéjébe azzal, hogy szeresd az ellenségeidet, tartsd oda a másik orcád...
Ezért van manapság az a sok elmebeteg, mazochista keresztény.
Mi ha ütnek, visszaütünk!
11-es: köszönöm! Nem ismertem sátánnak ezt a meséjét. :)
De hogy utoljára még leírjam a kérdező logikáját:
hisz a jóban és a rosszban. Ez tény, hogy van. Szerinte a sátán a jó, tehát elismeri a jót. Isten pedig a rossz. De Istent tagadja, tehát szerinte rossz nem létezik. Én itt be is fejeztem a próbát, hogy ezt megértsem.
Most olvastam csak kérdező az utolsó válaszod. Akkor ha én jól szájba vágom anyukádat, mert rálépett a lábamra, mikor a krumpliért állunk sorba, akkor az jogos. :) Király!
Tudod, Istent a sátán szereti félremutatni és ha kérdezed, akkor Isten válaszol. Ahogy neked a sátán. Tehát ha én skizofrén vagyok, akkor te is. :PPPP
"Most olvastam csak kérdező az utolsó válaszod. Akkor ha én jól szájba vágom anyukádat, mert rálépett a lábamra, mikor a krumpliért állunk sorba, akkor az jogos. :) Király!"
Ha gondolod vágd, szájba anyámat, de előbb utána kell menned, ugyanis 15 éve halott!
Csak azért kérdezem mert ez és pár korábban írt gonolatod:
"A kereszténység csak bekavart az ember alapérzéseibe és pszichéjébe azzal, hogy szeresd az ellenségeidet, tartsd oda a másik orcád... "
"Mi ha ütnek, visszaütünk!"
Innen való:
Lavey: The Satanic Bible - Book of Satan
I/1: "Death to the weakling, wealth to the strong!"
I/3: "For I stand forth to challange the wisdom of the world; to interrogate the 'laws' of man and of 'God'!"
1/6: "The TRUE prince of evil - the king of the slaves!"
3/7-8: "Hate your enemies with a whole heart, and if a man smite you on one cheek, SMASH him on the other!; smite him hip and thigh, for self-preservation is the highest law!
He who turns the other cheek is a cowardly dog"
Ésatöbbi.
Szóval eléggé úgy tűnik, hogy a spirituális sátánisták szeretnének maguknak egy szeletet Mr. LaVey sikeréből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!