Miért provokálják trágár beírásokkal a keresztényeket azok akik nem keresztények? Mi a jó nektek ebben?
Kedves Dowd!
Amikor teszem azt a homokosok elözönlik a vallási topikot, azt szoktam mondani, hogy menjenek szépen a homokozóba, oda nem fogok utánuk menni. Mondod, mindenkinek joga van hülyének lenni, és ezzel egyet is értek, ezért nem megyek utánuk. De ha téged adott esetben bosszant, hogy például nekem az a véleményem, hogy az Egyházban ugyanúgy nincs helye homokosoknak, ahogyan házasságtörőknek, gyilkosoknak, tolvajoknak sem, de mégis idetolod a képed, és zokon veszed tőlem, hogy komolyan veszem a Biblia szavait, az nem más, mint közönséges trollogás. A vallási rovatban szabad komolyan venni a Biblia szavait, de kifejezett bunkóság hitetlenként érvek nélkül ágálni a Biblia ellen. Az egyház belügye, hogy kit, hogyan enged be a kapuin, ahogy te is feltehetőleg megválogatod a látogatóidat, és nem hagyod az ajtódat tárva-nyitva. A Biblia nem ad utasításokat a hitetlen embereknek, csak azt, hogy térjenek meg, azon kívül semmit sem. Ha valaki azonos neműekkel szeretne ízetlenkedni, ám tegye, szabadság van erre is, de ami magánügy, azt kezelje diszkréten és ne az Andrássy úton mutogassa magát, vagy ha mégis, ne várja már el, hogy jó képet vágjak hozzá. Azt se várja el, hogy a normális szexuális élet alternatívájaként fogjam fel az életmódját. Ja, és ha a bűnt választja, nem választhatja azzal együtt Istent is, azaz nincs helye az Egyházban. Azt nem mondtam, hogy a társadalomban sincs helye.
Ezzel semmi gond nincs is! (mondjuk a felvonulással én sem értek egyet, mert főleg provokáció semmi más).
Szeretitek az érveket hangoztatni!
Egyetlen kézzel fogható tényt sem tudtok felmutatni a biblia védelmében. Olyannyira, hogy a legalapvetőbbet nem tudod bizonyítani: Isten szava e!
Majd ha ezt tudod bizonyítani akkor nem lesz miről beszélni, fejet kell hajtsak előtte.
Azt mondod az egyház eldönti kit enged be, mert megteheti. Akkor kérlek olvass kissé utána Ferenc pápa konkrétan beengedte a melegeket az egyházba, (Isten keresésében ki ő, hogy megtagadja e tőlük (ezt mondta keress utána)) elismerte az evolúciót ,az ősrobbanást.
Szóval ezt először a pápával beszéld meg és csak azután velem :)
(mellesleg nem szoktam trágár lenni ahogy most sem voltam az)
De mint mondottam: amíg bűntudat keltés, és hasonlók okán másokat nyomorítotok meg, addig rendszeresen találkozni fogunk a témában :)
Kedves Dowd!
A Pápa sokkal inkább politikus, mint egyházi ember, nem tekintem kompetensnek bibliai kérdésekben, mert nem bibliai érvrendszert használ. A Pápa legfeljebb katolikus körökben elfogadott, de ott sem mindenki látja ugyanúgy, ahogyan ő.
Tévedés, hogy nincsenek tények a Biblia mellet. De legfőbb érvem Isten létezése mellett mégis az, hogy rendszeresen tapasztalom a létezését, és ha mást mondanék, akkor hazudnék. Én mondom neked, hogy tudom, hogy Isten létezik. Azzal is tisztában vagyok, hogy ezt sehogy sem tudom neked bebizonyítani. Igazad van, ha azt mondod, hogy olyanról beszélek, amit te soha nem tapasztaltál. Tudom. 1990-ig én sem tapasztaltam Isten létezését, de volt egy nap, amikor először találkoztam Jézus Krisztussal, és azóta, időközönként újra és újra megtapasztalom azt, amit te még soha. Így van ezzel mindenki más is, aki nem csupán felvett egy vallást, hanem valódi hite van. A hit meggyőződés, nem pedig feltételezés. De mindenki számára nyitva van az út. Ahogyan az én életembe is eljött a lehetőség, ugyanúgy bárki számára eljöhet. Ezért lehet tenni, de ellene is. Sok ember jár a gyülekezetünkbe, aki azelőtt echte materialista volt, mielőtt találkozott volna Istennel. Sokan ugyanazt az evolucionista tananyagot tanultuk, marxista ideológián nevelkedtünk, amin a társadalom túlnyomó többsége. De a megtérés után az ember könnyen el tudja dobni az ateizmust és az evolúciót, mert bár még nem mindent ért, de egyet tud: noha vak voltam, most látok.
Egyébként, nem kell neked fejet hajtani számodra elfogadhatatlan meggyőződés előtt, ilyesmit én sem tennék. De aminek nem jártál alaposan utána, arról ne mondd, hogy nem létezik, vagy ha mondod is, legyél tisztában azzal, hogy erről még nem győződtél meg, legfeljebb a birtokodban levő információk szerinti valószínűségek között szelektálsz. Ha azonban találkoznál a feltámadott Jézus Krisztussal, azt nehezen tudnád negligálni, ahogyan mi sem tudtuk.
Először is ha a pápa nem kompetens teológiai kérdésekben szép kis önfejű társaság ez az egyházasdi.
Mellesleg a fanatizmus netovábbja amikor a keresztények a saját egyházfűjüket is inkopetensnek hívják ha velük nem ért egyet. Ez már tényleg a téma non plus ultrája.
(Egyébként simán elhiszem, hogy ha most visszatérne krisztus az elsők lennének akik újra megfeszítik a keresztények, de ez magánvélemény)
Az, hogy te találkoztál krisztussal ez számomra minimum az elmeorvos kategória már bocsánat!
Gyakorlat ZÉRÓ dolgot tudtok bizonyítani, csak ti érzitek,gondoljátok, meggyőződéssel állítotok valamit. Ez szép, csak ez nekem marha kevés. És nem csak nekem.
De még ha bizonyítani nem is tudod, ám legyen (velem lehet beszélni) de meg tudnád mutatni nekem. De nem tudod.
Visszamondod ami le van írva a bibliában (amiről köztudott, hogy emberek írták, többször félrefordították, plusz kézzel szerkesztették, szintén emberek Jó tudom, isteni sugallatra. Isteni sugallatra a mai napig emberek lőnek gödrökbe. No comment)
Azt már meg sem kérdezem, hogy az egyetemességben (katolikus ugye) hogyan teremthetett isten nem tökéletes embert. És még van pár logikai bukfenc ebben az egészben :)
Az a nagy helyzet, hogy a pápa nagyon jól látja, hogy az egyház kezd köznevetség tárgya lenni lassan, és nagyon durván kezd veszíteni ismét a jelentőségéből a fejlett világban. (az egyház intézmény, pénzből él azt pedig a gazdag nyugat adja. Vagy nem ugyebár)
Mondom, nem érdekel senki dajkameséje. De amikor tizenéves gyerekekben keltetetek bűntudatot és b--átok szét a szexualitását azzal a közröhejjel, hogy maszturbálni bűn akkor már kifejezetten ártalmas amit műveltek.
A keresztényeknek k. magukba kéne szállniuk most már mert horror kárt szoktak okozni néha.
Kedves Dowd!
Kissé kezd fárasztani ez a beszélgetés, és nem, nem azért, mert olyan nagy bölcsességeket mondasz, amire nem tudnék megválaszolni. Tudod a színeset azért nem szokták együtt mosni, mert egymás színét befogják. Ha ezt sokszor megtennék egymás után, az eredetileg sokszínű ruhadarabok egyszínűek, seszínűek lennének. Te nem csupán tájékozatlan vagy a bibliai hit témakörében, de a szegényes értesületlenségeidet még ki is vetíted mindenkire, aki kereszténynek mondja magát. A Katolikus Egyház a Bibliától legalább ezerötszáz éve elrugaszkodott. A keresztény hit alapja a Biblia. Egy Bibliától elrugaszkodott személy véleménye akkor sem releváns, ha egyházfőként tisztelik. Mások. Tudod a Pápa nem az egyház feje, csupán a Római Katolikus Egyház feje, ami csak a nevében jelent egyetemeset. Nekem biztos, hogy nem a feljebbvalóm a pápa. Ha te ezt önfejűségnek gondolod, a te problémád. Tulajdonképpen a Római Egyházon kívül egyik más keresztény felekezet, vagy irányzat nem tiszteli a Pápát, mint egyházfőt. Sem a görög katolikusok ,sem az anglikánok, sem az evangélikusok, sem a reformátusok, sem a baptisták, sem a metodisták, sem a nazarénusok, sem a pünkösdiek, sem pedig a karizmatikusok.
Az, hogy én mit tapasztaltam, az én dolgom. Nem azért mondtam el, hogy minősítsd, hanem azért, hogy halljad, hogy ilyesmi is létezik. Mondhatsz, amit akarsz, de világszerte sok százezer ember tapasztalta ugyanazt, amit én. Ha ők bolondok, ahogyan te gondolod, akkor is inkább vállalok velük sorsközösséget, mint az olyan fogyatékos emberekkel, akik nemcsak vakok, de nem is akarnak látni. Én voltam már vak, és senki kedvéért nem vagyok hajlandó kiszúrni a szemeimet, hogy újra vak legyek - persze képletesen szólva, remélem, ez tiszta.
Nem mondom neked vissza, ami meg van írva a Bibliában, mert az nem neked szól, hanem azoknak, akik nyitottak rá. Tévedés, hogy én meg akarlak győzni bármiről. Nem kell Jézus Krisztus? Rendben, majdcsak megleszel nélküle is. Tudod, még egy alulképzett embernek is van annyi esze, hogy mielőtt kimegy a mínusz hatvan fokba, előtte többször is átgondolja, hogy vajon jól fel van-e öltözve. De ki lehet menni klottgatyában is. Persze, aki ezt megteszi, az nem feltétlenül alulképzett, de bölcsnek biztos, hogy nem mondható.
Egyébként a Bibliában nincsenek logikai bukfencek, csak a Bibliát értelmezni próbáló embereknél fordulnak elő logikai ficamok, vagy görcsök. Ennek a forrása azonban nem a Biblia, hanem a tradicionális értelmezések, a sztereotípiák, az előítéletek, illetve a félreértések. Az olyanok, hogy háborúzni csak vallási alapon szoktak az emberek, bezzeg, ha mindenki ateista volna, akkor volna ám igazán szép a világ. Az, hogy a nácik ateisták voltak, hogy a Waffen-SS tagjait arra képezték, hogy minél kegyetlenebbek legyenek, hogy megszabaduljanak a hagyományos zsidó-keresztény gondolkodástól, nyilván nem tartozik a tárgyhoz.
Köznevetség tárgyai elsősorban azok a történelmi egyházak lehetnek, akik szakítottak a bibliai értékrenddel, ezért zsugorodnak világszerte, szemben az evangéliumi közösségekkel, akik mellesleg önfenntartók, és nem függenek az állami pénzektől, vagy a nyugati világ kegyeitől.
Én nem hiszem, hogy az egyház azzal kezdené a fiatalok megszólítását, hogy mi a bűn és mi nem az. Aki ezt teszi, az nem keresztény, hanem kókler, mint ahogyan az is az, aki nem tudja megkülönböztetni a kóklereket a keresztényektől, mert neki egy hülyeség. Egy dolog a tájékozatlanság, azon lehet segíteni. De az igénytelenségen hogyan lehet segíteni? Ez persze, belefér abba a jogosultsági körbe, amit te is megfogalmaztál.
Részemről kiszálltam, mert semmi esélyt nem látok arra, hogy kettőnk álláspontja közeledjen, közös nevezőre pedig nem hozható. A parttalan vitákat pedig kerülöm - Bibliai javallatra. Egyébként: "Vitatkozni az Interneten olyan, mint indulni a Paralimpián: hiába nyersz, mégis mindenki tudja, hogy retardált vagy!"
" bezzeg, ha mindenki ateista volna, akkor volna ám igazán szép a világ. Az, hogy a nácik ateisták voltak, hogy a Waffen-SS tagjait arra képezték, hogy minél kegyetlenebbek legyenek, hogy megszabaduljanak a
hagyományos zsidó-keresztény gondolkodástól, nyilván nem tartozik a tárgyhoz."
Na és persze ne felejtsük ki a komcsikat sem, a marxista, materialista eszmék hatására történt a történelem egyik legnagyobb mészárlása, az orosz forradalomban sokkal többen halatak meg, mint a náci fajelmélet hatására elkövetett népírtásban.
A kedves Dowd egyébként már többször bebizonyította, hogy mennyire hiányisak a bibliai ismeretei, sajnos ő is a fröcsögő primitív személyeskedő ateistők közé tartozik, akiknek az minden vágyuk, hogy alázhassák a Keresztényeket...
Kérdező kérdezett valamit elmondtam a véleményemet!
TI szólitotok meg és kötöttetek belém.
De nem lep meg, a vallásosok ilyenek. (megszoktam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!