Miért hajlamosak a keresztényeket az ótestamentumi istenkép (haragvó, gyilkos, népeket leigázó, stb. ) alapján megítélni?
Több ismerősöm azzal jön, hogy a keresztény isten (mintha több isten létezne) haragvó, népirtó, stb. és csak a keresztények mondják Őt szerető Istennek.
Amikor megkérdeztem, hogy honnan veszik azokat a negatív jelzőket a keresztény istenképre, akkor az ótestamentumi résszel jönnek.
Mondtam nekik, hogy az a zsidóságnak a története.
A keresztény istenkép az, ami az Újtestamentumban található, az egyetemes és abban nincs Istentől indított öldöklés, sem olyan rész, ahol Isten népeket akarna kiírtani.
Erre általában inkább témát váltanak ahelyett, hogy választ adnának.
Tudom, hogy keresztényként sem szabad elvetni az Ótestamentumot, viszont az sem helyes, hogy egy egészen más alapján ítélnek meg valamit.
Továbbá itt, ezen az oldalon is több kérdésnél látok hasonló reakciókat, amikor a keresztény istenképre húzzák rá a zsidók istenképét (ószövetségit az ÚJszövetségre).
Azért, mert az Ószöv. meg az Újszöv. Istene egy és ugyanaz a személy.
Tök mindegy, hogy az Újban már maga a megtestesült jó.
Ha mondjuk van egy ember, és 5 éves koráig naponta kékre-zöldre veri a gyerekét, utána meg jaj, de szereti a gyerekét, akkor mi alapján ítélnéd meg?
"Mondtam nekik, hogy az a zsidóságnak a története."
Áhá, értem... Vagyis nem.
És akkor mi van? Azt mondod, hogy az egy nem valós istenkép, tehát az egész ószövetség hazugság. Akkor az újszövetség egy nagy hazugságra épül, tehát az egész kereszténység egy kamu.
Egy Isten van.
De több istenkép.
Más az istenképe a zsidóknak, más a keresztényeknek, más a muszlimoknak, más a hindu hitvilág istenképe, stb.
Ezért sem értem, hogy a keresztény istenképet (Újszövetség) miért akarják azonosítani a zsidó istenképpel (Ószövetség)?
"Egy Isten van.
De több istenkép.
Más az istenképe a zsidóknak, más a keresztényeknek, más a muszlimoknak, más a hindu hitvilág istenképe, stb."
Nézz körül a világban, szerinted melyik istenkép a legreálisabb? Szerintem az, amelyik imádja az erőszakot.
A kereszténység az elmúlt 2000 év alatt bizonyította az ótestamentumi Istenben való hitét: -döntsétek, -romboljátok, -pusztítsátok el a "hamis" istenek templomait, papjaikat öljétek meg, követőiket adjátok el rabszolgának.
Mit csinál a kereszténység? Lehetősége szerint kiöl, elpusztít mindent ami nem egyezik tanaival! Bárhová beteszi a lábát a kereszténység, legelső dolga a "bennszülött" népek ősi tudásuk, hagyományok, hitük+isteneik megsemmisítése.
"Lehetősége szerint kiöl, elpusztít mindent ami nem egyezik tanaival! Bárhová beteszi a lábát a kereszténység, legelső dolga a "bennszülött" népek ősi tudásuk, hagyományok, hitük+isteneik megsemmisítése."
Ez általában elmondható bármelyik másik vallásra. Nem toleráns más irányzat felé egyik sem a gyakorlatban. Tehát ez az érv nem elég válasznak a konkrét kérdésemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!