Miért provokálják trágár beírásokkal a keresztényeket azok akik nem keresztények? Mi a jó nektek ebben?
Azt hiszem ez nekem szól.
Szóval, ha a zsidókat vagy a buddhistákat káromolnám, akkor az nem lenne gond? vagy ha én is keresztény lennék, akkor nyugodtan szapulhatnám őket? Miért kell kisajátítani kvázi a védelmet a káromlás alól a keresztényeknek? Oké, jövőhét szombaton kimegyek a zsinagóga elé és beszólok az összes bibsinek és közben azt hangoztatom, hogy aki a keresztényeket meri sértegetni az egy bunkó állat, aki a pokolban fog ropogósra sülni.
Amúgy pontosan az ilyen ostoba megnyilvánulásokért, mint ez a kérdés. Ha neked ettől jobb akkor elárulom, nem vallásuk, hanem az értelmi szintjük miatt kritizálom az embereket. Egy olyan dolog miatt, amin pillanatok alatt változtathatnának, de ők úgy döntenek, hogy tudatosan maradnak tudatlanok.
Szia!
Egyrészt ezen a fórumon ugyanúgy lámpással kell keresni a keresztényeket, ahogy Diogenész kereste az Igaz embereket. Másrészt trágárságot ritkán látni, inkább az tűnhet sértőnek, ha valakit bornírt beidegződésében világossággal háborgatnak. Sajnos amit ma kereszténységként azonosítanak, azt a fetrengő halandzsázók, Bibliával házalók és a többi szekta az idiotizmus szintjére igyekeznek lehúzni.
Vannak emberek, akik mások idegelésében élik ki magukat. Velük nem kell foglalkozni.
Másfelől: a nagyon keresztényellenesek, még ha csak provokációnak szánják is, amit írnak, látszik, hogy érdeklődnek! Máskülönben nem írnának a Vallás témakörbe. Az is lehet, hogy valaki tényleg szeretne választ kapni egy elsőre talán idiótának tűnő, de őt nagyon is foglalkoztató kérdésre. Ők azok, akikkel érdemes vitatkozni, még ha meggyőzni nem is lehet őket (hiszen nem is ez a cél, hanem hogy mindenki választ kapjon a kérdéseire).
Én csak akkor vagyok trágár, amikor nem tudom eldönteni, hogy a beírástól felvágjam az ereimet vagy leszopjam magamat.
Nem egészséges elnyomni és vannak esetek, amikor úgy ítélem, hogy nem is kell.
És még mutatok nektek egy kimagasló utat. Ha emberek és angyalok nyelvein szólok, de szeretet nincs bennem, kongó ércdarabbá vagy csattogó cintányérrá lettem. És ha megvan nálam a prófétálás ajándéka, és járatos vagyok az összes szent titokban és minden ismeretben, és ha minden hitem megvan ahhoz, hogy hegyeket helyezzek át, de szeretet nincs bennem, semmi vagyok. És ha mindenemet odaadom mások táplálására, és ha testemet átadom, hogy dicsekedhessek, de szeretet nincs bennem, semmi, de semmi hasznom nincs nekem.
A szeretet hosszútűrő és kedves. A szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem viselkedik illetlenül, nem keresi a maga érdekeit, nem válik ingerültté. Nem tartja számon a sérelmet. Nem örvendezik az igazságtalanságnak, hanem együtt örvendezik az igazsággal. Mindent elvisel, mindent elhisz, mindent remél, mindent kitartással tűr. A szeretet soha nem vall kudarcot
megfigyeltétek? nem viselkedik illetlenűl, nem válik ingerülté. ha illetlenül viselkedtek, és ingerültek lesztek, és szapuljátok testvéreiteket, akkor vajon mi vezet benneteket?
béke :-)
Én csak a hü*yeséget nem bírom, és a vallás rovatban elég sokszor látom, hogy nem egy magát kereszténynek nevező egy könyvet olvasott el figyelmesen (annyira figyelmesen azért azt sem), a többit ha olvasta is egyszerűen figyelmen kívül hagyja. (pedig ha nem tenné, nem beszélne olyan szintű marhaságokat amit nem egy elpuffant művészi átéléssel.)
Szóval amikor már megkarmolja magát az ember egy egy turbokeresztény agybaján, ott nehéz elmenni szó nélkül
Kedves Dowd!
Annál nagyobb hülyeséget nehéz elképzelni, mint amikor valaki olyan emberek véleményét olvasgatja odaadással, akiknek a véleményét nem bírja, amin felháborodik, ami bosszantja. Én ha utálok valamit, azt elkerülöm. Szerintem ez logikusabb, mintha azt keresném, amit utálok. Például vannak emberek, akiknek nem vagyok hajlandó elolvasni a hozzászólásaikat, mert bosszant a fafejűségük, de nem szeretnék kizárkózni önmagamból, nehogy elhagyjam a kulcsot.
Azért szoktam benézni, mert néha szexuális témakörben egyértelműen személyiség romboló munkát végeznek a vallásosok. És nem is kicsit. Komoly károkat okoznak embereknek.
Amig a személyes agybaja, hogy isten teremtette az embert asz egy dolog, alkotmányos joga hül*ének lenni.
De amikor látom, hogy valakinek ezzel problémát fognak okozni bizony írok.
És akkor is ha megkérdezik a véleményemet egy általánosabb dologról. mint pl. most is ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!