Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » SEGÍTSETEK!! Régen hogyan...

SEGÍTSETEK!! Régen hogyan kinozták a keresztényeket?

Figyelt kérdés
2013. nov. 27. 18:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
43%
2013. nov. 27. 19:05
 2/21 anonim ***** válasza:
54%

Azt mondták létezik isten

Ha nem szeretik akkor a pokolba kerülnek

tized

2013. nov. 27. 19:09
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Elég kreatívak voltak ilyen téren...

Nero idejében cirkuszi játékok "szereplői" voltak, ami azt jelentette, hogy vadállatok tépték szét őket, vagy keresztekkel állították tele az arénát és megfeszítették őket. Volt, akiket élve elégettek, vagy szöget vertek a körmük alá, esetleg levágták kezüket-lábukat... Ez az ókori Rómában volt jellemző.

A múlt században is voltak cifra esetek, a kommunisták szintén üldözték a keresztényeket, nem tudom erre is kíváncsi vagy-e, vagy csak Róma érdekelt.

2013. nov. 27. 19:09
 4/21 A kérdező kommentje:

igen kíváncs

i vagyok

2013. nov. 27. 19:13
 5/21 anonim ***** válasza:
47%
Első vagyok, kérlek bocsáss meg nekem... csak azt hittem, hogy nem komolyan gondoltad ezt a kérdést.
2013. nov. 27. 19:15
 6/21 anonim ***** válasza:
56%
Igen, a múlt században volt, hogy a kommunisták gumibottal verték a keresztények heréjét, talpát, a keresztények meg máskor és máshol spanyolcsizmával, kerékbetöréssel, vízbefullasztással stb. ütötték el unalmas perceiket. Nos, egyik banda sem különb a másiknál. Az ókort meg már leírták előttem.
2013. nov. 27. 19:15
 7/21 anonim ***** válasza:
53%
Biológiával és földrajzzal.
2013. nov. 27. 19:22
 8/21 anonim ***** válasza:
24%
6-os, a kérdező nem véleménynyilvánítást kért, hanem tényszerű válaszokat egy adott kérdésre.
2013. nov. 27. 19:26
 9/21 anonim ***** válasza:
41%
Ezzel szemben a hármas "elég kreatívak voltak" szövege nem minősül véleménynek.
2013. nov. 27. 19:29
 10/21 anonim ***** válasza:

Angolában Jehova Tanúit :

1961. június 25-énEgy katonai őrjárat szakította félbe az összejövetelt. Azt parancsolták, hogy minden férfi menjen ki, és horganyzott vascsövekkel megverték őket. Az egyik testvér így emlékszik vissza: „Úgy vertek bennünket, mint az oktalan állatokat levágáskor, igen, hasonlóan ahhoz, amikor az ember egy bunkósbottal fejbe vágja a disznót, hogy megdögöljön, mielőtt kiviszik a piacra eladni.” Silvestre Simão és társai még mindig magukon viselik a verés nyomait. Ezután libasorban egy futballstadionba vezették őket, ahol egy nagy csoport dühös európai várakozott, akik éppen azelőtt vesztették el családtagjaikat az észak-angolai háborúban. A katonák és a tömeg, amelyben az európaiak közül is voltak néhányan, újra kegyetlenül megverte a testvéreket.

Ezután Silvestrét és a többi testvért teherautókra tették, és a São Paulo börtönbe vitték, amely a hírhedt titkosrendőrség kezében volt. Újra brutális verést kaptak, majd belökték őket egy cellába, egymás hegyére-hátára. Komoly sérülésekkel és vérző testtel magukra hagyták őket, hogy meghaljanak.

2013. nov. 27. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!