Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon milyen kérdéssel lehet...

Vajon milyen kérdéssel lehet bizonyítani, hogy Jehova tanúi tévtanítók?

Figyelt kérdés
2010. jan. 27. 11:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/84 anonim ***** válasza:
23%
Semmivel, a vallásnak pont az a lényege, hogy nem lehet semmit sem bizonyítani benne, és hogy az sem probléma, ha a tanításokban logikai ellentmondás van.
2010. jan. 27. 11:19
 2/84 anonim ***** válasza:
42%
Így van, vallásban nincs bizonyítás. Ha fáj neked, hogy ők ebben vagy abban hisznek, egyszerű a megoldás: ne csatlakozz az egyházukhoz!
2010. jan. 27. 11:22
 3/84 A kérdező kommentje:
nem, én magam vagyok Jehova tanúja! de kétségeim vannak, hogy vajon az igazságban vagyok-e. mindeddig azomban minden aggodalmamra kielégítő választ találtam. vajon aki kívűlálló, talán jobban látja a hibákat?
2010. jan. 27. 11:28
 4/84 anonim ***** válasza:
100%
Ha már kétségeid vannak, akkor nem hiszel igazán, hagyd ott őket.
2010. jan. 27. 11:29
 5/84 anonim ***** válasza:
88%

Minden kérdéssel, amit fel szoktak tenni.

Csak a bibliai választ kell megadni rájuk, nem az őrtornyosat.

2010. jan. 27. 11:31
 6/84 anonim ***** válasza:
Ha kielégítő választ találtál az aggodalmaidra akkor miért vannak kétségeid? Nekem ez ellentmondás.Egyébként meg azt szokták mondani:hittel nem lehet vitatkozni.
2010. jan. 27. 11:33
 7/84 anonim ***** válasza:
Az emberek mindig meg tudják magyarázni, hogy mit miért csinálnak, persze, hogy kapsz kielégítő válaszokat a kérdéseidre. Ha kívülállókat kérdezel, azoknak nagyrészt az lesz a véleményük, hogy a Jehova Tanúi sok mindenben tévednek, hiszen aki nem így gondolja, az csatlakozik ehhez a gyülihez. Itt az a lényeg, hogy te hogyan látod a dolgokat, el tudod-e fogadni a szabályokat, amiket be kell tartanod náluk, tudsz-e úgy élni hosszú távon, hogy a társadalom nagy része elítél (mert valljuk be, kevesen szeretik a Tanúkat, előítéletesek az emberek). Ha mondjuk szüleid is Tanúk, és így lettél nevelve, akkor teljesen normális, hogy kialakulnak a saját nézeteid, de nem kell feltétlenül ahhoz a gyülihez tartoznod, ahol felnőttél, ha a tanaik nem egyeznek az értékrendeddel. Ha nagyobb korodban álltál be, akkor meg azért lehetnek kétségeid, mert nem ebben nőttél fel. Én úgy vagyok vele, hogy nem az a lényeg, milyen vallású vagy, hanem hogy őszintén higgy benne. Mondjuk úgy tudom, ez a vélemény eléggé ellenkezik a Tanúk tanításaival, de ez van, ez az én álláspontom :)
2010. jan. 27. 11:36
 8/84 anonim ***** válasza:
76%

a kérdező kommentje elég zagyva

ha nem tanú, akkor elvileg kívülálló

valójában ez is egy jehovás provokáció

majd jönnek a ténylegtanúk, és meggyőzik a "kérdezőt"

2010. jan. 27. 11:37
 9/84 A kérdező kommentje:
igen, ezek nekem is eszembe jutottak. de most őszintén: mindaddig, amíg technikai adatok (értsd: a biblia) bizonyítják, hogy ez a legjobb autó, addig nem szálsz ki belőlle, amig technikai adatok (értsd: a biblia) nem bizonyítják, hogy van jobb autó! azaz az, hogy egy ferrariban ülsz, nem teszi lehetetlenné azt, hogy keresed benne a hibát! ha nem találod, az is válasz. ha megtalálod, van lehetőséged olyanba átűlni, ami orvosolja ezt a hibát. félreértés ne essék, egy "bugatti veyron" nem jobb azért, mert drágább!
2010. jan. 27. 11:41
 10/84 anonim ***** válasza:
ez hogy jön az eredeti kérdéshez?
2010. jan. 27. 11:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!