Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanui szerintetek mit...

Jehova Tanui szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
4 éve tanulmányozom a Bibliát egy kedves JT testvérnővel akivel azóta barátnők lettünk. Őáltala és a Biblia által úgy vélem jobban megismertem Istent mint valaha. Viszont a tanaik között van néhány amit egyszerüen nem tudok elfogadni. Pl. az ünnepek tiltása. Még a karácsonnyal és a húsvéttal nincs is nagy gondom de van 3 gyermekem akiknek a születésnapját képtelen vagyok kiiktatni az életünkből! Van még pár dolog de a legnagyobb nehézséget ez okozza. A férjem is tanulmányoz és ő ugyanúgy vélekedik mint én. Nagyon úgy érzem hogy így sosem lesz belőlünk igazán hithű JT. Mit tegyek??

2014. okt. 27. 10:16
 71/120 anonim ***** válasza:

Egy részt kétszer másoltam be Idától, kétféleképpen válaszoltam rá, helyesen a második ismételt szöveg helyett ez a helyes:

Ida:

"Mi is az Atyát imádjuk! Viszont Jézus Krisztus a Megváltó, akin keresztül mehetünk az Atyához! Kizárólag az Ő megváltásán, és befogadott személyén keresztül!"

Én: Ez szépen hangzik, csak tudom, hogy nagyon sok háromságimádó Jézushoz imádkozik, holott ezt NEM TEHETNÉ a Biblia szerint. Tehát még ebben sem vagytok egységesek. :-)

Bocsi!

2014. nov. 27. 17:08
 72/120 Balázs Ida ***** válasza:

Kedves JT!

" Először is szent szellem, nem 'lélek', bibliailag nagyon nem mindegy, ugyanis teljesen mást jelent. "

Tisztában vagyok vele, hogy "helyesebb" a Szent Szellem kifejezés! Ahogy valószínűleg közülünk mindenki! De ez magán jellegű dolog, hogy én miért hívom továbbra is Őt Szent Léleknek!

De igazából csak annyit látok, hogy a "szúnyogot megszűrőd, a tevét meg átereszted"...!

Eddig mindig csak olyasmibe akadtál bele, ami jelentéktelen valójában, de arról egy hangot nem szóltál, ami lényeges lenne , amiről igeverseket írtam, idéztem ( vagy amiről Xéniah is beszélt, vagy idézett)! És, ami a tiszta látás szempontjából fontos lenne!

"Másodszor, a szent szellem ellen nem én érvelek, hanem azok, akik Bibliaidegen tanításokkal hamisítják meg az isteni igazságokat. "

Akkor magatokkal vitatkoznátok! És még jó néhány olyan tanítással, amely ugyancsak nem áll meg az Ige alapján!

"Ő az Istenség harmadik személye, akár elismeritek, akár nem."

"Már hogy ismerhetném el azt, ami NINCS a bibliában, sőt, az ELLENT MOND neki. A szent szellemről a Szentírás túlnyomó többségben személytelen erőként beszél."

Előhoztam neked azokat az igeverseket, ahol látható, hogy személyről van szó! Ezeket csak tagadtad, de nem értelmezted.

" A zsidók mindig is így értették."

Az Úr Jézus feltámadásáig még nem küldetett el a "földre" a Szent Lélek Isten.

Jn 14,16 Én pedig megkérem az Atyát, és másik Segítõt küld nektek, aki örökre veletek marad.

Jn 14,17 Õ az Igazság Szelleme, akit a hitetlen emberek nem tudnak elfogadni, mert nem látják, és nem ismerik õt. Ti azonban ismeritek, mert veletek lakik, sõt bennetek él majd. ( Egyszerű ford 2006)

A próféták, és némely királyok, vagy főpapok, papok, írástudók, voltak, akik kapcsolatban voltak Vele, de ez se olyan módon, ahogyan ez pünkösd óta történik. A Szent Lélek neve Szent Lélek, vagy Vigasztaló! Szentség Lelke, Igazság Szelleme, vagy egyéb. ( Jézus is fog kapni új nevet, mégse fogja azt mindenki ismerni, csak akinek megadatik! De ettől még lesz neve, csak nem fogják tudni!) Továbbá, nem lényeges, hogy a zsidók annak idején mit gondoltak , vagy mit nem, hiszen ők se ismerték fel Jézust, mint Isten Fiát, és mint Krisztust, mint az Igét, aki Isten is egyben. Ahogyan ti sem!

De, ha az elektromágneses hullámok működéséhez akarjátok hasonlítani , tegyétek azt! Mint mondtam, ha nincs kijelentésetek Istentől valakiről, vagy valamiről, akkor nincs kijelentésetek. Ha az igazságot akarjátok tudni valóban, akkor kaptok kijelentést Róla!

2014. nov. 27. 23:22
 73/120 Balázs Ida ***** válasza:

"Az Úr Jézus Krisztus ki nem érdemelt kedvessége és az Isten szeretete legyen mindnyájatokkal, és legyen része mindegyikőtöknek a szent szellemben!"

Ha nektek ez a fordítás a jó fordítás, akkor legyen úgy. Én spec többet is használok, és érdekes módon, akárki is fordította, és akármelyik nyelvre fordították is le anno, mind ugyanazt olvasta, fordította...! ( Még azok is, akik nem azokat a gyökérforrásokat használták a fordításukhoz!)

"De miért költesz ebbe bele olyant, hogy e három felsorolt mindegyike "személy" és hogy "ők" mindhárman "egyenlőek" korban és hatalomban, tudásban ...??? Ezt írja ez a vers? NEM Ezt írja valahol a Biblia, NEM! Akkor? "

Egyek, de nem egyenlőek mindenben! És egyébként, mint idéztem is, oda van írva, hogy személyekről van szó!

"A szent szellemnek van-e neve? Nincs! Tehát akkor hogyan is értsük?"

Pl, most neked is csak JT a neved! Ez spec nem személynév...! Akkor most azért beszélgetünk valakivel...?! ( De, ha egyszerűen így hívnának, akkor se problémáznék azon, hogy ez nem személynév szerintem, és....! Mert akiről azt mondják, hogy ..."Ő", vagy azt , hogy "Aki", az személy. )

" Mindhárom felsorolt ELISMERÉSÉVEL kell megkeresztelkedni. Ugye tudod mit jelent gyakran a bibliában a "nevében" kifejezés?"

Pontosan! És te?

" És itt vajon szerepel-e, hogy ez a három "egyenlő" a felsorolt tulajdonságokban és hogy mindnyájan "Istenek"? NEM!"

Ha nem úgy lenne, akkor nem említenék "egy lapon" őket! De, jó sok igeverset leírtunk ahhoz, hogy azokon elgondolkodva láthasd az igazságot! ( Persze nem tudom, hogy a ti egyedülálló fordításotokban mi szerepel. )

" Pl. ott amikor "azt a napot és órát SENKI sem tudja, csak az én Atyám EGYEDÜL ...", nincs megemlítve a szent szellem. De miért??? Hogy-hogy nem tudta a szent szellem? Azzal szoktatok kibújni a kérdésünk szorításából, hogy Jézus nyilván a földi természete korlátozta, azért nem tudott mindent. Na persze, de akkor a szent szellem MIÉRT NEM tudta?!"

Mert vannak dolgok, amiket az Atya Isten a maga hatalmában tart! Csel. 1,7 Monda pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya a maga hatalmába helyheztetett.

"Nem az írja az írás, hogy Atyátok megtanít, hanem a Szent Lélek megtanít!"

"De bizony, NAGYON SOK helyen írja azt az Írás, hogy Isten a szellemén KERESZTÜL cselekszi meg mindazt, amit cselekszik!"

Azt az igeverset értelmezd kérlek, amit írtam, és ne háríts, ahogyan szoktad !

Luk. 12,12 Mert a Szent Lélek azon órában megtanít titeket, mit kell mondanotok.

Ján. 14,26 Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.

Jn 14,26 A Segítõ pedig, a Szent Szellem, akit az Atya küld az én nevemben. Õ mindent megtanít majd nektek, és mindenre emlékeztet titeket, amit mondtam.

" Nem szép dolog meghazudtolni a Bibliát, sőt mást félrevezetni sem éppen előnyös."

Pontosan! Erre szerintem is figyelned kéne!

"Nem tudom, hogy mire gondolsz! Pl, az én válaszomra semmit nem írtál....! Akkor mi a kérdésed...?!"

"Mire nem válaszoltam, melyik válaszodra?"

Arra, amit a 6. oldalon írtam! Te csak Xéniahnak válaszoltál, és mondtad, hogy majd írsz még! Én arra a válaszodra reagáltam.

" Éppen te hagytad figyelmen kívül a három vers háromság-szellemű magyarázatát: János 17:3, 1Kor 8:6, 1Tim 2:5. Csak érintetted, de a konkrét felvetésemre semmi választ nem írtál. Elbeszéltél mellette."

Mármint mire gondolsz?! Hogy az Atya az Isten?! És a Fiú is Isten? A Szent Lélek is Isten?

Már bocsáss meg, de eddig egy pár "oldalt" ezzel töltöttem meg! Idéztem, magyaráztam, és újra idéztem...! Szóval nem értem, hogy mit akarsz mondani!

"Csakhogy a háromságos magyarázat KIZÁRÓLAG Jézust isteníti, róla beszél, holott ha a szövegösszefüggésben látod az egészet, akkor bizony kiderül, hogy MINDENT Jehovának köszönhet, a Mindenhatónak és Ő köszönte is RENDSZERESEN Neki, de ti csak Jézusról beszéltek. Ez itt a Probléma. "

Oké, ezt már leírtad. De én is elmondtam többször, hogy most veletek beszélünk, és azzal nektek nincs is gondotok, hogy az Atya az Isten ( Jak. 2,19 Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.). Nektek az összes többivel van gondotok. (1 Ján. 2,23 Senkiben nincs meg az Atya, a ki tagadja a Fiút. A ki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.) Továbbá arról is írtam, hogy ebben az üdvtörténeti korban az Úr Jézus Krisztusról, a megváltásáról kell beszélnünk, aki által megbékélhetünk Istennel...! Mert,...Stb, most nem akarom újra leírni.

De itt is egy igevers Jézus Istenségéről, amit szerintem Xéniah már többször idézett:

(Fil. 2,5 Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is, A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Ő AZ ISTENNEL EGYENLŐ, Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig. Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való; Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.

És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Fil 2,5 Az a gondolkodásmód és szándék uralkodjon bennetek, amely a Krisztus Jézust jellemezte.

Õ ugyanis, minden tekintetben Istenhez volt hasonló, sõt, egyenrangú volt Istennel. Ehhez azonban nem ragaszkodott mindenáron, mint jogos tulajdonához, hanem

mindenrõl önként lemondott, és beleegyezett abba, hogy szolga legyen. Amikor a Földön megszületett és emberré lett, valóban olyan is volt, mint egy szolga.

Amikor külsejét tekintve úgy élt, mint ember, megalázkodott, és tökéletesen engedelmeskedett Istennek. Még akkor is engedelmes volt, amikor emiatt meg kellett halnia. Igen, a kereszten történt halála pillanatáig engedelmes maradt, ezért azután Isten a legmagasabb méltóságra emelte. Olyan nevet és hatalmat adott neki, amely minden más név és hatalom fölött áll.

Isten azért tette ezt, mert azt akarja, hogy a Jézus nevére mindenki hajoljon meg. Igen, Jézus elõtt minden személy hódolattal meg fog hajolni a Mennyben, a Földön és a föld alatt is. Mindenki el fogja ismerni, és ki fogja mondani: „Jézus Krisztus az Úr”. Ez pedig dicsõségére lesz az Atya Istennek.

2014. nov. 27. 23:23
 74/120 Balázs Ida ***** válasza:

"Már ne haragudj, de miért lenne torz a kiemelésem?! Hiszen én éppen arra szerettem volna felhívni a figyelmedet ezzel a verssel, hogy maga Jézus mondta, hogy Őt, Jézust fogja dicsőíteni a Szent Lélek, ha eljön."

"Ez szépen hangzik, csak tudom, hogy nagyon sok háromságimádó Jézushoz imádkozik, holott ezt NEM TEHETNÉ a Biblia szerint. Tehát még ebben sem vagytok egységesek. :-)"

És akkor mi van?! Akiben a Fiú megvan, abban az Atya is meg van! Aki az Atyától hall és tanul, az a Fiúhoz megy, és csak a Fiú tudja az Atyát kijelenteni annak, akinek Ő akarja! Csak az ismerheti meg az Atyát, akinek a Fiú kijelentette! A Fiút pedig az Atya, a Fiú, és a Szent Lélek jelenti ki!(De már ezt is leírtam, idéztem párszor...!) Ha valaki "csak" Jézushoz imádkozik, akkor azért van valószínűleg, mert Ő még nem jelentette ki neki az Atyát. De minden imádat Istenhez száll a Fiúban! Mert Ő az Igazság! És szükséges Igazságban, és Szellemben imádni az Atyát! Továbbá egyébként is csak Krisztus Jézusban mehetünk az Atya elé!

Ján. 14,21 A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; a ki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak.

Ján. 14,23 Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és AHHOZ MEGYÜNK, ÉS ANNÁL LAKOZUNK.

Ján. 14,6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Ján. 5,23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt.

" ..Jézushoz imádkozik, holott ezt NEM TEHETNÉ a Biblia szerint. "

Ján. 14,14 Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt.

1 Kor. 1,2 ... mindazokkal egybe, a kik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét segítségül hívják bármely helyen, a magokén és a miénken:

2 Tim. 2,22 ... a kik segítségül hívják az Urat tiszta szívből.

Róm. 10,13 Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik.

Róm 10,8 Hanem mit mond az Írás? „Egészen közel van hozzád az Isten üzenete. Ott van az a szádban és a szívedben.” Ez pedig a hit üzenete, amit mi mondunk:

Ha tehát kimondod és elismered, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta õt a halálból, akkor megmenekülsz. Mert a szívünkkel hiszünk, hogy Isten számára elfogadhatók legyünk, és a szánkkal mondjuk el másoknak, amit hiszünk, hogy megmeneküljünk.Azt mondja ugyanis az Írás: „Senki sem fog csalódni, aki benne (Krisztusban) hisz.”

Nincs különbség tehát zsidók és nem zsidók között. Mert ugyanaz az Úr uralkodik minden ember felett. Õ pedig bõkezûen osztja áldásait mindenkinek, aki õt hívja segítségül.

"És azért emeljük ki Jézust, mert nekünk Őt, az Ő általa elvégzett megváltást kell hirdetnünk."

Lásd fent!

"Mi is azt a munkát hirdetjük, melyet elvégzett Jézus értünk, csakhogy mindez JEHOVA ISTEN AKARATÁBÓL történt, csakis azért történt, mert Isten úgy akarta és úgy irányította a dolgokat."

Jézusnak volt hatalma arra, hogy akár a saját akarata legyen meg! Nem kellett volna, ha nem akarta volna a kereszt halált bevállalnia! De Ő végig az Atya akaratát akarta cselekedni!

1 Pét 1,18 tudván, hogy nem veszendő aranyon, vagy ezüstön váltattatok meg atyáitok által hagyományozott hiú életmódotokból,

hanem a Krisztusnak, mint hiba nélkül való, szeplőtelen báránynak drágalátos vérén; *

ki ugyan a világ alkotása előtt kiválasztatott, * de az utolsó időkben jelentetett ki érettetek,

Ján. 5,23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt.

Ne akard megmondani , hogy hogyan kell értelmezni az Isten Igéjét!"

"Látod, egyből és MEGGONDOLATLANUL TÁMADSZ, pedig pontosan a bibliai összefüggésekre hívtam fel a figyelmed."

Kedves JT, nem "támadtalak meggondolatlanul", és nincs bennem "vak előítélet"! Csak, ahogyan mondtam is, én nem arra tettem a hangsúlyt, és nem azt akartam mondani vele ( mert nem arról volt szó! És általában nem is azokat emeled ki, amit mondanak neked!), amit te akartál, hogy mondjak, vagy amit szerinted mondanom kellett volna! Nem arról az összefüggésről volt szó! Ráadásul, mint már mondtam, a Szent Lélek az, aki a Bibliát értelmezi, és tanítja, megvilágosítja annak értelmét. Vagyis nem a mi dolgunk, hogy értelmezzük azt.

" ELŐÍTÉLET, amit csinálsz, vak előítélet. És ez a következő megnyilvánulásodból látszik jól:

"Nektek emberek tanítják, hogy mit gondoljatok egy-egy igeversről, és, hogy hogyan értelmezzétek, nekünk viszont a Szent Lélek"

Ez egy megállapítás volt csak. ( Arra a sok igeellenes magyarázatra, amelyet itt elmondtál) Miután nektek Úr Jézus egy arkangyallal egyenlő, ezért nincs is kijelentésetek se Róla, se az Atyáról, se az Írásról. Ez nem előítélet, hanem egyszerűen tény. Szellemi dolgokat, csak a Szent Lélek megvilágosításában ( kijelentésében) lehet megérteni.

Jn 8,47 Aki az Istentől származik, megérti az Isten beszédét;.... stb

De ezeket is már leírtam!

"Eleve nincs is olyan a Bibliában, hogy "Szent Lélek", csak félrevezető és pontatlan fordításokban. És még te bírálsz minket azzal, hogy emberek tanításainak hiszünk? "

Kicsiny dolgokon problémázol, a komolyakkal meg nem is foglalkozol! Pl, nem írtál semmit arról a dologról, ahol az Írás közli, kijelenti, hogy Gábriel az Úr Angyala! Még csak nem is Mihály Arkangyal! Pedig, ha jól tudom, ti pont az "Úr Angyala" megnevezés miatt hiszitek, hogy Mihály a Krisztus! ( Na meg azért, mert azt gondoljátok, hogy ha viaskodik, vagy felkél, vagy stb, akkor ítéletet is mond, illetve ítélni jön! És még mintha arról is beszéltetek volna, hogy azért gondoljátok, hogy Mihály az, mert meg van írva, hogy amikor az Úr Jézus visszajön, akkor "arkangyal fog szólni...!". És ebből logikus, hogy Jézusnak nincs annyi angyala, hogy ne kelljen neki saját magának szólnia...! Tehát, Ő Mihály! Pedig idéztem már igeverset...!)

"Akkor csak gondolkozz el azon, amit Jézus a "jó gyümölcsökről" tanított, hiszen arról lehet EGYÉRTELMŰEN felismerni az Ő tanítványait, ha szeretet van köztük és jó gyümölcsöket teremnek. Nos, Jehova Tanúi ezt világviszonylatban megteszik, de jól tudom, hogy a háromságban hívő ún. "kereszténység" túlnyomó többségben olyan megosztott, hogy sohasem tudott tartósan békében élni saját hittestvéreivel sem!!"

A keresztények ( Jézus bennem, én őbenne) egységben vannak, és szeretik egymást! ( És az embereket is szeretik, mert a Krisztus Szelleme vezeti őket, és az Ő indulataival rendelkeznek.) De a "kereszténység", mint "vallás" nem jelenti azt, hogy mindenki keresztény, aki annak tartja, illetve nevezi magát. Erről az Igében lehet is olvasni, az apostoli levelekben. Persze, lehet, hogy a ti fordításotokban ez nem úgy van.

" Nos, ennyit az "emberi tanokról". Én Jézusnak hiszek. :-) "

Ha neki hinnél, akkor most nem vitatkoznánk!

"Akkor olvasd el A Legnagyobb ember, aki valaha élt c. könyvünket, vajon tényleg nem tudunk semmit Jézusról?"

Nincs mit elolvasni addig, amíg angyalnak tartjátok.

Azért Isten Fia, az az Isten Fia! Még akkor is, ha embernek Fia is lett belőle!

" Vajon a magukat kereszténynek tartók hány százaléka érti és fogadja el a krisztusi semlegességet? Nagyon kis %. Te tudod miről beszélek a Biblia alapján? "

Nem! De nekem elég, ha egy igeverset idézel ide, hogy megértsem, hogy mire gondolsz! ( Hacsak nem arról, hogy a testvérek között nem pártoskodik..., hanem a szeretetről szóló parancsai betartását kéri tőlünk..., stb..)

"Ezt csak ti hiszitek! Mi pontosan tudjuk, hogy ki-kicsoda közöttük, mert személyesen ismerjük őket!"

"Igen, valakit ismertek, aki szintén szellemszemély. :-) Ha a háromsághívők TÉNYLEG tudnák kiről beszélnek és ismernék az igaz Istent, akkor a gyümölcseik általában pozitívak lennének, de a valóság sokkal borzalmasabb, pont az ellenkezője! És ez nem vicc."

Nem tudom miről beszélsz. Aki jó gyümölcsöt nem terem, azt lemetszik a szőlőtőről. Ha meg csak a vallásos, magát kereszténynek tartó, nem újjászületett többségre gondolsz, azok nem keresztények. De gyümölcsöt, csak a tőkéről származó vesszőkön lehet találni. Ha valaki nem található a tőkén, az nem tud szőlőt ( gyümölcsöt) teremni. Aki nem marad Krisztusban, az nem terem gyümölcsöt.

"1 Ján. 5,7 Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy."

"Látod-látod, míg HAMISÍTOTT betoldásokat propagálsz, semmire sem mész! Ez a vers a hírhedt "jánosi betoldás", melyet a közkeletű Károli még tartalmaz, de az újabb, revideált Károliból is kivették már."

Viszont Igaz! És azok a fordítók még a Szent Lélek által voltak felkenve, a fordításra!

"Ezzel kiválóan bizonyítottad, hogy nem vagy hiteles érvelő, csak VAKON hiszel annak, amit eléd raknak. Szomorú, de ez van. Nem engem vezetnek emberek, hanem téged.

"Még egyszer: nem vagy hiteles a világnézetedben. Hogy ezt magadnak mikor fogod beismerni, hogy be fogod-e ismerni, nem tudom. De nagyon remélem ... :-)"

Értem! Akkor ezt megbeszéltük!

"Ida is idézett igéket a Bibliából, amik Jézus imádatáról szólnak, ebből is tudhatnátok, hogy Ő Isten."

" Én valóban EGYÉRTELMŰ verseket idéztem arról, hogy CSAK Jézus Atyját és Istenét szabad imádni, ezzel Ida is egyetértett (ezek szerint ti sem vagytok egy véleményen eme egyik legfontosabb kérdésben sem - de erről beszéltem).

Jn 5,23 hogy mindenki éppenúgy tisztelje a Fiút, amint az Atyát tiszteli. Aki nem tiszteli a Fiút, az nem tiszteli az Atyát, aki őt küldte.

Én azt írtam, hogy mi is az Atyát imádjuk! De, aki Jézust imádja, az őbenne az Atyát imádja! Stb! De szerintem, nem fogunk "találkozni" veled, mi már elvesztettük a hitelességünket. Mi maradunk a mi Bibliánknál, a mi Istenünknél, a mi Jézusunknál, és a mi Szent Szellemünknél, a mi általunk ismert evangéliumban, ti meg a tieteknél. Ezek pedig összeegyeztethetetlenek!

"...leborulással is kifejeztek az ókori időkben."

De nem a zsidóknál....!

2014. nov. 27. 23:24
 75/120 anonim ***** válasza:

"Tisztában vagyok vele, hogy "helyesebb" a Szent Szellem kifejezés! Ahogy valószínűleg közülünk mindenki! De ez magán jellegű dolog, hogy én miért hívom továbbra is Őt Szent Léleknek!"

Persze, jogod van hozzá, tudod Pál is azt mondta, hogy "mindent szabad nékem, de nem minden használ" ... :-) Márpedig ez az igaz Isten szellemmel és igazsággal való imádata szempontjából biztos nem használ, hanem árt. Ez nem "szúnyog-teve" kérdés, hiszen alapvető bibliaismereti hiba. A jelen válaszod is erről árulkodik: "helyesebb". Mit akar ez jelenteni? Mert a Biblia szerint két különböző kifejezés, mely nem szinonima egymással, ha valaki nem ismeri a két fogalom eltérő jelentéseit pontosan, az nem tudja mi és miért az a szent szellem, ami! Tehát messze menő következményei vannak a pontatlanságnak és a hiányos ismeretnek, ami meggátolja az értelmes eszmecserét köztünk. :-) Ez a baj.

"Eddig mindig csak olyasmibe akadtál bele, ami jelentéktelen valójában, de arról egy hangot nem szóltál, ami lényeges lenne , amiről igeverseket írtam, idéztem ( vagy amiről Xéniah is beszélt, vagy idézett)! És, ami a tiszta látás szempontjából fontos lenne!"

Akkor légy oly kedves és nézd meg még egyszer, hogy pl. ennél az első kritikámnál is válaszoltam a következő, lényegesebb felvetésedre is, ez csak a bevezető volt. Ezt a szent szellem/lélek kifejezés kritikát csak azért írtam le, mert már ebből kiderül, hogy nem a pontos igazságot terjeszted. Ahogy mondtam, ez nem lényegtelen, vagy mellékes kérdés.

De tény és való, hogy kezdem rövidre fogni, mert a kilométernyi szöveged követhetetlen és ennyi időm nincs. Meg aztán a hamisított betoldással bizonyítottad a hiteltelenséged, így ezt is rövidre zárom.

"Előhoztam neked azokat az igeverseket, ahol látható, hogy személyről van szó! Ezeket csak tagadtad, de nem értelmezted."

Nem tagadtam én, miért állítasz ilyent, most sem tagadom. De ettől még igaz, hogy a legtöbbször személytelen erőként beszél a Biblia a szent szellemről, igaz? Miért kerülöd ki a választ. Hogy ne kelljen kimondani? Amikor pedig Istentől különálló módon ír a Biblia, akkor a legtermészetesebb módon fogalmaz, hiszen Jehova szent szelleme külsődleges formában hat. Oda küldi Isten, ahova akarja és bármire felhasználhatja, a szent szellem Isten közvetlen IRÁNYÍTÁSA alatt van.

És amint mondtam, csak egy költői kép a kis százalékban történő megszemélyesítése. Nem szokatlan a bibliában, hogy személytelen dolgokat megszemélyesít, hiszen ezt teszi a halállal, a bölcsességgel, a vérrel, stb..

És mi is a hétköznapi beszédünkben, mégsem mondanád, hogy a rádió élő személy, igaz? Vagy igen?

"Egyek, de nem egyenlőek mindenben! És egyébként, mint idéztem is, oda van írva, hogy személyekről van szó"

Nem mondtam, hogy "mindenben", de gyakorlatilag minden lényeges tulajdonságukban összemossa őket a háromság. És NINCS oda írva, hogy a szent szellem személy! SEHOL SEM szerepel így a Szentírásban. Sőt, az még kevésbé, hogy Isten lenne. Tudod, hogy milyen erőltetett álbizonyítékkal akarjátok igazolni ezt, ne is fáradj.

"Mert akiről azt mondják, hogy ..."Ő", vagy azt , hogy "Aki", az személy."

Ez a nyelvmisztika része, mert a nyelvek sokszor éppen nem következetesek, és bizony a költői kép sokszor beleszól a dolgokba. A 'NEVÉBEN' nyilvánvalóan NEM a tényleges 'nevükre' vonatkozik a versben, hanem mindarra, amit képviselnek. Tehát a felsoroltak ELISMERÉSÉVEL kell keresztelkedni, ezt nem tudom miért ragozod még túl?

Ennek köze sincs a háromsághoz.

"" És itt vajon szerepel-e, hogy ez a három "egyenlő" a felsorolt tulajdonságokban és hogy mindnyájan "Istenek"? NEM!"

Ha nem úgy lenne, akkor nem említenék "egy lapon" őket!"

Ez ROSSZ logika, ugyanis az csak természetes és teljességgel ésszerű, hogy Jehova és Fia személyén kívül a harmadik elismerésre váró erő a szent szellem, melyet el kellett ismerni annak, aminek a Biblia tanítja. Az első sz.-i keresztények is jól tudták, hogy a szent szellem ISTENTŐL JÖVŐ ERŐKÉNT működik és hogy nélkülözhetetlen számukra.

"Mert vannak dolgok, amiket az Atya Isten a maga hatalmában tart! Csel. 1,7 Monda pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya a maga hatalmába helyheztetett."

Rossz válasz! A háromság szerint a szent szellem is mindentudó. Ez nem feltételes módban van, hanem abszolút. De ha a bibliai ellentmondások feloldására szeretnéd úgy képzelni, hogy mégsem mindenre igaz és vannak kivételek, akkor pedig bizony egyszerűen nincs szükség a háromságos mesére, mert EGYEDÜL Jehova csak a mindentudó és mindenható, ahogy azt a Biblia tanítja.

""De bizony, NAGYON SOK helyen írja azt az Írás, hogy Isten a szellemén KERESZTÜL cselekszi meg mindazt, amit cselekszik!"

Azt az igeverset értelmezd kérlek, amit írtam, és ne háríts, ahogyan szoktad !"

Attól, hogy nincs mindenhol kiírva az, hogy a szent szellem mögött Jehova van, Ő irányítja, mint tevékeny erejét, attól még sok más igehelyből tudjuk. Ez megint csak üres érv. Hogy világosabb legyen:

„Erőt kaptok majd, amikor a szent szellem eljön rátok, és tanúim lesztek mind Jeruzsálemben, mind egész Júdeában, és Szamáriában, és a föld legtávolabbi részéig.”

Figyeld meg, hogy Jézus a szent szellemet az erővel hozza összefüggésbe. de honnan származik ez az erő? A szent szellem ugyanaz az erő, melyet Isten a világegyetem teremtésekor használt fel. A Biblia második verse, az 1Mózes 1:2 ír erről. Figyelje csak: „Isten tevékeny ereje lebegett a vizek felett.” Az itt ’tevékeny erőnek’ fordított héber szót úgy is vissza szokták adni, hogy „szellem”. Isten ezt a láthatatlan tevékeny erőt használja fel, hogy megvalósítsa a szándékát, és kifejezésre juttassa az akaratát. Nézzünk meg még egy verset, a Lukács 11:13-at.

„Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni a gyermekeiteknek, akkor az égi Atya mennyivel inkább ad szent szellemet azoknak, akik kérik őt!”

Nos, ki rendelkezik akkor a szent szellemmel, ki küldi ki, ki használja fel a saját céljaira??? Jehova Isten. Ezek után mond azt, hogy "hárítok". Nem egyértelmű, hogy Isten rendelkezik a szent szellemmel, mint egy ERŐVEL, ahogy Jézus fogalmazott? Hogy ez az erő tud tanítani, vigasztalni és segíteni? Jehova a szent szellemével képes erre, vagy kétségbe vonod Isten eme képességét? Miért kellene ehhez a szellemnek Istennek és személynek lenni?

De van itt még jó kérdés, tessék:

Ha az égi Atyának hatalmában van, hogy adjon a szent szellemből azoknak, akik kérik őt, akkor lehet-e a szent szellem egyenlő az Atyával pl. mindenhatóságban? Jól gondold meg a választ!

"" ..Jézushoz imádkozik, holott ezt NEM TEHETNÉ a Biblia szerint. "

Ján. 14,14 Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt. "

Jézus NEVÉBEN, mint Közvetítő nevében, de Kitől??? Jehovától. Látod ezek is csak álérvek, az összes ilyen, most már csak kiragadok, nincs értelme minden felületes és összefüggéstelen érvetekre válaszolni.

2014. nov. 28. 01:52
 76/120 anonim ***** válasza:

""Mi is azt a munkát hirdetjük, melyet elvégzett Jézus értünk, csakhogy mindez JEHOVA ISTEN AKARATÁBÓL történt, csakis azért történt, mert Isten úgy akarta és úgy irányította a dolgokat."

Jézusnak volt hatalma arra, hogy akár a saját akarata legyen meg! Nem kellett volna, ha nem akarta volna a kereszt halált bevállalnia! De Ő végig az Atya akaratát akarta cselekedni!"

Ez most ellentmondás akart lenni, mert ha az, akkor nem jól sikerült. Ezt hiszem én is. De ezzel nem cáfoltad a háromságos kritikámat, miszerint Jézus Istenét szinte teljesen mellőzitek, holott Jézus Őt mutatta be nekünk, Róla tanított, Istenhez hozott közelebb bennünket.

"Szent Lélek az, aki a Bibliát értelmezi, és tanítja, megvilágosítja annak értelmét. Vagyis nem a mi dolgunk, hogy értelmezzük azt."

A szent szellem SEGÍTSÉGÉVEL kell KUTATNUNK és megértenünk az Írásokat, mint a bereabeliek, emlékszel?

"Viszont Igaz!"

Az nem válasz egy HAMISÍTÁSRA, hogy viszont igaz! Hogy lehetne hiteles és igaz, ha olyan ördögi módszerekkel tartották benne az Írásokban, ami párját ritkítja? Amikor észrevették a középkori poliglott Biblia fordításánál azt, hogy a legkorábbi másolatokban nincs benne ez a szöveg, utólagosan visszahamisították a Vulgatát (mert akkora becsben tartották), még görögre is átfordították a Poliglottban, hogy ne legyen eltérés. Ez Sátán módszere volt és természetes, hogy védelmezte a művét!

Ez lenne az egyetlen olyan vers a bibliában, mely azt mondja ki, amit a háromságimádók látni akartak, semmi más, ehhez hasonló egyértelmű szöveg nincs a bibliában, sőt még utalás sem ilyesmire. Ez pedig nem hiteles, hát ez pech ...:-)

"És azok a fordítók még a Szent Lélek által voltak felkenve, a fordításra!"

Ez éppolyan alaptalan hiedelem, mint a jánosi betoldás durva hamisítása. A Biblia írói voltak ihletettek, de a későbbi másolók és fordítók nem. Ez jól látszik a hibáikból és az egymásnak is ellentmondó munkáikból. A későbbi fordítóknak egyértelműen látszik a munkájukon, hogy a saját teológiai látásukat is belevitték bármennyire is voltak képzettek és lelkiismeretesek), ezért vannak egyes versek a háromságot támogatva fordítva. De ezt olyan helyeken tették, melyek köztudomásúan kétértelmű szövegek, és a fordítók a mai napig is vitatkoznak rajta, mint pl. a Róma 9:5.

"Én azt írtam, hogy mi is az Atyát imádjuk! De, aki Jézust imádja, az őbenne az Atyát imádja! Stb!"

Ezt a végét nem tetted hozzá, csak most. Ezt pedig így a háromságimádók mondják, de nem a Biblia! Az tagadja, hogy Jézust imádni szabadna.

""...leborulással is kifejeztek az ókori időkben."

De nem a zsidóknál....!"

De bizony, a Biblia írói is elismerik ezt. És egy magas rangú személy előtti leborulásra ugyanezt a szó használják.

2014. nov. 28. 01:52
 77/120 Balázs Ida ***** válasza:

Kedves JT!

Látom már megint azzal vagy elfoglalva, hogy a Szent Szellem, vagy a Szent Lélek kifejezés a helyes-e, és, hogy mennyire Biblia ellenes is Szent Léleknek nevezni Őt! Sőt, ez magával hozza a Biblia ismeret, és megértés hiányát. Mint mondtam, ez az én, és az Ő dolga, hogy miért nevezem Őt úgy.

"Márpedig ez az igaz Isten szellemmel és igazsággal való imádata szempontjából biztos nem használ, hanem árt. "

Igen, szerintem is ez egy olyan dolog, ami örök kárhozatra juttathat. Bizonyára Isten mélységes haragját váltja ki, hogy a Szent Szellemet, Szent Léleknek hívom! Bevállalom, ha így van! ( Arról se szeretnék beszélni, hogy mikor beszélünk a Szent Lélekről ( Szent Szellemről,... hogy értsd), és mikor Isten Lelkéről ( Szelleméről) , és mikor Krisztus lelkéről ( ill Szelleméről...)!

"Ez nem "szúnyog-teve" kérdés, hiszen alapvető bibliaismereti hiba."

"Tehát messze menő következményei vannak a pontatlanságnak és a hiányos ismeretnek, ami meggátolja az értelmes eszmecserét köztünk. :-) Ez a baj. "

Így igaz! Ezért most el is búcsúzom. Szerintem se érdemes tovább folytatnunk a beszélgetést. Szerintem, ha akarod, és érdekel, vissza tudod olvasni az írásaimat, amiből válaszolhatsz magadnak néhány kérdésre! ( A Szent Lélek, és Szent Szellem megnevezés pontosságán túl is akár....!) A ti Bibliátokból is talán!

2014. nov. 28. 11:57
 78/120 Balázs Ida ***** válasza:

"Ez lenne az egyetlen olyan vers a bibliában, mely azt mondja ki, amit a háromságimádók látni akartak, semmi más, ehhez hasonló egyértelmű szöveg nincs a bibliában, sőt még utalás sem ilyesmire. Ez pedig nem hiteles, hát ez pech ...:-) "

Nem ez az egyetlen ( ahogyan már többször, többet is idéztem) , és ez csak nektek pech, mert a mi Istenünk elég hatalmas ahhoz, hogy megtudta, és megtudja őrizni az Ő szavát, és írott Igéjét. Abba semmi olyan nem került, amire Ő áldását ne adta volna, és ne a Szent Szellem által került volna bele! És bár ti ezt nem tudhatjátok, de bizony a fordítók is a Szent Lélek hatalma alatt fordítottak ( már persze nem a ti fordítótokról beszélek! ). És, mint mondtam már, mi is általa értjük az Isten beszédét, mert Tőle születtünk újjá, és a családjába tartozunk!

Jn 8,47 Aki az Istentől származik, megérti az Isten beszédét; ti azért nem értitek meg, mert nem az Istentől származtok.

Jn 14,16 Én pedig megkérem az Atyát, és másik Segítõt küld nektek, aki örökre veletek marad.

Jn 14,17 Õ az Igazság Szelleme, akit a hitetlen emberek nem tudnak elfogadni, mert nem látják, és nem ismerik õt. Ti azonban ismeritek, mert veletek lakik, sõt bennetek él majd.

2014. nov. 28. 12:25
 79/120 anonim ***** válasza:

"Igen, szerintem is ez egy olyan dolog, ami örök kárhozatra juttathat. Bizonyára Isten mélységes haragját váltja ki, hogy a Szent Szellemet, Szent Léleknek hívom!"

Kedves Ida! Nem hiszem, hogy ez gúny tárgya lenne!!! A beállításoddal ellentétben, ezzel CSAK az első bekezdésben, a válaszom elején foglalkoztam, nem pedig "csak ezzel", ahogy írtad most. Ahogy az akkori válaszomban is kitértem rá, csak azért jegyeztem meg, mert jól mutatja, hogy nem ismered az alapokat, pedig a bibliai pontos ismeret megszerzésére való ŐSZINTE törekvés nélkül nem a szent szellem fog segíteni a szellemi szükségleteid kielégítésében. Valaki más tölti be a helyét, mivel így a szent szellem ellen dolgozol, nem hagyod érvényesülni - még akkor is, ha a legjobb szándék vezet és teljesen úgy hiszed, hogy a szent szellem benned van. Sokan csalatták már meg így magukat, mert "e világ istene képes átváltoztatni magát az igazság angyalává".

Ha nem használod a józan eszedet, az ÉRTELMEDET, hanem inkább érzelmi kérdésként kezeled a hited, már az Ördög markában vagy, mert ő éppen ilyen embereket keres. Olyanokat, akik nem hajlandóak az józan eszüket és logikájukat is használni. Így Sátán és démonai azonnal betöltik azt az űrt, ami szabadon maradt.

Márpedig a válaszaidból egyértelműen az derül ki, hogy téged jelenleg nem a bibliai igazság, a PONTOS ISMERET érdekel, hanem sokkal inkább csak az, hogy milyen érzelmi töltést tudsz magadénak annak a szellemnek a munkája folytán, ami benne munkálkodik. Persze, nem tudatos ez nálad, hiszen szentül meg vagy győződve, hogy az az igazság, amit előadsz pl. nekem. De ha az lenne, nem folyamodtál volna olyan csalárd módszerekhez a "bizonyítás" végett, melyekről te is tudod, hogy CSALÁS.

Remélem még változik az értékítéleted kedves Ida. :-)

Minden jót.

2014. nov. 28. 12:33
 80/120 A kérdező kommentje:
Hát érdekes volt kedves válaszolók a hozzászólásaitokat elolvasnom!!!! De sajnos mégjobban összezavarodtam... Köszönöm mindenkinek aki foglalkozott ezzel a kérdéssel és vette a fáradságot hogy irjon, hogy választ kapjak! :)
2014. nov. 28. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!