Jehova tanúi, szerintetek mi a nagyobb bűn? A hazugság vagy a gyilkosság?
Erdekes kerdes,nem tudom.
Az jutot eszembe,mivel indult az egesz bunbeeses.
Egy hazugsaggal.
Aztan lett ennek a kovetkezmenye a halal,es a gyilkossagok is, mint bunnek a kovetkezmenye.
Ha pedig minden torvenyt megtartunk,de csak egyben vetkezunk,akkor bunosok vagyunk.
Mindeggy ez melyik bun.
A tanúk nem tolakodnak úgy látom a kérdésednél kedves kérdező. Mondjuk meg is van az okuk rá... :)
Nos ha engem kérdeznél én csk azt tudnám mondani,hogy nincs kis és nagy bűn Isten elött.
Loptál?-Bűnös vagy!
Csaltál?-Bűnös vagy!
Paráználkodtál?-Bűnös vagy!
Hazudtál?-Bűnös vagy!
Öltél?-Bűnös vagy!...és folytathatnám.
A bűnösök felelni fognak tetteikért,az ítélet viszont Jézusé ő majd eldönti,hogy ki hova.
Ugye a tízparancsolat erről szól vagyis arról,hogy mit ne tégy,nos ha ezek közűl egyet is áthágsz,bűnös vagy.
Például ha hamisan tanúskodsz egy bíróságon,és az elitéltet halálra ítélik a te hazugságod miatt akkor te minek tartanád magad?
Hazugnak,vagy gyilkosnak?
Megvan mindennek a miértje.
A hazugság se vezet sehova mert egy hazugság után valaki mindig szenved,tehát nem marad úgymond "észrevétlen" a hazugság,néha pont az szenved később aki hazudott.
Bocs,hogy leírtam azt amit én gondolok nemtanú létemre. :)
Na, bumm!
Nem a helyet sajnálom, csak a biztos választ szeretném tudni, mielőbb...
égbekiáltó bűnök:
az erkölcsi rendet olyan súlyosan sértő bűnök, melyek a Szentírás szerint „az égbe kiáltanak” büntetésért:
gyilkosság (Ter 4,10), homoszexualitás (Ter 19,13: szodómia), özvegyek és árvák sanyargatása (Kiv 22,22), a munkás megszolgált bérének megtagadása (MTörv 24,14; Jak 5,4).
A kifejezés a 16. sz. vált általánossá...
Kedves 5.-ös ez nem fair, akkor, ha élek már bűnös vagyok?
Fából kellene lennem ahhoz, hogy minden kitételednek megfeleljek...
#4:
"Erdekes kerdes,nem tudom. "
"Mindeggy ez melyik bun."
Ezek szerint neked tökmindegy, hogy a gyermekednek hazudnak, vagy megölik őt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!