Ex hit gyülekezetes tagok történeteit várom. Ki, miért hagyta ott a gyülekezetet?
Én nem vagyok hitgyülis. sok családtagom jár közéjük, és rosszat nem tudok mondani.Leszoktak a dohányzásról, nem káromkodnak és még sok pozitívumot tudnék sorolni.
Kitérnék egy kicsit a pénzügyekre. a HGY az egyedüli egyház aki minden garasról el tud számolni, 2001ben teljes vagyonosodási vizsgálatot indított az APEH a gyülekezet és Német Sándor ellen, 4 fogason kívül, mindennel el tudtak számolni.Abban igazatok van, hogy NS sok pénzt kap, de hozzá kell tenni, hogy ő bejelentve dolgozik és tisztán adózik. Ezt a gyülekezeti tagok is tudják és elfogadják! ebben nem tudom mi rossz van?!
az egyik hszelő belinkelt egy könyvet egykiábrándult gyülisről, számomra hihetetlen, pedig kívülálló vagyok. Én sokszor irigykedve nézem a Vidám vasárnapot és a rokonaimat, hogy milyen boldogsággal, optimizmussal viszonyulnak minden problémához, és hozzá kell tennem, látszik a fejlődés a jellemükben és anyagi helyzetükben is. Én sem tudom teljesen elhinni azt ami ott van, de az hogy anymosás meg iylenek nincs az biztos.
Az, hogy pozitívan viszonyulnak a problémákhoz, stb; ez csak azért van, mert hívők. Akármelyik másik gyüliben is így van.
Attól még a háttérben ott vannak azok a dolgok, amikről írtam. A kérdésre felelve: ezek miatt jöttem el.
Utolsónak: amikor a tanítványok, azt hiszem, Péter, fehánytorgatta Jézusnak, hogy miért mond egy más tanítványnak kedveset és jót ( azt mondta, hogy te magtartatol az idők végezetéig ), akkor Jézus azt válaszolta, hogy ( nem szó szerint ), ha neki azt mondom, mi közöd hozzá, te kövess engem. Vagy felhozhatnám a napszámos példáját, aki azzal foglalkozott, hogy a többiek mennyi bért kapnak. amiben vele megalkudott a gazda, azt megkapta.
Azért írtam ezt, mert sok olyan dolog van, ami nem rám tartozik. Egyik ilyen a gyüli pénzfelhasználása. Ha Istentől lop valaki, az Isten és az ő dolga.
Nem látok a kulisszák mögé, igaz, nem is akarok. Nem az én dolgom. Amiért odajárok, azt megkapom. Ennyi.
Kedves utolsó!
Ezekben mind igazad van és egyetértek veled! Ám a kérdés az volt, ki miért hagyta ott a gyülit. Én úgy éreztem, sok esetben nem Istentől való, ami ott megy, és úgy láttam jónak, hogy eljöjjek. Képmutatásnak éreztem volna egy közösségben lenni velük, mintha egyetértenék, vagy "bűnrészes" lennék. Remélem érted amit mondani akarok ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!