Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ex hit gyülekezetes tagok...

Ex hit gyülekezetes tagok történeteit várom. Ki, miért hagyta ott a gyülekezetet?

Figyelt kérdés
2010. jan. 24. 15:21
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:

11:21 az , hogy nem özönlenek, az még nem azt jelenti , h nincsenek. Egyszerüen lehet, h nem találtak rá még a kérdésre, vagy nem is nézik ezt az oldalt. Erre nem gondoltál nagy okos?

A másik. ez az utolsó buta szlogenedről, meg az a véleményem. Hogy a Jézusba vetett hit valóban reményt ad a hívőknek ( nem félnek a haláltól, stb) de csak reményt, reménykedni egy mesében. Nem tudom mennyi idős vagy de azt hiszem aki hisz ebben annak nem ép az elméje. Az evolúcióról meg (ha tudsz egyáltalán vmit?) azt állítod, h nem ad semmit? Az evolúció nem mese hanem valóság, nem átverés ahogyan a kereszténység az. Nem egy mesében hisz az ember hanem a bizonyítékokba. A halált meg nem tudjátok megemészteni akkor higyjetek csak tovább. Nektek legalább van reményetek, még ha nem is igaz, akkor is.

2010. jan. 27. 17:14
 12/50 anonim ***** válasza:
65%

Kedves kérdező testvérem, nem is hinnéd, mennyi "tény" van a világban, ami iszonyatos átverés !

Az Úr eltervezése szerint viszont Jézus érted is meghalt, tehát, ha majd úgy hozza sorsod, hogy látni fogsz a szemeiddel és hallani a füleiddel és gondolkozni a lelkeddel, akkor megtalálod Istent és rájössz, hogy felesleges durván sértegetni másokat azért, amit meg kellene köszönnöd !

2010. jan. 27. 18:14
 13/50 A kérdező kommentje:
utolsó: hallottam és láttam. keresztény voltam, megtértem. de felébredtem a mesevilágból sajnos. bár ne igy lett volna. most konkrétan olyan hitetlen vagyok, h nincsen rá szó. :(
2010. jan. 27. 20:18
 14/50 anonim ***** válasza:
Szerintem rosszul van föltéve a kérdés.
2010. jan. 28. 20:20
 15/50 anonim ***** válasza:
72%

Félek nem ott keresed a hibát, ahol van. A hit nem egyház, vagy gyülekezet függő. Hitre a Biblia olvasásával, és annak igazságait elfogadva juthatsz. Ha Jézus Krisztus és a Biblia a hited alapja, akkor az már csak részletkérdés, melyik gyülekezetben gyakorlod a hitedet. De ha rossz az alap, mindegyik felekezetben csalódni fogsz.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem as semmit.

2010. jan. 30. 08:09
 16/50 anonim válasza:
48%

Kedves kérdést feltevő ismeretlen!

Teljesen egyetértek veled!A Hit gyülekezete valóban egy jól szervezett, gazdagodási gyülekezet és minden csak a pénzről szól! Az is nagy baj, hogy a politikát is befolyásolják !Soha nem voltam tagja, csak egy gyermekemet tudta a hozzátartozója befolyásolni egy ideig! Én is saját szememmel,fülemmel tapasztaltam a Vidám Vasárnapi "műsort"!

Mit mondjak két alkalom elég volt ahhoz, hogy tisztán lássak!!!

Józan ésszel gondold végig a dolgokat és ne légy hitetlen, hiszen egy valakiben mindig biztos lehetsz és bízhatsz: ÖNMAGADBAN!!

2010. jan. 31. 09:27
 17/50 anonim válasza:
33%
Kedves kérdező, én nem felelek meg a kritériumodnak, azaz nem vagyok és nem is voltam soha tagja a hit gyülekezeztének és semmilyen más szektának sem. Azonban úgy vélem a kérdésedre az a válasz, hogy vannak olyan emberek akiknek nem sikerült teljesen kimosni az agyát(például egy bármilyen kérdésre nem kezdik el kántálni, hogy Jézus szeret téged - és ehhez hasonló "magas intelligenciáról tanúskodó jelek" nem fedezhetőek fel rajtuk) vagy épp sikerül "megvilágosodniuk" azaz, belátják hogy az egyházuk nem más mint egy tökéletesen működő gazdasági szervezet, ami egyháznak álcázva magát kikerüli az adózást, és ostoba emberek sokaságának pénzéből jólétet biztosít a vezetői számára. Azok az emberek lépnek még ki szerintem, akik észreveszik az óriási ellentmondásokat, vagy rájönnek arra, hogy a hithez nincs szükség semmilyen egyházra, azaz hívőnek nincs szüksége egyházra hanem az egyháznak van szüksége hívőkre(tehát végsősoron belátják, hogy pusztán egy pénztermelő gépezetnek voltak a tagjai, ahol ők csak pénztermelők de nem haszonélvezők). De szerintem ez nem csak a hit gyülekezetére mondható el hanem a jehova tanúira vagy a scientológusokra vagy bármelyik másik szektára ami pénzt szed be a hívitől.
2010. jan. 31. 11:08
 18/50 A kérdező kommentje:

Utolsó kettő válaszólónak köszönöm a választ (megnyugodtam , h léteznek még normális emberek akik tudnak a kérdésre válaszolni!)

Egyébként tisztában vagyok a dolgokkal, ismerem... sajnos az én rokonaim még nem jöttek rá, h ez csak a bizniszről szól. Pedig tanult, okos emberek. Hihetetlen, h lehet manipulálni az embereket.... Jézus nevében.

2010. jan. 31. 14:35
 19/50 anonim ***** válasza:
84%
Kedves kérdező, utolsó mondatodra reagálnék: igen, Jézus nevében nagyon, de nagyon sok rettentő dolgot tettek már és ebben a sorban az élen jár a katolikus egyház, nem kell kisebb gyülekezetekre mutogatni. Ami pedig a pénz beszedést illeti, a történelmi egyházak is szednek be pénzt, az adónkból kapnak nem is csekély támogatást. Akkor kérdezem én, nem sokkal tisztességesebb, ha egy gyülekezetet a tagjai tartanak el ?
2010. jan. 31. 18:24
 20/50 anonim ***** válasza:
23%
Van egy ismerősöm, a legelején csatlakozott(azt hiszem a 70-es évek végén, vagy a 80-as elején), vagyis inkább egyike volt az alapítóknak. Neki kellett pár év, amíg rájött, hogy az egész csak a németh sándor anyagi jólétét szolgálja és Jézus tanításait kiárusítják ennek érdekében. ns nem isten embere, és hiába találkoztok jó fej, tisztességes emberekkel is a hgy-ben, a rossz fának (ns) rossz a gyümölcse.
2010. febr. 6. 23:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!