Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Hit Gyülekezetes vagyok,...

Ha Hit Gyülekezetes vagyok, muszály megkeresztelkednem? Hogyha hiszek Istenben, amúgy is? Egyáltalán mit jelent a keresztelkedés?

Figyelt kérdés
2010. okt. 9. 16:34
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem, miért nem akarsz megkeresztelkedni, ha hiszel Istenben. A megkeresztelkedés tulajdonképpen egy jelkép, amivel kifejezed, hogy te hiszel Istenben és felajánlod neki az életedet.

Ja, és muszáj, nem pedig muszály.

2010. okt. 9. 16:39
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Jézus is megkeresztelkedett, azaz bemerítkezett, pedig Neki nem voltak bűnei. Ezzel a bűneid le lesznek mosva rólad és a vízből már egy új ember jön ki, egy Krisztusibb. Én bemerítkeztem és soha nem fogom megbánni. Ha lehetne többször, akkor minden héten megtenném. Engedelmeskedj Istennek, Neki az az akarata, hogy bemerítkezz.

Aki hisz és megkeresztelkedik, üdvözül!

2010. okt. 9. 16:46
 3/9 A kérdező kommentje:

Ahhha, értem...

Nem aról van szó, hogy nem akarok, azt hiszem, az egész család meg van keresztelkedve, engem valamiért kihagytak a sórbol...

Nem tudtam, hogy ilyen "fontos" azt hittem hogy valami...Fogalmam sincs.xd Ilyen hagyomány.

A második válaszoló pedig nagyot téved, apu néha a kezembe nyom egy tizest, régen néztem, hogy miért nem "ránk" költi, de valahogy midnig kicsúsztunk a bajból, tudnék eseteket mondani...Persze nem ugy értem, hogy le lehet kenyerezni Istent, csak most a pénz...(De persze, ilyen embereknél mindíg a pénzről van szó...)

Mellesleg, a Balatonban kell nem?(Láttam képeket Sándor Bá'ról, és emberekről)

Vagy olajjal szokták?Vagy az katolikus?

2010. okt. 9. 16:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ha tényleg hgy-s vagy, miért itt kérdezel ilyeneket? Természetesen nem muszáj, senki nem kényszerít de ajánlott. És van ott erre a célra külön medence, nem kell külön a Balatonra leutazni. Kb két-három havonta van vízkeresztség, rendszeresen bemondják már hetekkel korábban. De ha oda jársz, úgyis tudod.
2010. okt. 9. 16:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Ja, meg most látom, hogy a szüleid is gyülisek. Pláne nem értem a kérdést, ne haragudj.
2010. okt. 9. 16:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha találkoztál volna Jézussal, nem volna kérdés, hogy bemerítkezz-e. Senki nem tudna lebeszélni róla. Újjászületés nélkül meg semmi értelme. Egyébként meg ha HIT gyülis volnál ott erről nagyon egyértelmű tanítást adnak, már amennyire én tudom.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. okt. 9. 17:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért ide írsz? Ezt talán ott kéne megkérdezned...
2010. okt. 9. 17:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha ennyire keveset tudsz a vallásodról és ennyire bizonytalan vagy, akkor szerintem egy darabig ne gondolkozz még a keresztségen. Ahhoz nagyon nagy elkötelezettség kell (kéne). Tanulj sokat, beszélgess másokkal a gyülekezetben a hitről, és egy-két év múlva már biztos készen állsz majd :)
2010. okt. 9. 18:49
 9/9 anonim ***** válasza:

"Aki hisz és bemerítkezik, az üdvözül"

Te felvállalod Isten és az emberek előtt azt, hogy elfogadtad őt az életed Urának.

2010. okt. 26. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!