Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszály megkeresztelkednem?

Muszály megkeresztelkednem?

Figyelt kérdés
Zsidó származású vagyok. A családom nem tartja a vallást, de én igen. Ha keresztény férfihoz akarok hozzámenni, és templomi esküvőt szeretnék, milyen szertartásokon kell átesnem?
2011. jún. 16. 22:51
 1/9 anonim ***** válasza:
de át akarsz térni a kereszténységre vagy nem?
2011. jún. 16. 22:59
 2/9 anonim ***** válasza:

Attól függ melyik keresztény egyház esküvőjére gondolsz?

Ha katolikusra, ott elvileg lehet felmentést kérni alóla. Az egyházi törvények a házasságot mindig csak két érvényesen megkeresztelt között tekintették érvényesnek. Muszájból miért keresztelkednél? Csak Krisztusért van értelme!!

Egyébiránt a keresztelendőnek oktatást (katekézist) szoktak tartani és Húsvét előtti Nagyszombaton megkeresztelik. Van ahol egyúttal meg is bérmálják és Húsvét vasárnap áldozhat.

2011. jún. 16. 23:28
 3/9 Ozmium42 ***** válasza:
Muszáj.
2011. jún. 17. 00:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem muszáj, a másik félnek a legtöbb felekezetben alanyi jogon jár az egyházi esküvő keresztsége miatt. Baptistáknál viszont be kellene merítkezned. Meg több kisgyülekezetben is.
2011. jún. 17. 01:05
 5/9 anonim ***** válasza:
46%
Azért a Biblia tanulmányozása előtt egy nyelvtankönyvet kellene átolvasni, és az abban lévő helyesírási parancsolatokat nagyon betartani...
2011. jún. 17. 13:21
 6/9 A kérdező kommentje:

Látom kiragadtad a lényeget!

Akkor igy: "Muszáj megkeresztelkednem?"

Remélem bölcsész vagy!

2011. jún. 17. 13:46
 7/9 Ozmium42 ***** válasza:
Ez válasz volt, nem helyesbítés! Azt kérdezted, "muszály"-e. Igen.
2011. jún. 17. 13:48
 8/9 A kérdező kommentje:

Ozmium42, nem neked válaszoltam, nem is gondoltam azt, hogy ki akarsz javítani.

A válasz "ma13:21"-nek szólt, aki ahelyett, hogy értelmes választ adott volna, inkább leoltott a helysírási hibám miatt...

Amúgy köszönöm mindenkinek aki válaszolt! :-)

2011. jún. 17. 13:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Gondolom, észrevetted, hogy azt is válaszolták, hogy muszáj, azt is, hogy nem. Egyik hülyébb a másiknál. A 2. számú Válaszoló adta meg a helyes választ.
2011. jún. 17. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!