Jehova tanúi, ti szerettek mindennek pontosan utánanézni. Utána néztetek már a saját történelmeteknek?
https://www.youtube.com/watch?v=jzPyyyPIsf8
1914 -Rusel azt hirdette, hogy eljön a világvége. Ezt eltolták 1915-re, ám ekkor sem történt semmi. Russel meghalt 1916 okt. 31-én hólyaghurut komplikációban. Sírkövétől pár méterre egy 2m magas szabadkőműves emlékmű, valamint egy szabadkőműves templom áll...
-------------------
1917 tanítás: Mihály arkangyal a római pápa
1920 tanítás: Jézus nem Isten, hanem Mihály arkangyal
1927: a házról házra járkálás alaptevékenységgé vált, amit minden tagtól elvártak
-----------------------------
Rutherford jövendölései:
1918-20: armageddon
1925: Ábrahám, Izsák, Jákób és más bibliai pátriárkák feltámadnak, hogy fejedelmekként a föld felett uralkodjanak
1929: szállás építése a feltámadt próféták számára (tiszta vicc nem?)
Amikor a próféták nem jelentek meg, Rutherford ebbe a szállásba költözött a nagy gazdasági világválság idején, ahol királyként élt.
1930: Rutherford tanítása szerint a Szentlelket visszavették, és Isten ihletet adott neki az ortorony kiadványok megírásához, közvetlenül az elméjébe, angyalain keresztül.
1931-52: minden védőoltás elfogadásának tiltása, mivel Isten, Ábrahámmal kötött örök szövetségének megsértésének számított.
1935: a társulat új világossággal drukkol elő: Nem 1881-ben, hanem 1935-ig van idejük az égi reménységűeknek elfoglalni a posztjukat.
Így két reménységet találtak ki: nagy sokaság (Jonadabs), amely felett uralkodik Jézus és a 144.000 "kicsiny nyáj".
Rutherford kiadott egy könyvet "gyermekek" címmel, amelyben arra buzdította a tanúkat, hogy mondjanak le a házasságról, mivel az armageddont a II. világháború fogja elhozni. Sok tanú gyeremektelen és keserű maradt egészen haláláig, emiatt a hamis prófécia miatt.
1942 jan. 8: végbélrák idézte veseelégtelenségben Rutherford meghalt.
---------------------------
1940 tanítás: a társulat elmagyarázta, hogy a Máté 24/25 összes próféciája egy generáció alatt bekövetkezik, majd amikor ez a generáció szégyenteljesen elmúlt, 5 ÉVTIZEDNYI nyújtás után (1942-1995) a társulat többször megváltoztatta a generáció szó jelentését (1995 - The wicked, 2008 - The anointed, 2010 - An overlap of generations), hogy végül egymást átfedő nemzedékeket jelentsen, annak reményében, hogy megmeneküljenek egy újabb, hamis prófécia következményeitől.
1943: 1874-ről áthelyezték 1914-re, Jézus láthatatlan királyi uralkodását.
1945: vérátömlesztés és vérkészítmények tiltása (több ezer tanú halála)
1950: új világ fordítás kiadása, amelyben nem tüntették fel a fordítói bozottság tagjainak neveit. További fordításaikhoz/írásaikhoz spiritisztákhoz fordultak segítségért, amit szekta ellenes mozgalmak le is lepleztek.
1967-80: szervátültetések tiltása (több ezer tanú halála)
1975: világvége, armageddon jövendölése
1980: tanúk befenyítése
1985: a tanúk nem az Apa, Fiú, Szentlélek nevében keresztelkednek meg, hanem az ortorony nevében
-------------------
Jehova tanúi és az ortorony szervezet a kezdetektől fogva a sötétség útján halad, EZ NEM A VILÁGOSSÁG ÚTJA! Jézus azt mondta, hogy jó gyümölcsöt csak jó fa tud teremni. A társulat történelmét áttekintve pedig, szerintem az ortorony szervezet sohasem volt jó fa.
"Ja értem. Azért azt had jegyezzem meg hogy nem hibának hanem hibáknak! Tehát sorozatról van szó és nem 1-2 esetről.
Már ami a példámat illeti."
De ezt a felületes "poént" hányszor sütöd még el? Mindannyian SOROZATOSAN hibázunk, te is, én is és mindenki. Akik pedig olyan nehéz munkát végeznek, mint a Vezető Testület, de pláne szembekerülnek a HIBÁK sorozatával. Ez tényleg jó kritika. :-)
Tudod, elég baj ez a tanulmányozás megszakadás neked már így is, felesleges most még a Tanú fiatalságot is felemlegetned, mint szerinted "negatív példát". Ez a fajta hibakeresés csak arra jó, hogy elterelje a figyelmed a fontosabb dolgokról, azaz a valódi isteni igazságok kereséséről.
Tévedés! Sem '75, sem az ENSZ-es marhaság nem életképes, csak azok csámcsognak ezen, akik nem jó szándékból teszik. Mert ugyanis akik meg akarják ismerni a pontos igazságot, azoknak hozzáférhető az igazság.
""Az igazságra sokféle módon derült fény a múltban is, és most is."
Akkor van helye a tevékenységemnek!"
Szervezeten belül. :-)
Vidiripi
"De ezt a felületes "poént" hányszor sütöd még el?"
Ahányszor az emberi igazságot! :)
"Tudod, elég baj ez a tanulmányozás megszakadás neked már így is, felesleges most még a Tanú fiatalságot is felemlegetned, mint szerinted "negatív példát"."
Nézd az nem az én döntésem volt. A tanú fiatalság meg nem is annyira a fiatalságról szól. Csak olvasnod kellene a sorokban.
Ugyan is az a történet inkább a szülői nyomásról. egy 18. életévét be nem töltött gyermek szerinted mennyire fogja fel hogy a megkeresztelkedés milyen döntés? Elhiszem hogy vannak olyanok akik már ilyen fiatalon is felfogják. De ez ritka kivétel.
De tudod mit ez legyen az én emberi véleményem!
"Tévedés! Sem '75, sem az ENSZ-es marhaság nem életképes, csak azok csámcsognak ezen, akik nem jó szándékból teszik. Mert ugyanis akik meg akarják ismerni a pontos igazságot, azoknak hozzáférhető az igazság."
Ja hogy marhaság. Tehát akkor továbbra sincs "befogva" a szám idevonatkozó irodalommal.
Egyébként sejtettem hogy ez lesz. kb. 2 éve hogy ez mindig így van. Ezért is hiszem azt hogy nem vagyok tévedésben. Mert soha senki nem adott forrást ezek cáfolására.
"Szervezeten belül. :-)"
Voltam a szervezeten belül. Még ha nem is teljesen hivatalosan és nem tetszett amit csináltam szóval ennyi. De azért vissza köszönnek ha köszönök a gyülekezet tagjainak. Van 1-2 kivétel. De a 98% köszön. :)
"1985: a tanúk nem az Apa, Fiú, Szentlélek nevében keresztelkednek meg, hanem az ortorony nevében "
Ez nettó hülyeség.
Én jóval 1985 után keresztelkedtem meg Jehova Tanúinál.
Nem az Őrtorony nevében és nem az Apa nevében.
Hanem Atya, Fiú és a Szentlélek nevében.
Az őrtorony elő nem jött.
"Russel meghalt 1916 okt. 31-én hólyaghurut komplikációban. Sírkövétől pár méterre egy 2m magas szabadkőműves emlékmű, valamint egy szabadkőműves templom áll... "
Nézz utána mikor épült a szabadkőműves templom. Teljesen nyilvánosan elérhető adat. Ráadásul pont egy Jehova Tanúival szemben ellenséges személy bizonyította be, hogy a szabadkőművességhez semmi köze nem volt annak az emlékműnek. Ott voltam az amúgy gyalázkodó előadásán szeptemberben, mutatta, hogy egy helyi keresztény emlékműről másolta le egy bizonyos Bohnet és az lett a piramis. Ezt nem mi mondjuk, hanem Jehova Tanúival szemben ellenséges személy.
Sem az első, sem az utolsó állításod nem pontos. Ki kellene lépni a bezárt értelmezési keretből és meg kellene vizsgálnod az állításaid hitelességét, mielőtt a velünk szemben ellenséges emberek állításait kritika nélkül átvennéd.
"Ja hogy marhaság. Tehát akkor továbbra sincs "befogva" a szám idevonatkozó irodalommal.
Egyébként sejtettem hogy ez lesz. kb. 2 éve hogy ez mindig így van. Ezért is hiszem azt hogy nem vagyok tévedésben. Mert soha senki nem adott forrást ezek cáfolására."
75-el kapcsolatban nem igaz, hogy nem adtunk már többször forrást, az ENSZ pedig fiktív történet. Nincs mit magyarázkodni, semmi írásellenes nem történt.
Vidiripi
"75-el kapcsolatban nem igaz, hogy nem adtunk már többször forrást, az ENSZ pedig fiktív történet. Nincs mit magyarázkodni, semmi írásellenes nem történt."
Hm....olyan forrást még nem láttam ahol figyelmeztetésről van szó! Hogy a testvérek ne hozzanak elhamarkodott következtetéseket. Vagy ilyesmi. Bizonyára létezik ilyen de én még nem láttam.
Az ENSZ meg nem fiktív történet. Volt a két szervezet között kapcsolat ez tény!
Hogy mi Írás ellenes vagy mi nem az az megint csak nézőpont kérdése. Sajnos!
"„Mondd, mit jelent ez az 1975?”
A Tanúk régóta osztották azt a hitnézetet, hogy az emberi történelem 6000 éves korszakát Krisztus ezeréves uralma követi majd. De mikor ér véget az emberiség létezésének 6000 éve? Az 1966-os kerületkongresszus-sorozat keretében kiadott Life Everlasting—In Freedom of the Sons of God (Örök élet — Isten fiainak szabadságában) című könyv 1975-re mutatott. A testvérek még ott a kongresszuson átnézték a tartalomjegyzéket, és az új könyv sok eszmecserét indított el 1975-öt illetően.
A Baltimore-ban (Maryland) tartott kongresszuson F. W. Franz tartotta az utolsó beszédet. Így kezdte: „Épp mielőtt az emelvényre jöttem, egy fiatalember odajött hozzám, és ezt mondta: »Mondd, mit jelent ez az 1975?« ” Franz testvér aztán utalt arra, hogy sok kérdés vetődött fel azt illetően, hogy az új könyvben levő anyag vajon azt jelenti-e, hogy 1975-ig befejeződik Armageddon, és addigra Sátán meg lesz kötözve. Lényegében a következőket állapította meg: „Lehetséges. De mi nem mondjuk. Istennél minden dolog lehetséges. De mi nem mondjuk. És egyikőtök se mondjon semmi konkrétumot azt illetően, mi fog történni mostantól 1975-ig. Mindezen dolgok lényege, drága testvérek az, hogy az idő rövid. Az idő fogy — efelől nincs kétségünk.”
Jehova Tanúi közül sokan az adott tanács szellemében tevékenykedtek az 1966-ot követő években. Ugyanakkor más megállapítások is napvilágot láttak e témában, és némelyik valószínűleg konkrétabb volt, mint az tanácsos lett volna. Ezt Az Őrtorony 1980/18-as száma a 3. oldalon (1980. márc. 15., ang.) is elismerte. Jehova Tanúit ugyanakkor arra is figyelmeztették, hogy elsősorban Jehova akaratának a cselekvésére koncentráljanak és ne törődjenek túlságosan a dátumokkal és egy mielőbbi szabadulás reményével.
Például a következő cikkek jelentek meg Az Őrtoronyban: „Használjuk fel bölcsen a még hátralevő időt” (1968/19 [1968. máj. 1., ang.]); „Szolgálj az örök élet kilátásával” (1975/6 [1974. jún. 15., ang.]); „Miért nem közölte Isten »azt a napot és órát«?” (1975/22 [1975. máj. 1., ang.]); „Hogyan hat rád az, hogy nem tudod a »napot és órát«?” (1975/22 [1975. máj. 1., ang.]). Ezt megelőzően, 1963-ban, „A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos” című könyv megjegyezte: „Nem lenne helyes dolog, ha a Biblia időszámítását olyan dátumok kitalálására használnánk, amelyek még csak ezután következnek az idő sodrában (Máté 24:36).”"
A Szervezet könyvből.
Vidiripi
"„Mondd, mit jelent ez az 1975?”"
Nagyon szép és nagyon jó! De az a baj hogy nem lehet hozzáférni ezekhez az anyagokhoz. S nekem ez is a problémám. Ugyan is én magam is szeretném olvasni a nyomtatott irodalmat. Mert ugye te magad is érveltél már azzal hogy felületes vagyok és nem végeztem kutatást. De ha nincs miben akkor hogyan tegyem meg? Ugyan is a lemezek Libary is csak 1980-ig tartalmazza a kiadványokat. Antikváriumokban sok minden be lehet szerezni de van amit még ott sem.
Vagy épp ajándékba kap az ember egy könyvet. Ilyen könyv számomra a „A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos” című is.
"Őrtorony 1980/18-as száma a 3. oldal"
Ezt majd elfogom olvasni!
A másik dolog meg az hogy miért kellett kilométer hosszan vitáznunk ha végig ott volt ez neked? S nem is egy kérdésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!