Honnan tudod, hogy Isten szol-e hozzad, vagy csak a sajat gondolataid?
A saját gondolataim csak tőlem jönnek. De azt nem szabad elfelejteni, hogy mások gondolatait is értékeljünk. Úgy mondanám, hogy a döntés a miénk. Nem szabad, hogy a feladó azonosítója elvesszen.
Az Úr nem bohóckodik jelekkel, te csak pénzt szeretnél és kiskapukat keresel. Kérj pénzt.
Onnan tudod, hogyha felmerül benned egy kérdés és mire végiggondolnád vagy kimondanád a válasz már ott van benned.
Ha a válaszon neked kell gondolkodni, akkor azt te találtad ki, ami nem zárja ki, hogy rossz a gondolat, csak biztos, hogy nem istentől származik.
A legtöbb meditációs gyakorlat pont arra szolgál, hogy a kérdésekre a választ Istentől kapjuk meg ezt biztosítandó egy "gondolat nélküli" állapotba kell kerüljünk.
Amikor olyan bölcsességek merülnek fel bennem, hogy:
Meg kell tapasztalnod a rosszat, hogy választhasd a jót.
Ha nehéz a kereszt, akkor több embernek kell cipelnie.
és hasonlók, akkor tudom, hogy ezeket nem magamtól gondoltam.
3-nak:
"Az Úr nem bohóckodik jelekkel, te csak pénzt szeretnél és kiskapukat keresel. Kérj pénzt."
- Ja persze, mert ez így működik. Írok egy listát, mint a mikulásnak és másnap ott lesz az ajtó előtt minden. Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?
7-nek:
"Meg kell tapasztalnod a rosszat, hogy választhasd a jót.
Ha nehéz a kereszt, akkor több embernek kell cipelnie.
és hasonlók, akkor tudom, hogy ezeket nem magamtól gondoltam."
- Jah, mert egy embernek ilyen eszébe sem juthat... Ugyan. Túlságosan alábecsülöd az emberi találékonyságot és gondolkodást. Ha ilyen alapvető dolgokat, mint amiket említettél is csak isteni sugallatként ismerhetünk meg, akkor az embernek már rég reszeltek volna, mert ettől sokkal bonyolultabb dolgokra is rájöttünk már. És ha mindent isten ihletett akkor másból sem álla napja mint folyamatosan okosságokat sugdosni a fülünkbe amit vagy meg hallunk vagy nem. Az ember intelligenciája nem egy korhadt fatörzsével egyenlő, ezt ne felejtsük már el.
Kérdésre egy válasz: Segíts magadon az isten is megsegít. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!