Szerintetek is egy vallást kelle bevezetni a világon, hogy ne legyen többé vallásháború?
1. Az idegeneknek kellene megtámadni a földet, hogy összefogás legyen.
vagy
2.Ingyenenergia.
A baj az, hogy egy idö után ez az új vallás is elkezdene szakadozni, és újra lenne ok háborúzni. Például nézd meg a keresztényeket és a muzulmánokat: nagyon egységesek egymás ellen, de az elöbbieknél hány egyházszakadás volt, az utóbbiban a siìták és a szunniták a mai napig ölik egymást.
Az egyetlen megoldás az ateizmus, amit a tudás elterjesztésével lehet terjeszteni. (minél többet tudnak az emberek, annál kevésbé fognak bedölni több évezredes meséknek) Hosszú út vezet eddig a célig, de nem reménytelen a dolog.
Vallásháborúk nem azért vannak, mert több vallás van.
Vallásháborúk azért vannak, mert mindegyik vallás tagjai között vannak bigottak, akik elhiszik, hogy az övék az egyedül igaz út - és ezt rákényszeríteni akarják másokra, mindenkire.
Szia!
Szépen leírtad a vallás alapú háborúk mozgatórugóját, ugyanis az összes mögött ez az idea áll. Ráadásul, ha te ezt a saját igazságodból (kulcsszó-Biblia) kiindulva szeretnéd megvalósítani, akkor ugyan mi a különbség a te ötleted és valaki más hasonló ötlete közt?
ezt a próféciát a neten találtam
„Nem kell sok Magyarországon az ébredéshez, de az a kevés fájdalmakkal teli lesz” Láttam olyan erősségű földrengéseket országunkban melyekben templomok és gyülekezeti helyek, imaházak sérültek meg. Az Úr nagyon egyértelműen fogja tudomásunkra adni nemtetszését, melynek a Magyar Egyházának felfuvalkodottsága, gőgje, bálványimádása, és a Hozzá való hűtlensége a fő kiváltó okok. Egyre több lesz a keresztény értékrendek, és az Egyház ellen való verbális támadás, gúnyolódás és törvények meghozatala. Láttam, hogy az Úr türelme a végéhez közeledett, akárcsak Izraellel annak idején.
A sötétség helyéről egy parancsot adott ki a Sátán a démonjainak: Szabad rablás!
Nem értem – mondtam az Úrnak. Ő így válaszolt: „ezt a parancsot akkor adja ki a hódító ellenség vezére, mikor már a falakon belül van. „ Ekkor a 74. Zsoltár 3-4. versei jöttek szemeim elé:”... mindent tönkre tett az ellenség a szentélyben! Ellenségeid a Te Gyülekezeted közepében ordítanak felállították jelvényeiket jelekül.”
Hogyan lehetséges ez Uram? Kérdeztem.
A válasz a következő volt: „ Népem szabadította fel magára a Pokol erőit azzal, hogy nem figyeltek Szavamra és sokan a maguk feje és elgondolásuk szerint cselekedtek. Nem engem kerestek hanem a hírnevet és az emberek elfogadását, a nekik való megfelelést. Persze ha mondom nekik nem ismerik el, mert büszkeségük nem engedi az őszinteséget a szívükbe. Nem ismerik el, hogy a bűn ordít a Gyülekezetben és a varázslás jelvényei ott vannak jelekül. Szolgáimat, akiket Én küldtem hozzátok meghallgattátok ugyan, de szívetekbe nem fogadtátok be Szavaimat. Nem történt változás népem szívében és nem találom azokat a gyümölcsöket melyek Nekem oly kedvesek lennének. Ezért rabol az ellenség! Elrabolja a hitet és hitetlenséget, bizalmatlanságot hoz a szívekbe felém és egymás felé. Elrabolja az áttörési kenetet azzal, hogy kioltja a szívekben, a szenvedélyt irányomban. Elrabolja az identitásotokat Krisztusban, és csak erőtlenséget, gyengeséget és panaszkodást látok. Nincs aki leleplezné az árulást, nincs aki belőlem szólna az én tekintélyemmel. Vannak őrállók és közbenjárók. Látom Őket! De csak nagyon kevesek látnak és hallanak engem, mert nem fogadták be, a prófétaság szellemét és nem időznek jelenlétemben. Ismerik Igémet, de engem alig. Sokan tudják az igazságot, de kevesen merik felvállalni és hirdetni azt a félelem miatt. Igaz szolgáim szíve is tele van az elutasítástól való félelemmel.
Nem tudtok egységben leni, mert a felekezeti hitvallásotok és látásotok, beszabályoz benneteket. Gyertek ki a felekezeti kötelékeitekből és térjetek meg én népem, mert ítéletem hamarosan felszabadul a felekezeti látásmódon és aki nem jön ki, arra ráborul és betemeti. Nem megmondtam Izraelnek, hogy: pártos ház vagy! Ti sem értitek? Az egység ami miatt oly régóta imádkoztok, nem valósul meg addig, amíg velem nem lesztek egyek! Nálam nélkül semmit nem tehettek! Előbb velem legyetek egyek! Ahogy a só felolvad az ételben és egy anyaggá válik a kettő, úgy kell velem is egy lénnyé válnotok. Aki velem egyesül, egy szellem velem. Már nem két személyről beszélünk, hanem egyről. Ahogy általam elhaltok, úgy lesztek egyé velem. Nem kettő hanem egy. Ezért imádkoztam a Getsamáné kertben.
Szervusz
Egyetlen vallást bevezetni senki, mármint ember, nem tud. Ha tudta volna, már megtette volna. Emlékezz a kazolikus inkvizícióra. Mindent megtettek...sikertelenül.
Amikor az első emberpár vétkezett, rögtön utána már két vallés keletkezett. Az egyik engedelmeskedett Istennek, a másik nem. Az igazság mögött Isten állt, a hamisság mögött Sátán.
Nos Sátán éppen azért hozta létre a sok sok hamis vallást, hogy minden ember választhasson a neki leginkább "szimpatikus" vallást, amely egyezik az egyén világnézetével, hitvallásával, és személyes békét ad számára, kielégíti lelki igényeit a hit terén.
De Istennél azóta sem változott semmi. A véleménye ugyyan az. Ő teremtett mindent, ezért teljesen jogos, hogy az egyeduralmát senkinek sem adja át tartósan. A Jelenések könyvében le van írva, hogyan, és miért fogja eltörölni az összes olyan vallást, amely nem egyezik az Ő, mint egyeduralkodó törvényeivel, és alapelveivel.(Jézus is két útról beszélt) Ma mindenki szabadon valaszthat, kinek az oldalára áll. Ma még mindenkinek van lehetősége a Sátán oldalán maradni, vagy Isten uralmát választani.
Csak akkor lesz béke a földön, ha az emberek megtanulják Isten gondolkodásmódját, és tisztán látják mi az ami kedves neki. Akkor Ő formálhatja a gondolkodásunkat, a viselkedésünket..... ebbe nem fér bele az, hogy egyik ember bántsa a másikat, még szavakkal sem. Nem kaptunk erre jogot sem az Istentől, emberi történelem folyamán. Isten a "békét adó Isten"
Hidd el, lesz olyan idő, amikor az egész földön csak : "Az igaz imádók szellemmel és igazsággal fogják imádni az Atyát, mert az Atya is ilyeneket keres, hogy imádják őt” (Ján 4:23)."
Az emberek ideológiák és erőforrások (illetve azok hiánya) miatt kerülnek konfliktusokba. A vallások amolyan ideológiai gyűjtemények (mint egy díjcsomag a telefonon).
Egyébként ha nem akarja az ember egyértelműen mondani,hogy az erőforrás miatt akar háborúzni,akkor kitalál rá egy ideológiát.
A gond ott van,hogy az ideológiák iránt túlzottan elkötelezett emberek nem veszik észre,hogy felhasználják őket mások, erőforrások megszerzésére. Persze ezekből az erőforrásokból lehet ők is részesülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!