3 gyerekes család vagyunk, mindenki össze-vissza eszik, mindenki mást. Hogyan tudnék bevezetni egy rendszert, hogy mindenkinek jó legyen, mert alsó hangon 130 ezer csak a kaja egy hónapban, aminek fele pocsékba megy a válogatózás miatt?
ami nem fogy el fagyaszd le, akkor később egyszer egyszer megúszod a főzést, és nem megy a kukába, a spórolásra nem tudok mit tanácsolni, ha ilyen válogatósak
de a munkát én ténlyeg ugy szoktam lecsökkenteni, hogy egyszerre főzők sokat és az ég világon mindent fagyasztok, és így utána sokáig nem kell nagy fözésekbe bonyolódnom
Igen is, éljatok a sarkatokra!
Ők csak azt eszik? Egyék az anyjuknál! Nálatok mások a házi szabályok, alkalmazkodjanak!
Az én mostoha fiam is így volt. Chips, cola, rántott szelet, csoki, meg sphagetti. Mást nem is evett. Gyümölcsökből is csak az almát.
Én nem vettem colát, kapott helyette gyümölcs levet és főztem teát. Heti 3x van hús. A többi napokon főzelék, vagy valami más. Kenyeret sem veszek, csak minden másnap 1 kg-ot. Mert akkor szzal lakik jól és nem a főtt kajával.
Te változtass szépen! Az jó, h a fiúk kedvére akarsz tenni, de ez már túlzás. Főzzél egészségesebben és olcsóbban. Ha kérdezik miért nincs ez vagy az, mond azt, hogy nincs rá pénz. Apuci pedig parancsoljon szépen rá a fiaira. Nem a mekiben vannak és nem is luxus hízlaldában.
Ha nemtetszik nekik, nem esznek. Nem olyan picik már. Nem kell őket félteni.
Ha nem álltok sarkatokra, hamarosan a 1,5 évesed sem fogja meg enni amit adsz neki. Mert példát vesz a tesóiról.
anyósoméknál is ez volt a helyzet... 6-an laktunk a házban és ebből 4 embernek mindig más volt a kívánsága,válogattak,nem ettek meg semmit szinte,mindent fikáztak. (anyós a hagymásat nem ette, a fokhagymásat, a tejfölöset, a kissógor a pizzán, lasagnen, fasírton,rántotthúson kívül semmit, nagyanyós csak a híg,ízetlen leveseket ette, sógornő semmi zöldséget nem evett...) persze főzni nem volt hajlandó senki sem,így ez rám maradt (igaz nem panaszkodom,szeretek főzni). én egyszerűen azt csináltam,hogy megfőztem egy félét, aztán aki evett belőle evett,aki nem,az meg nem. én nem szégyelltem magam,mert enni volt mit, én kitettem magamért,aki válogat,az meg így járt. volt belőle jó nagy reklamáció,de engem nem érdekelt. mi a párommal jókat ettünk, mert el nem rontottam egy ételt sem,finomak voltak,ízletesek, tartalmasak. főzzön magának,akinek nem a fogára való! egyébként ez a válogatás nekem új volt, a mi családunkban mindenki megevett mindent, maximum 1-2 étel volt,amit nem szeretünk (én pl. a pacalt meg nem enném). Mondtam is a páromnak,ha kibújik a lurkó és már ő is eheti majd,amit mi,akkor úgy fogja tömni magába a gyerek a előtt a gombát,ananászt és egyéb nemszeretem ételeket,mintha a világ legjobb falatja lenne számára! mert nekem nem kell az,hogy : "ha apának nem kell megenni,akkor én sem eszek belőle!" meg még ehhez hozzá jönne,amit a gyereke csak úgy magától nem szeret... pont abba a csapdába esnék,amiben most te vagy.
úgyhogy állj a sarkadra, főzz egy félét valami levessel,esetleg sütivel (fánk, lángos, pogi),aztán akinek nem tetszik, az eszik vajas kenyeret. az üdítő meg egészségtelen,úgyhogy nálunk eleve sztornó... víz vagy tea. PONT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!