Hogy aludjon a család, hogy mindenkinek jó legyen?
"Kérlek ne olyan tanácsokat adjatok, hogy a kicsit tegyem külön"
Pedig ez a legésszerűbb.
És, ha esetleg a kicsinél - aki amúgy is 4 éves(!!!) - abbahagynád az éjszakai/esti szoptatást?!
Ne haragudj, és tudom, hogy millióan lefognak pontozni, de azért ha ezt mégse tennéd meg (most) esetleg, azért érettségi előtt válaszd el.
Én is együtt alszom a babámmal. Nálunk Ő az utolsó csemete, és ki akarom élvezni minden percét. Ráadásul én is kipihentebb vagyok, ha nem kell felkelnem a szoptatáshoz, hanem csak odaadom neki a cicit, amikor nyöszörög és visszaalszom.
Én gyorsan összeszoktattam Őket (a nagyobb 2,5 éves). Egyszerre van a déli és egyszerre az esti fektetés is. Muszáj volt, mert délben egyedül vagyok. Bebújunk 3-an az ágyba, a kicsi a cicin, a nagy a kicsi másik oldalához bújik, fogja a kezét. Így alszanak el. Kb. fél óra, amíg a nagyobb alvása elmélyül, akkor apa átcipeli a helyére. Nem ébred fel teljesen, csak annyira, hogy adjon egy jóét puszit.
Ugy kell atalakitani a lakast, és oylan butorokat kell beszerezni, hogy szeparaltsag is legyen, de megis lehessek egymast latni, hallani.
Én egy alkovot valasztanek le a kisgyereknek, és egy ilyen ágy mellé tolható kiságyba/félágyba tennem babat, akkor nem kel felkelni hozzá, és megis kulon is van, meg hozza tudsz erni:
Több változat is van, még majd keresek, ez nem oylan, amiylenre gondoltam.
Utolsó, 5 hónapos a kicsi, olvasd el rendesena kérdést mielőtt válaszolsz.
Amúgy, tudom, hogy nehéz, de a legjobb az lenne, ha valahogy mind a két kicsit rászoktatnátok az egygedül alvásra. Leteszed, sír, majd megnyugszik. Másnap már kevesebbet sír. Elejétől fogva. Látod, hova jutsz, a nagyobbik már 4 éves és még mindig nem tud nélküled aludni. Nincs jól ez így, már réges rég teljesen önállóan kéne aludjon.
Alapvetően egyetértek a 9-es válaszadóval. Két esetben azonban nem ez a megoldás.
1. Ha a szülő szeret a gyerekkel együtt elaludni, számára ez jó érzés, nem is akar változtatni rajta.
2. Ha olyan a lakás elrendezése, hogy ha sokáig vagy nagyon sír az egyik gyerek, felébreszti a másikat. Szinte lehetetlen összehozni így a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!