Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy aludjon a család, hogy...

Alaszka kérdése:

Hogy aludjon a család, hogy mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés
Két kislányunk van, egy 4 éves és egy 5 hónapos. A nagy saját szobában, a kicsi velünk alszik. Mikor a kicsi megszületett, a nagyot még altatni kellett, és minden éjjel átjött a mi szobánkba, bemászott közénk, mikor meglett a kicsi, akkor ezt meg kellett szüntetni, hiszen 4-en már sem kényelmes, sem biztonságos nem volt. Átmeneti megoldásként kitaláltuk, hogy apa altatja a nagyot, és ottalszik vele egy matracon, ameddig kell, én a kicsivel meg a másik szobában. Igenám, de a nagy igényelné, hogy őt is én altassam, viszont ebben az időben a kicsit mindenre felébred, és csak úgy alszik vissza, ha szopizhat. Esti jeleneteink filmbe illőek, apa altat, nagy engem akar, átmegyek, közben kicsi felébred, apa nem tudja visszaaltatni, elkezd üvölteni, mire a nagy méginkább nem tud aludni, és végül megint helycsere...Egy pokol ez az esti tortúra, na meg hát az se állapot hogy apa és én külön vagyunk. Tudom a nagyot az egyedül alvásra kellene szoktatnom, a kicsit meg hogy ne ébredjen fel félóránként.... A kicsi azért alszik az ágyunkban, mert engedem hogy éjjel szopizzon, viszont a kiságyhoz járkálni sincs kedvem éjjelente 3-4-5 alkalommal...Kérlek ne olyan tanácsokat adjatok, hogy a kicsit tegyem külön, és hagyjam sírni, mert erre én alkalmatlan vagyok. Humánus tanácsokat várnék, olyanoktól, akik hasonló cipőben járnak, jártak...Köszi!
2011. dec. 2. 14:30
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
31%

"Kérlek ne olyan tanácsokat adjatok, hogy a kicsit tegyem külön"

Pedig ez a legésszerűbb.

2011. dec. 2. 14:34
 2/25 anonim ***** válasza:
14%

És, ha esetleg a kicsinél - aki amúgy is 4 éves(!!!) - abbahagynád az éjszakai/esti szoptatást?!

Ne haragudj, és tudom, hogy millióan lefognak pontozni, de azért ha ezt mégse tennéd meg (most) esetleg, azért érettségi előtt válaszd el.

2011. dec. 2. 14:36
 3/25 anonim ***** válasza:

Én is együtt alszom a babámmal. Nálunk Ő az utolsó csemete, és ki akarom élvezni minden percét. Ráadásul én is kipihentebb vagyok, ha nem kell felkelnem a szoptatáshoz, hanem csak odaadom neki a cicit, amikor nyöszörög és visszaalszom.

Én gyorsan összeszoktattam Őket (a nagyobb 2,5 éves). Egyszerre van a déli és egyszerre az esti fektetés is. Muszáj volt, mert délben egyedül vagyok. Bebújunk 3-an az ágyba, a kicsi a cicin, a nagy a kicsi másik oldalához bújik, fogja a kezét. Így alszanak el. Kb. fél óra, amíg a nagyobb alvása elmélyül, akkor apa átcipeli a helyére. Nem ébred fel teljesen, csak annyira, hogy adjon egy jóét puszit.

2011. dec. 2. 14:39
 4/25 anonim ***** válasza:
Fekesd le a nagyot, addig apa ringassa a kicsit, majd mikor a nagy elaludt, mész a kicsihez. Én mondjuk úgy csináltam, hogy először kicsi fürdött, amíg szopizott, addig apa a nagyot fürdette. Kicsit letettem a gyerekszobába a kiságyba aludni (most is így van, 14 hós), ajtó becsuk, mentem a nagyot kivenni a kádból (ő most 3 éves) és ő köztünk alszik el, majd ha elaludt átvisszük a helyére. Más kérdés, hogy ha felébred éjjel visszajön.
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
5 hónapos a kicsi,aki esetleg nem tudna olvasni
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
2. válaszoló: tanulj meg olvasni!
2011. dec. 2. 14:40
 7/25 anonim ***** válasza:
86%
Kedves 2-es! Az 5 hónapos szopik még, nem a 4 éves. Vagy szerinted már Őt is el kellene választani?
2011. dec. 2. 14:40
 8/25 anonim ***** válasza:

Ugy kell atalakitani a lakast, és oylan butorokat kell beszerezni, hogy szeparaltsag is legyen, de megis lehessek egymast latni, hallani.

Én egy alkovot valasztanek le a kisgyereknek, és egy ilyen ágy mellé tolható kiságyba/félágyba tennem babat, akkor nem kel felkelni hozzá, és megis kulon is van, meg hozza tudsz erni:

[link]

Több változat is van, még majd keresek, ez nem oylan, amiylenre gondoltam.

2011. dec. 2. 14:41
 9/25 anonim ***** válasza:
35%

Utolsó, 5 hónapos a kicsi, olvasd el rendesena kérdést mielőtt válaszolsz.

Amúgy, tudom, hogy nehéz, de a legjobb az lenne, ha valahogy mind a két kicsit rászoktatnátok az egygedül alvásra. Leteszed, sír, majd megnyugszik. Másnap már kevesebbet sír. Elejétől fogva. Látod, hova jutsz, a nagyobbik már 4 éves és még mindig nem tud nélküled aludni. Nincs jól ez így, már réges rég teljesen önállóan kéne aludjon.

2011. dec. 2. 14:43
 10/25 anonim ***** válasza:

Alapvetően egyetértek a 9-es válaszadóval. Két esetben azonban nem ez a megoldás.

1. Ha a szülő szeret a gyerekkel együtt elaludni, számára ez jó érzés, nem is akar változtatni rajta.

2. Ha olyan a lakás elrendezése, hogy ha sokáig vagy nagyon sír az egyik gyerek, felébreszti a másikat. Szinte lehetetlen összehozni így a dolgot.

2011. dec. 2. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!