Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy aludjon a család, hogy...

Alaszka kérdése:

Hogy aludjon a család, hogy mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés
Két kislányunk van, egy 4 éves és egy 5 hónapos. A nagy saját szobában, a kicsi velünk alszik. Mikor a kicsi megszületett, a nagyot még altatni kellett, és minden éjjel átjött a mi szobánkba, bemászott közénk, mikor meglett a kicsi, akkor ezt meg kellett szüntetni, hiszen 4-en már sem kényelmes, sem biztonságos nem volt. Átmeneti megoldásként kitaláltuk, hogy apa altatja a nagyot, és ottalszik vele egy matracon, ameddig kell, én a kicsivel meg a másik szobában. Igenám, de a nagy igényelné, hogy őt is én altassam, viszont ebben az időben a kicsit mindenre felébred, és csak úgy alszik vissza, ha szopizhat. Esti jeleneteink filmbe illőek, apa altat, nagy engem akar, átmegyek, közben kicsi felébred, apa nem tudja visszaaltatni, elkezd üvölteni, mire a nagy méginkább nem tud aludni, és végül megint helycsere...Egy pokol ez az esti tortúra, na meg hát az se állapot hogy apa és én külön vagyunk. Tudom a nagyot az egyedül alvásra kellene szoktatnom, a kicsit meg hogy ne ébredjen fel félóránként.... A kicsi azért alszik az ágyunkban, mert engedem hogy éjjel szopizzon, viszont a kiságyhoz járkálni sincs kedvem éjjelente 3-4-5 alkalommal...Kérlek ne olyan tanácsokat adjatok, hogy a kicsit tegyem külön, és hagyjam sírni, mert erre én alkalmatlan vagyok. Humánus tanácsokat várnék, olyanoktól, akik hasonló cipőben járnak, jártak...Köszi!
2011. dec. 2. 14:30
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy már rá kellene szoktatni, de nem tudunk kijönni addig amíg nem alszik, mert akkor sír, zokog, hogy fél. Egyébként is fél egyedül, nem csak a sötétben, hanem, ha egyedül van valahol. Pedig tudja hogy ottvagyunk a másik szobában. Amióta a kicsi megszületett, azóta rosszabb a helyzet, mert régebben altatni kellett, de nem ébredt fel utána már éjjel...Szeretethiányos szegénykém, de nem tudok kétfelé szakadni sajnos, meg kell értenie, hogy a kicsi mellett a helyem ilyenkor.
2011. dec. 2. 15:55
 22/25 anonim ***** válasza:
Miért nem próbálod ki, amit írtam neked? Arra gondolok, hogy egymás mellett elaltatni Őket. Így talán nem érezné annyira kirekesztettnek magát, és a tesóval is közelebbi kapcsolatba kerülne.
2011. dec. 2. 16:00
 23/25 A kérdező kommentje:
Volt már, hogy apa későn jött haza, akkor így csináltuk, ez se volt az igazi, még 11-kor is ébren volt...Meg akkor ha átvisszük elalvás után, éjjel kezdhetjük elölről. Ja azt nem írtam hogy a saját szobájában is felébred éjjel is, és lemászik apa mellé a matracra, ahonnan apa meg felmászik az ágyra, mert nem férnek el...:)
2011. dec. 2. 16:15
 24/25 anonim ***** válasza:
Ha fél, hagyd neki égve a kislámpát, illetve télapóra vagy karácsonyra kapjon valami nagyon ölelgetni való plüsst és úgy adjátok oda, hogy ő az álommanó azért kapod, hogy éjjel se legyél egyedül... valami ilyesmi.
2011. dec. 2. 16:33
 25/25 anonim ***** válasza:
Nekem 26 ill 4 hónapos kisfiaim vannak. Az esték pár napja nekünk is elég gázosak, de én léptem. A kicsi napirendjét visszatoltam 1 órával. Este együtt fürdünk mind a 4en, vagyis apa a naggyal a nagy kádban, én nem fürdök, csak a kicsit fürdetem a kiskádban. fürdés után irány a nappali, megnézzük a barátokat. a kicsi szopizik, a nagy csöndben van. és ha vége a bk-nak, akkor kezdődik a tortúra. mert a nagy át akar menni apával a mi szobánkba. átmennek, de ő folyamatosan visszajár hozzánk, én meg mindig azért könyörgök neki, h maradjon csendben h atesója minél előbb el tudjon aludni. ha elaludt a pici, átviszem az ágyába, a nagy meg megvár. aztán megyek a naggyal a mi szobánkba, 3an összebújunk és úgy alszik el. amúgy a nagy nem igényelte csak pár napja h én is ott legyek ha elalszik, de most igen, és nem érdekel h ki mit mond, ő most velünk alszik. elég rossz az neki h már nem egyedül van, ráadásul vágyik rám, mert ugye napközben folyamatos hajtás van, kevesebb rá az időm, egész nap egyedül vagyok velük.úgyh én nem bánom. a kicsi van h felkel éjjel van hogy nem. de nekem nem probléma h fel kell kelnem éjjel szoptatni. szerintem tedd te is a kicsit külön, és az este-éjszaka legyen a nagyé. biztos rád vágyik. a kicsivel pedig megvan a szopi által a bensőséges viszony, de a nagynak is kell valami ami csak az anyáé, szerintem.
2011. dec. 2. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!