Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy aludjon a család, hogy...

Alaszka kérdése:

Hogy aludjon a család, hogy mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés
Két kislányunk van, egy 4 éves és egy 5 hónapos. A nagy saját szobában, a kicsi velünk alszik. Mikor a kicsi megszületett, a nagyot még altatni kellett, és minden éjjel átjött a mi szobánkba, bemászott közénk, mikor meglett a kicsi, akkor ezt meg kellett szüntetni, hiszen 4-en már sem kényelmes, sem biztonságos nem volt. Átmeneti megoldásként kitaláltuk, hogy apa altatja a nagyot, és ottalszik vele egy matracon, ameddig kell, én a kicsivel meg a másik szobában. Igenám, de a nagy igényelné, hogy őt is én altassam, viszont ebben az időben a kicsit mindenre felébred, és csak úgy alszik vissza, ha szopizhat. Esti jeleneteink filmbe illőek, apa altat, nagy engem akar, átmegyek, közben kicsi felébred, apa nem tudja visszaaltatni, elkezd üvölteni, mire a nagy méginkább nem tud aludni, és végül megint helycsere...Egy pokol ez az esti tortúra, na meg hát az se állapot hogy apa és én külön vagyunk. Tudom a nagyot az egyedül alvásra kellene szoktatnom, a kicsit meg hogy ne ébredjen fel félóránként.... A kicsi azért alszik az ágyunkban, mert engedem hogy éjjel szopizzon, viszont a kiságyhoz járkálni sincs kedvem éjjelente 3-4-5 alkalommal...Kérlek ne olyan tanácsokat adjatok, hogy a kicsit tegyem külön, és hagyjam sírni, mert erre én alkalmatlan vagyok. Humánus tanácsokat várnék, olyanoktól, akik hasonló cipőben járnak, jártak...Köszi!
2011. dec. 2. 14:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

mi lenne, ha az ágyatokhoz tennétek egy matracot és így ha bejön a nagylányod, ő odafeküdne?

:) szerintem ez jó megoldás.

Én kicsim is velünk alszik, m ert szopizik éjszaka és valóban fárasztó 4-5ször kelni és a kiságyhhoz járkálni

2011. dec. 2. 14:46
 12/25 A kérdező kommentje:
Húú, köszi! Szóval a 4 éves nem szopik! :) A két szobánk összenyitható, az ajtót nyitva is hagyjuk, de a nagy szerintem féltékenységből velem akar most aludni, a kicsi meg fogzik, így kb. fél-1 óránként felébred cicizni már pár napja, ezzel nem is lenne gondom éjjel, csak este mikor leteszem, és átmegyek a nagyhoz, richtig felébred, és apának sajnos nem alszik vissza...engem követel, pontosabban a cicit. Hiába ringatja, hiába ad neki cumit. Apa is már teljesen kivan szegény, mert mind a kettő elutasítja, és még az ágyunkból is kiszorul. Már mondta hogy ő alszik külön, én meg aludjak a gyerekekkel, de ezt nem akarom...
2011. dec. 2. 14:49
 13/25 anonim ***** válasza:
De mi van, ha felebred es nem alszik vissza? Ez Teged zavar, nem a gyereket. Nem?:)
2011. dec. 2. 14:51
 14/25 A kérdező kommentje:
Erre is gondoltam, csak nincs akkora helyünk, matrac az lenne, csak olyan macera minden nap átrendezni a szobát este...meg attól félek, hogy ha most visszaengedjük a nagyot a szobánkba aludni, akkor sose fog külön szokni.
2011. dec. 2. 14:51
 15/25 A kérdező kommentje:
Hát őt is zavarja, mert sír, meg akkor a nagy nem tud tőle aludni, ezért egyből oda kell pattanni...
2011. dec. 2. 14:53
 16/25 A kérdező kommentje:
Gondoltam már, hogy visszatesszük a nagy ágyát is a mi szobánkba, de nem egészségtelen 4-en aludni egy nem túl nagy szobában?
2011. dec. 2. 14:59
 17/25 anonim ***** válasza:
Ez is megoldás lehet, aztán majd együtt a két gyereket költöztetitek vissza a másikba, ha a kicsi is nagyobb lesz.
2011. dec. 2. 15:06
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

ez tényleg nagyon kényelmetlen lehet.

én szívtelen dög anya lehetek hozzád képest, el se tudom képzelni, hogy így éljek hónapokig :)

10 hónapos volt a fiam mikor úgy döntöttünk elég nagy már ahhoz, hogy ne altatgassuk. kis mese, jó éjt puszi és kijövünk a szobájából. egy 4 évessel meg aztán végképp meg lehet beszélni, hogy ő már nagy. menjetek be mind a négyen a szobájába, meséljetek neki egy mesét, adjatok egy puszit neki és gyertek ki a szobájából, apával együtt. tényleg túlzásnak érzem, hogy apa matracon fekszik a 4 éves mellett, de persze nem okoskodni akarok :)

a kicsire tanácsot adni nem tudok, hisz írod, hogy nem szeretnél kikelni az ágyból éjjel. én kikeltem, mindig visszatettem, talán ezért is ment simán az egyedül lealvás, mert már jól ismerte az ágyát, és mondhatni egyáltalán a köztünk alvást. talán pár hónap múlva, addig meg kitartás

2011. dec. 2. 15:24
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok, lemaradt, hogy természetesen én se hagytam sírni, mindig bementem egyből ahogy sírt, de ez ritkán fordult elő és hamar meg tudtam vigasztalni... de mint írtam véleményem az, hogy egy 4 évessel meg lehet beszélni a dolgokat :)
2011. dec. 2. 15:28
 20/25 anonim ***** válasza:
Bocs az offért és senkit nem bántani akarok, csak egy picit a kérdezőt megnyugtatni, a 4 éves fiam is a mai napig csak velem hajlandó elaludni és aludni. Mondjuk ő pavoros is, tehát nem könnyű. Kivagyok, kivagyunk, de egyenlőre nem tudok rajta változtatni.
2011. dec. 2. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!