Szerintetek is egy vallást kelle bevezetni a világon, hogy ne legyen többé vallásháború?
Vidiripi
"Utolsó, nem annyira egyszerü a dolog, mint mondod."
Igazad van!
Az USA a demokrácia és mondhatjuk azt is hogy a tudás fellegvára. Mindezek ellenére az egyik legnagyobb fegyver gyártó ország is. Miközben az űrkutatásra az elmúlt évtizedekben egyre kevesebb pénzt költenek addig a fegyverkezésre egyre többet.
Na igen hiszen a háborúban milliárdok vannak s abból bizony gyorsan és nagyon meglehet gazdagodni.
"A tudás meg igenis hasznos, bármit is mondasz, és az elterjedésével csökken az erõszak is."
Azért álljunk meg egy kicsit. Én nem írtam olyat hogy a tudás nem hasznos. Sőt igen is kell a tudás és az ismeret.
A Biblia is elismeri ezt. Csak mivel te sem ismered a Bibliát így erről nem tudsz.
Példabeszédek 19:2 Tudás nélkül nem jó egy léleknek sem, és aki csak a lábával siet, hibázik.
(revideál Károli fordítás)
De persze hiába a tudás ha nem párosul szeretettel. Hogy mire használja fel azt a tudást.
"Mégis, szerinted minek köszönhetjük, hogy ma már senkit nem égetünk meg boszorkányságért és senkit nem száll meg az "ördög"?"
Hát persze! S minek lehet köszönni a horoszkópot a mentalistákat gondolat olvasókat és a többi ilyen jellegű embert? Hány egyetemet végzett ember olvassa a horoszkópját?
Lehet hogy nincsenek ilyesmik helyette van őrjöngés tinibálványokért ,zenészekért ,filmsztárokért. De egyéb személyi kultusz is van. Ott az a hatalmas tudás és még is dohányoznak. Láttál már orvost aki dohányzik? Vagy említhetném a drogot. Mennyi abortuszt végeznek el évente a világ legfejlettebb országaiban? Igen van a tudás amivel ezt véghez lehet vinni. Hány ember nem élhet ez miatt a tudás miatt?
A tudás lehetővé tette azt hogy eljussunk a ma kaphat úgynevezett kenyérhez. De ha két nap alatt nincs elfogyasztva akkor a 3. napon esélyes hogy elkezd penészedni. Én ettem olyan kenyeret amit dédmamám csinált kemencében az még 1 hét múlva is kenyérnek volt nevezhető.
Mindenben adalékanyag van tömegnövelő stb. Tehát a tudás hasznos is de van árnyoldala is. Attól függ hogy mire használják. Spóroljunk az nem baj ha silány a minőség és ez árt az embernek de hát a határérték alatt van így nem gond. De ha még is akkor majd megkenik az ellenőrt és el van intézve.
Tehát hiába tettünk jelentős előre lépést a tudományokban ha közben az emberség meg háttérbe szorul az üzleti érdek miatt.
Én nem látom olyan szépnek a világot mint te. Soha nem volt annyi háború akkor környezet szennyezés mint manapság. Sőt a tudás lehetővé tenné hogy egyetlen ember se éhezzen a bolygón. Még is milliók éheznek. De nem azért mert nincs elég élelem. Hanem mert nem tudják megfizetni.
Globális vallásháború indításával el kell érni, hogy a győztes vallása legyen az egyedüli.
Az elesettek eltemetése után a megmaradottak fegyverrel eldönthetik, ki legyen a főnök.
Amikor ennek is vége van, a kevés számú, kompromisszumra jutó túlélő bogarakat, növényeket gyüjteni a fennmaradáshoz.
(Az állatokat a háború során már megzabálták, vadászatról szó sem lehet. Nincs mit...)
.
Mindezek után beköszönt a Boldog Békeidő: egy vallás, egy főnök.
24-es, nem azt mondtam, hogy ma minden tökéletes, csak azt, hogy meg kellene becsülni a megtett civilizációs elõrelépéseket. Mennyivel boldogabb lett a világ, akár 100 évvel ezelötthöz képest is, hogy ma már a házasságon kívüli gyerek nem "törvènytelen" meg "fattyú", hanem szeretetre mèltò emberi lèny, akár a többi, illetve a házasságokat nem fentrõl szervezik, és nem az özveggyè válás az egyetlen kilèpèsi mòd. Egyik változás se volt ínyère az egyháznak.
25-ös! Az tèny, hogy nem minden háború vallási jellegû, de a vallás nagyon erôs okot ad fölösleges konfliktusra, valamint új dimenziókat nyit a gyûlölködésben.
Csak annyit szeretnék még a kérdésedre írni, hogy jelenleg Ukrajnában a pravoszláv orosz és a pravoszláv ukrán lövik egymást halomra. Egy valláson belül.
Valóban Isten áldása van rajtuk? Mert mindkét felet megáldja a pópájuk. Sátán meg jót nevet rajtuk :-(
Vidiripi
KZitus!
Igen ez az Ukrán dolog nagyon kellett. Egyébként meg ez a háború politikai gyökerű és a hatalomról meg a befolyás megszerzéséről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!