Minek az előképe Jób és miért? És Melyik az az 5 prófétai jövendölés amelyben Jézus érkezéséről szól? SÜRGŐŐŐS!
Szervusz
Nem értem a kérdésedet Jóbbal kapcsolatban, ezért erre nem regálok.
1. Ézsaiás próféta megjövendölte, hogy a Messiás Dávid király leszármazottja lesz (Ézsaiás 9:7). Jézus csakugyan Dávid leszármazási vonalán született meg (Máté 1:1, 6–17).
2. Istennek egy másik prófétája, Mikeás előre megmondta, hogy ebből a gyermekből uralkodó lesz, és hogy ’Betlehem Efratában’ fog megszületni (Mikeás 5:2). Abban az időben, amikor Jézus született, két Betlehem nevű város volt Izraelben: az egyik az ország északi részén, Názáret közelében, a másik pedig Júdában, Jeruzsálemhez közel. Ez utóbbit korábban Efratának hívták. Jézus ebben a városban született, pontosan úgy, ahogy a prófécia szerint történnie kellett! (Máté 2:1).
3. Egy másik bibliai prófécia úgy szól, hogy Isten Fiát „Egyiptomból” fogják kihívni. Mikor Jézus még kisgyermek volt, Egyiptomba vitték a szülei, majd Heródes halála után visszahozták, és ezzel betöltötték a próféciát (Hóseás 11:1; Máté 2:15).
4. Júda törzsében születik
1Mózes 49:10
Lukács 3:23–33
5. Szűztől születik
Ézsaiás 7:14
Máté 1:18–25
6. Jehova a Fiának jelenti ki
Zsoltárok 2:7
Máté 3:17
7. Nem hisznek benne
Ézsaiás 53:1
János 12:37, 38
8. Nem hisznek benne
Ézsaiás 53:1
János 12:37, 38
9. Szamárháton vonul be Jeruzsálembe
Zakariás 9:9
Máté 21:1–9
10. Elárulja őt egy közeli társa
Zsoltárok 41:9
János 13:18, 21–30
11. Harminc ezüstért árulják el
Zakariás 11:12
Máté 26:14–16
12. Hallgat a vádlói előtt
Ézsaiás 53:7
Máté 27:11–14
13. Ruháira sorsot vetnek
Zsoltárok 22:18
Máté 27:35
14. Gúnyolják, amikor a kínoszlopon függ
Zsoltárok 22:7, 8
Máté 27:39–43
15. Egy csontját sem törik el
Zsoltárok 34:20
János 19:33, 36
Többet írtam mint kérted, hogy legyen miből válogatnod. Ez csak töredéke a Jézusra vonatkozó próféciáknak.
én sem értem minek az elöképe Jób-
Mindenesetre ez a történet rámutat az ember jó oldalára, hogy tökéletlensége ellenére feddhetetlen hüséges volt.
A Sátán megrágalmazta Istent, hogy Jób azért szolgálja Istenét, mert Jehova öt áldja. Kétségbe vonta Jób /és ezzel az egész emberiség öszinteségét/
Jóbot aztán a Sátán minden gonosszal sújtotta mégis Jób feddhetetlen maradt.
Jób is és sokan mások kvalitás emberek, akiket a csapások, a nehézségek sem tudnak rávenni, hogy roszat tegyenek, és elforduljanak Istenüktöl....tehát a Sátán újra és újra bukik
Jób valamilyen formában Krisztus szenvedéseinek is az előképe.
Jézus Krisztussal kapcsolatban pedig a Bibliában több száz jövendölés van az 1. és a 2. eljövetelére vonatkozóan. Íme 193 prófécia:
Jóbnak mi köze Jézushoz?!?!?
Jób történetének eredetije, ugariti nyelven (ékírással) írva. kb. I.e. 1400-ban írta “Ilimilku, az Írnok”. Az eposz "Keret"-ről, és "El" Istenről szól.
Jób története az egyiptomi Amen-em-opet feliratokban is felismerhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!