Jehova tanúi, ti szerettek mindennek pontosan utánanézni. Utána néztetek már a saját történelmeteknek?
https://www.youtube.com/watch?v=jzPyyyPIsf8
1914 -Rusel azt hirdette, hogy eljön a világvége. Ezt eltolták 1915-re, ám ekkor sem történt semmi. Russel meghalt 1916 okt. 31-én hólyaghurut komplikációban. Sírkövétől pár méterre egy 2m magas szabadkőműves emlékmű, valamint egy szabadkőműves templom áll...
-------------------
1917 tanítás: Mihály arkangyal a római pápa
1920 tanítás: Jézus nem Isten, hanem Mihály arkangyal
1927: a házról házra járkálás alaptevékenységgé vált, amit minden tagtól elvártak
-----------------------------
Rutherford jövendölései:
1918-20: armageddon
1925: Ábrahám, Izsák, Jákób és más bibliai pátriárkák feltámadnak, hogy fejedelmekként a föld felett uralkodjanak
1929: szállás építése a feltámadt próféták számára (tiszta vicc nem?)
Amikor a próféták nem jelentek meg, Rutherford ebbe a szállásba költözött a nagy gazdasági világválság idején, ahol királyként élt.
1930: Rutherford tanítása szerint a Szentlelket visszavették, és Isten ihletet adott neki az ortorony kiadványok megírásához, közvetlenül az elméjébe, angyalain keresztül.
1931-52: minden védőoltás elfogadásának tiltása, mivel Isten, Ábrahámmal kötött örök szövetségének megsértésének számított.
1935: a társulat új világossággal drukkol elő: Nem 1881-ben, hanem 1935-ig van idejük az égi reménységűeknek elfoglalni a posztjukat.
Így két reménységet találtak ki: nagy sokaság (Jonadabs), amely felett uralkodik Jézus és a 144.000 "kicsiny nyáj".
Rutherford kiadott egy könyvet "gyermekek" címmel, amelyben arra buzdította a tanúkat, hogy mondjanak le a házasságról, mivel az armageddont a II. világháború fogja elhozni. Sok tanú gyeremektelen és keserű maradt egészen haláláig, emiatt a hamis prófécia miatt.
1942 jan. 8: végbélrák idézte veseelégtelenségben Rutherford meghalt.
---------------------------
1940 tanítás: a társulat elmagyarázta, hogy a Máté 24/25 összes próféciája egy generáció alatt bekövetkezik, majd amikor ez a generáció szégyenteljesen elmúlt, 5 ÉVTIZEDNYI nyújtás után (1942-1995) a társulat többször megváltoztatta a generáció szó jelentését (1995 - The wicked, 2008 - The anointed, 2010 - An overlap of generations), hogy végül egymást átfedő nemzedékeket jelentsen, annak reményében, hogy megmeneküljenek egy újabb, hamis prófécia következményeitől.
1943: 1874-ről áthelyezték 1914-re, Jézus láthatatlan királyi uralkodását.
1945: vérátömlesztés és vérkészítmények tiltása (több ezer tanú halála)
1950: új világ fordítás kiadása, amelyben nem tüntették fel a fordítói bozottság tagjainak neveit. További fordításaikhoz/írásaikhoz spiritisztákhoz fordultak segítségért, amit szekta ellenes mozgalmak le is lepleztek.
1967-80: szervátültetések tiltása (több ezer tanú halála)
1975: világvége, armageddon jövendölése
1980: tanúk befenyítése
1985: a tanúk nem az Apa, Fiú, Szentlélek nevében keresztelkednek meg, hanem az ortorony nevében
-------------------
Jehova tanúi és az ortorony szervezet a kezdetektől fogva a sötétség útján halad, EZ NEM A VILÁGOSSÁG ÚTJA! Jézus azt mondta, hogy jó gyümölcsöt csak jó fa tud teremni. A társulat történelmét áttekintve pedig, szerintem az ortorony szervezet sohasem volt jó fa.
Vidiripi is jól tenné, ha nem forgatná ki a dolgokat, nem mosna össze mindent, mindennel. Az 1975-ös évet már sokszor kitárgyaltuk, ma is utána lehet nézni annak, hogyan beszéltek erről a bibliai kronológiából kiszámolt, tehát létező dátumról előtte. Tehát nem kell a felesleges hangulatkeltés, mert nem objektív a szöveg.
""Hisszük, hogy az időpontnál sokkal fontosabb, hogy biztosak legyünk a vég eljövetelében, és eszerint éljük az életünket."
Ez meg külön tetszik! Ki is emelem: IDŐPONTNÁL!
Tehát csak és kizárólag akkor lehetnek biztosak a vég eljövetelébe ha időpontokat találgatnak?"
Miért forgatod ki a szavakat? Csak hogy hatásosabb legyél? Ettől még nem leszel hitelesebb, csak a hiszékenyek és a felületesek szemében. :-)
"Voltak más egyházak is. Pl. az adventisták ott is volt hogy ismertek el dolgokat. Bár ez nem csoda hiszen erős gyökerek kötik össze a Biblia kutatókat és az adventistákat. Pl a számolgatás adventista "hozomány"."
Jehova Tanúi nem "elismernek" dolgokat, hanem tudatosan és az igazság érdekében minden egyes alkalommal kiigazításokat hajtanak végre, nem kéne félremagyaráznod. Pl. a "számolgatás" a bibliai próféciákkal kapcsolatban alapvető fontosságú. Az más kérdés, hogy aki őszintén kutatja és szüntelenül keresi az isteni igazságokat, az hibázik is a siker felé vezető úton. De te csak bírálgass minket, kritizálj nyugodtan, közben Jehova Tanúi elérik azt, amit a Isten azoknak ad, akik tényleg Őt akarják szolgálni, s nem csak mondogatják, meg nem csak a saját lámpásukat égetik.
""Jehova Tanúi PONTOSAN TUDJÁK és ismerik a történelmüket, a magukat kereszténynek nevezők többségével ellentétben."
Na persze! Vajon hány fiatal tudja azt hogy a tanúk hosszú évekig jártak az ENSZ-hez!"
Vidiripi, én komolyan elgondolkozom sokszor az ilyen buta szövegeiden, hogy csak a rosszindulat miatt nyomod ezt, vagy valami baj van nálad szoftverileg? :-) Állandóan ezt hajtod, mint valami verklit, de egyszer sem tudtad bizonyítani, hogy miért lett volna helytelen az ENSZ-es kapcsolatunk anno.
Az 1975-ről sem kéne személyeskedő történeteket előadnod, hanem csak a kiadványainkra kéne alapozni, és meg van a pontos válasz. Ehelyett jössz az "én megkérdeztem a legidősebb vént ..., zavarba jött ..., nem lett tisztázva ..." sztoriddal. Ez nem objektivitás, de nyilván nem is az a célod az ilyen hangulatkeltő szöveggel, igaz? Veled ugyan mit lehet "tisztázni"? Tapasztaltam már, hogy nagyon kevés dolgot a nyilvánvaló bibliai tényekből is. Ez lehet itt a baj. Benned az előítélet (és még ki tudja micsoda) sokkal nagyobb annál, hogy elfogadd a nyilvánvaló igazságokat.
A legtöbb Tanú tisztában a részletes történelmével, ha meg még nem, tudja hol kell utána néznie hiteles forrásból.
61% márcsak egy olyan hiányzott a vitába amilyen te vagy: Nem hisz Istenben, de neki itt van a helye a vallás témában egy olyan beszélgetésnél, ahol már így is kivan a töke mindenkinek, mindenkivel.
Jól tetted, hogy feljöttél, örülünk neked. Kérlek még te is nehezítsd meg az életet azzal, hogy beállsz egy teljesen fölösleges vitatárgyal, aminek amúgyis a valláskritikában van a helye. Szép volt Pistike.
Vidiripi
"Vidiripi is jól tenné, ha nem forgatná ki a dolgokat, nem mosna össze mindent, mindennel."
Mit mostam össze mivel? Akkor tisztázzuk!
"Az 1975-ös évet már sokszor kitárgyaltuk, ma is utána lehet nézni annak, hogyan beszéltek erről a bibliai kronológiából kiszámolt, tehát létező dátumról előtte."
Hol vannak az írásos bizonyítékok erről? Ugyan is az online Őrtoronykönyvtárban csak 2000-től vannak fent a kiadványok. A lemezes verzióban meg 1980-tól.
Na akkor hol is lehet ezekről olvasni?
Igen már beszéltünk róla nem is egyszer de sem akkor sem most nem adtál elérhetőséget arról hogy hol lehet ezekről olvasni. Nem érdekel hogy kinek milyen hangulat jön le ezzel kapcsolatban az írásomból. Ha tényleg érdekli de tényleg ,akkor majd utána jár! Minden esetre amit úgy mond sugalmazok azok olyan infók amikről lehet olvasni.
De amiről te beszélsz arról meg nincs írás egy ilyet sem tudsz mutatni.
"Miért forgatod ki a szavakat? Csak hogy hatásosabb legyél? Ettől még nem leszel hitelesebb, csak a hiszékenyek és a felületesek szemében."
Ez legyen az ő bajuk. Annál nagyobb lesz nekik a pofára esés. De had szögezzem le hogy amikor majd olvasok a saját szemeimmel arról hogy milyen cikkeket is írtak az Őrtoronyban 1975 előtt az 1975 évről akkor majd befogom a számat és csöndben leszek. Csak dörgölné már valaki az orrom alá hogy legyen okom csöndben maradni és átgondolni hogy mit is tettem.
Pont mikor az Őrtoronyban lehet olvasni arról hogy egy adott egyház mit művelt. S ugye ezt hívják leleplezésnek. Hát mondjuk azt hogy valami ilyesmit csinálok én is. Így jó lesz? De örülök hogy te ott vagy a másik oldalon és leírod azt a véleményt is. Mert így nem érhet az a vád hogy egyoldalú lenne a dolog. Hiszen nem csak én írom le egy szemszögből az információkat. Hanem a másik oldalról is megvannak és olvashatók az információk.
"Jehova Tanúi nem "elismernek" dolgokat, hanem tudatosan és az igazság érdekében minden egyes alkalommal kiigazításokat hajtanak végre, nem kéne félremagyaráznod."
Te jössz azzal hogy sokan felületesek és nem néznek utána dolgoknak. De aszem hogy te sem olvastad el hogy mit is írnak! Idézem neked.
"Egyetértünk A. H. Macmillannel, aki jó néhány évnyi keresztény szolgálattal a háta mögött ezt mondta: „Megtanultam, hogy el kell ismernünk a hibáinkat, és folytatnunk kell a kutatást, hogy még jobban megértsük Isten Szavát.”
Azt írja "el kell ismerni"! Nem félremagyarázom! Te ezt akarod beállítani de innét vettem a szót ebből az adott cikkből. Egy Jehova tanúja írta azt hogy egyetértenek az elismeréssel. Akkor mit forgattam ki?
Te mindig csak a kiforgatást meg a negatívumot látod mindenben. Néha próbálj már 1-2 lépéssel távolabbról szemlélni dolgokat!
"Pl. a "számolgatás" a bibliai próféciákkal kapcsolatban alapvető fontosságú. Az más kérdés, hogy aki őszintén kutatja és szüntelenül keresi az isteni igazságokat, az hibázik is a siker felé vezető úton."
Igen ez meglehet. De ha ez így van! De a baj ott kezdődik hogy ezt tanítják is.
Pedig Jézus azt mondta: (Máté 28:20 Károli rev. 2011)
Mindannak megtartására tanítsátok őket, amit én parancsoltam nektek. Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.
Jézus mikor tanított arra hogy találgatásokat tanítsanak? Oké nem egyszer hibáznak vagy kétszer. De itt már nem erről van szó és még is fojtatják és tanítják. Ki a hatásvadász és sugalmazó? Ki akarja elhitetni azt hogy mi tudjuk az igazságot? Mert úgy van tanítva mit igazság! Bocs de nézd el nekem hogy nem hagyom annyiban! Mert az az Isten akiről én olvastam arról az van írva a Bibliában hogy az Ő IGAZSÁGA ÖRÖK! A tanúk azt állítják hogy a Bibliából tanítanak!
- Na most leszek hatásvadász!
Tehát a szervezet az igazságot tanítja! De elismerik hogy az igazság amit tanítanak az változhat mert hát ugye tökéletlen emberek. Na de még is azt tanítják hogy az igazság amit tanítanak az Jehova igazsága. Aki örök ,de örök Jehova és az ő igazsága ,akkor miért változik?
Ha meg mégsem az ő igazsága akkor kié is? De ha nem az övé akkor honnét veszik a bátorságot hogy azt állítsák hogy tőle származik? S hogyan állíthatják azt hogy ez az igazság?
S lehetne folytatni!
"De te csak bírálgass minket, kritizálj nyugodtan, közben Jehova Tanúi elérik azt, amit a Isten azoknak ad, akik tényleg Őt akarják szolgálni, s nem csak mondogatják, meg nem csak a saját lámpásukat égetik."
Mit is bírálok? Hiszen csak azt idéztem és írtam le amit a tanúk is megjelentettek a saját HIVATALOS weboldalukon! JEHOVA TANÚI TÉVES IDŐPONTOKRA VÁRTÁK A VILÁGVÉGÉT?
S mi a válasz erre a kérdésre? Az hogy Igen!
Az előző írásomban nincs bírálat csak azokat a tényeket hoztam fel amit a tanúk is elismernek meg feltettem néhány kérdést és ennyi. A bírálat az most ebben a válaszomban olvashatod és te vagy a kiváltó oka hogy mindezeket most leírtam. De ott vagy te és majd jön a kontra. Ennyi!
Törődj bele! Ha te írsz én is fogok ez van dolgoz fel élj vele együtt!
De állandóan csak támadsz! Eszedbe jutott már valaha is hogy imádkozz ezért a dologért hogy változzon? De tényleg őszinte tiszta szívvel! Olvasd el a Jakab 5:16-ot!
"Vidiripi, én komolyan elgondolkozom sokszor az ilyen buta szövegeiden, hogy csak a rosszindulat miatt nyomod ezt, vagy valami baj van nálad szoftverileg?"
Vagy esetleg jóba vagyok olyan fiatalokkal akik tanú családban nevelkednek és fogalmuk sincs ezekről a dolgokról. Az eszedbe sem jut hogy ez SZEMÉLYES TAPASZTALAT????????
"Állandóan ezt hajtod, mint valami verklit, de egyszer sem tudtad bizonyítani, hogy miért lett volna helytelen az ENSZ-es kapcsolatunk anno."
Nem állítottam hogy helytelen lett volna. Idézd ahol én ezt állítom! :)))
Azt állítom hogy volt ilyen kapcsolat! Azt is állítom hogy egyetlen Őrtoronycikkben sem lehet erről olvasni az összes kiadványban! S még azt is állítom hogy Jehova tanúi állítják hogy az ENSZ Sátán egyik szervezete! Meg azt is állítom hogy amikor kapcsolatban voltak az ENSZ-l akkor is azt állították hogy Sátán egyik szervezete!
"Az 1975-ről sem kéne személyeskedő történeteket előadnod, hanem csak a kiadványainkra kéne alapozni, és meg van a pontos válasz."
Miért nem mondhatom el a személyes tapasztalatomat?
"Ehelyett jössz az "én megkérdeztem a legidősebb vént ..., zavarba jött ..., nem lett tisztázva ..." sztoriddal."
Bocsánat! Feltételeztem hogy emlékszel a teljes történetre naiv voltam megint!
Szerinted amikor én elkezdtem tanulmányozni Jehova tanúival mennyit tudtam 1975-ről ezzel kapcsolatban?
Semmit nem tudtam. Aztán néztem egy filmet s ott beszéltek erről. Persze egyből utána néztem a neten hogy mi is ez. De arra is kíváncsi voltam hogy mit mondanak a vének. Nem részletezem de egyre több kérdésem lett. S fel is tettem őket azoknak akikkel tanulmányoztam. Ennyi röviden.
"Ez nem objektivitás, de nyilván nem is az a célod az ilyen hangulatkeltő szöveggel, igaz?"
Hát persze hogy az mi más is lehetne? Eltudsz képzelni más indokot is? Ha igen akkor baj van!
Olvastad már írásomat a vérkérdéssel kapcsolatban itt az oldalon? Ott is a hangulat keltés a célom igaz?
"A legtöbb Tanú tisztában a részletes történelmével, ha meg még nem, tudja hol kell utána néznie hiteles forrásból."
Oké!
"üdv, mire gondolsz, mikor azt mondod: kihasználnak? arra, hogy ingyen hirdetik a jó hírt, ingyen építkeznek? a biblia szerint a szeretet ellen nincs törvény, és ingyen kaptátok, ingyen adjátok. :-)"
Mit szólsz ehhez 24%?
Ez a személy is tisztában van a szervezet történelmével? Hiteles forrásból?
De segíts neki hogy tényleg a hiteles forrásból tájékozódjon.
Kérdező!
A 24% nem troll hanem tanú. Vénként is szolgált!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!