Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovásoknál miért nincs...

Jehovásoknál miért nincs szentháromság?

Figyelt kérdés
Miért nem fogadjátok el, mivel tudjátok bizonyítani h nincs szentháromság?
2014. okt. 3. 06:46
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
27%

Kedves kérdezö Jehova tanúi nem hisznek a szentháromságban.

Azért mert elismerik a Bibliát, mint Istentöl ihletett könyvet és a Bibliában nincs szó a Szentháromságról.

Az Atya aki a teremtö Isten, nevén Jehova Isten,

A Fia, aki elsöszülöttjének van megnevezve, akit Jézus Krisztus néven is ismerünk,

és a Szent Szellem, ami bizonyítottan nem személy, hanem Jehova Isten hatékony ereje

és ez a három nem egy test, nem egy személy....

Sokan Jézus szavait, ahol azt mondja, hogy az Atyával egy, ezt értelmezik a Szentháromság bizonyitékának.

János 17 része

Jézus, itt azt mondta, hogy a tanitányai is azonképpen legyenek egyek együtt is és az Atyában és a Fiúban is, ahogyan Ö egy az Atyjával.

Ez megmagyarázza az egységet.

...és még a háromságtan ellen vall az is, hogy itt egy szó sincs a Szent Szellemröl....

2014. okt. 3. 07:14
 2/64 A kérdező kommentje:
én úgy tudom h azért több utalás van erre, többesszámban van írva több helyen is és utal még rá. De minden bizonnyal akkor én tudom rosszul.
2014. okt. 3. 07:23
 3/64 anonim ***** válasza:
19%
A Bibliában NINCS egy szó sem Szent szellemről! Ezt csak a Jehovák találták ki, a saját meghamisított Bibliájukban.
2014. okt. 3. 07:59
 4/64 anonim ***** válasza:
31%

Kedves kérdezö a Károli fordítás Szent Lélekröl ír.... ez ugyan az, mint a más fordításoknál a Szent Szellem....teljesen de teljesen az Isten hatékony erejéröl van szó.

Én még a Károli Gáspár forditásból ismertem fel hogy mind a három különálló Az Atya, /mint apukás/ a Fiú, mint Te /nem tudom fiú-lány vagy :) / és a ha úgy tetszik Szent Lélek....ez nem személy erre sok utalás van a Bibliában és elismeri sok encyklopédia is

2014. okt. 3. 08:19
 5/64 megfelelő ***** válasza:
Miért kell 500x feltenni a kérdést? Miért nem keresel rá? Volt már rá egy csomó válasz.
2014. okt. 3. 09:05
 6/64 anonim ***** válasza:
76%

Máté 28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,

Kíváncsi vagyok, hogy a Szent Léleknek a NEVÉBEN (FŐNÉV) meg lettek-e keresztelve a jehovatanuk...

2014. okt. 3. 11:37
 7/64 anonim ***** válasza:
20%

A pontosabb fordításokban általában szent szellemnek fordítják, mert az eredeti két szó nem ugyanazt jelenti. A "lélek" (héber 'nephes', görög 'pszükhé') nem egyenlő, sőt nem is szinonimája a "szellemnek"(héber 'ruah', görög 'pneuma').

Mivel a szent szellemnek NINCS tulajdonneve, az Atya, Fiú, szent szellem "nevében" kifejezés természetesen ebben az esetben nem a tulajdonnevükre utal, hanem arra, amit képviselnek. Ezért tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy az Atya, Fiú és a szent szellem "elismerésével" kell megkeresztelkedni.

2014. okt. 3. 12:53
 8/64 anonim ***** válasza:
26%
Kedves kérdező, azért nincs háromság Jehova Tanúinál, mert a Biblia nem tanítja, sőt nyilvánvalóan ellent mond neki. Nekünk csak EGY Istenünk van, aki mindenható, Ő pedig Pál szerint NEM Jézus (1Kor 8:6), hanem annak Istene Jehova!
2014. okt. 3. 12:57
 9/64 anonim ***** válasza:
Igen mind három nevében meg lettek keresztelkedve. Az írásszöveg, amiben erről van szó, általában elhangzik a keresztelkedésekkor.
2014. okt. 3. 14:10
 10/64 anonim ***** válasza:
19%
üdv, pl: én és az atya egyek vagyunk. kérdem én, nem lehetünk mink is egyek, ha közös a célunk? de sok helyen meg egyértelműen elmondja, pl lázár feltámasztássakor, hogy nem a saját erejéből teszi ezt, hanem Isten erejével, aki nagyobb nálla, és ő csak teremtmény. a harmadik próbájában ki is fejtette, hogy csak Istennek szabad imádatot bemutatnunk, Jézus soha nem akarta azt, hogy neki hódoljanak, őt tartsák Istennek, sőt, neki ez sértés. sokkal inkább sátán volt az, aki jogtalan imádatra vágyott. mégis, miért imádják akkor sokan Jézust istenként? ez egy ördögi kör.
2014. okt. 3. 16:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!