Jehovásoknál miért nincs szentháromság?
Kedves kérdezö Jehova tanúi nem hisznek a szentháromságban.
Azért mert elismerik a Bibliát, mint Istentöl ihletett könyvet és a Bibliában nincs szó a Szentháromságról.
Az Atya aki a teremtö Isten, nevén Jehova Isten,
A Fia, aki elsöszülöttjének van megnevezve, akit Jézus Krisztus néven is ismerünk,
és a Szent Szellem, ami bizonyítottan nem személy, hanem Jehova Isten hatékony ereje
és ez a három nem egy test, nem egy személy....
Sokan Jézus szavait, ahol azt mondja, hogy az Atyával egy, ezt értelmezik a Szentháromság bizonyitékának.
János 17 része
Jézus, itt azt mondta, hogy a tanitányai is azonképpen legyenek egyek együtt is és az Atyában és a Fiúban is, ahogyan Ö egy az Atyjával.
Ez megmagyarázza az egységet.
...és még a háromságtan ellen vall az is, hogy itt egy szó sincs a Szent Szellemröl....
Kedves kérdezö a Károli fordítás Szent Lélekröl ír.... ez ugyan az, mint a más fordításoknál a Szent Szellem....teljesen de teljesen az Isten hatékony erejéröl van szó.
Én még a Károli Gáspár forditásból ismertem fel hogy mind a három különálló Az Atya, /mint apukás/ a Fiú, mint Te /nem tudom fiú-lány vagy :) / és a ha úgy tetszik Szent Lélek....ez nem személy erre sok utalás van a Bibliában és elismeri sok encyklopédia is
Máté 28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
Kíváncsi vagyok, hogy a Szent Léleknek a NEVÉBEN (FŐNÉV) meg lettek-e keresztelve a jehovatanuk...
A pontosabb fordításokban általában szent szellemnek fordítják, mert az eredeti két szó nem ugyanazt jelenti. A "lélek" (héber 'nephes', görög 'pszükhé') nem egyenlő, sőt nem is szinonimája a "szellemnek"(héber 'ruah', görög 'pneuma').
Mivel a szent szellemnek NINCS tulajdonneve, az Atya, Fiú, szent szellem "nevében" kifejezés természetesen ebben az esetben nem a tulajdonnevükre utal, hanem arra, amit képviselnek. Ezért tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy az Atya, Fiú és a szent szellem "elismerésével" kell megkeresztelkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!