Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azok, akik abban hisznek,...

Azok, akik abban hisznek, hogy Jézus magyar volt, honnan veszik ezt? Miből gondolják?

Figyelt kérdés

Írjon mindenképp olyan is, aki ebben tényleg hisz.

A Bibliában benne van Jézus családfája, amiből szerintem egyértelmű, hogy zsidó volt (Júda leszármazottja és nem magyar).

Ezért érdekelne.

Köszi

2014. szept. 30. 21:04
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
0%

Szp72

Olvasd el újra amit írtam, és csak utána szidd a népemet.

Azt pedig nem hiszem, hogy pont a XXII.-ik században kell magyarázni, hogy milyen következményekkel jár a kiválasztottság. Ha kijelentjük, hogy Jézus magyar volt vagy zsidó az mindkét oldalon olyan eszméket szülne, amelyeket a német fajelmélet és kiválasztottság hiedelme prezentálta európának.

Azon pedig nem fogok vitázni, hogy nagy tetteket hajtott végre népem. Tudom, hogy sokakban él a "merjünk kicsik lenni" öntudat és szereti szidni a magyart, mert az ma egy divat, és sokan szeretik hangoztatni, hogy a magyar egy buta ném, amelyik csak külföldtől kapott mindent és csoda, hogy még létezik.

Én nem tudom, hogy milyen származású vagy, azt tudom, hogy nem magyar. Ezért megkérnélek, hogy ne szidd a népemet, mert semmit nem tudsz rólunk. De így: semmit nem tudsz rólunk. Köszönjük!

Anonymus

2014. okt. 1. 19:53
 12/50 szp72 ***** válasza:

#11-nek

Én nem szidtam a magyarokat, én magam sem vagyok zsidó, hanem magyar.

Az, hogy Jézus zsidó volt ez tényállás, ettől nem kell senkinek fasisztává válnia, se magyarnak, se zsidónak.

Az hogy egyesek Jézust magyarnak tartják ez is tényállás, s véleményem szerint ezek csak betegek lehetnek, kisebbrendűségi érzéssel küszködő, tényeket figyelmen kívül hagyó valóságtól elrugaszkodott ábrándozók. De remélem azért, hogy a többség nem ennyire beteg, vagy ha igen, akkor nagyon nagy baj van, s orvosolni kéne.

Hitem szerint ezt csak a zsidó származású Názáreti Jézus az emberiség megváltója képes megtenni, mert a magyar származású Jézus nem létezik.

2014. okt. 1. 20:23
 13/50 anonim ***** válasza:

Erre ezt a választ kaptam:

"Noé egyik fia Magor volt. Magor leszármazottja Jézus. Mint tudjuk, a magor ősmagyarul annyit tesz, hogy magyar"

2014. okt. 1. 20:55
 14/50 anonim ***** válasza:

#12, Van egy kis probléma a Jézus = zsidó kérdéssel. Magát Jézus sem tartotta zsidónak. A másik probléma ezzel, hogy egy olyan nép, amelyik igen kényesen ügyel származására azt mondja, hogy Jézus nem zsidó, akkor a kérdés. Kik és miért akarják minden áron folyton - folyvást zsidónak beállítani?

Egyébként azt, hogy Jézus magyar volt vagy sem, ugyan úgy bizonyítani kellene, mint azt, hogy Jézus zsidó volt. Ezért hangzott első hsz-emben, úgy a kérdés, hogy "Jézus zsidó volt e", mert ha ez bizonyítható, akkor nyilván az volt.

Csak hát itt kezdődnek a problémák. Teológiailag (tehát a biblia szerint) és történelmileg is bizonyítható, hogy Jézus nem volt zsidó. Persze a kérdés továbbra is fennáll, hogy akkor milyen volt az ő származása. De erre mondom én (és sokan mások), nem kell ezt a titkot bolygatni, biztos volt okuk a biblia íróinak, hogy elrejtsék Jézus származását. De persze ebben egy furfang is belejátszik persze, hiszen miként lehet elrejteni valamit, amiről nem akarjuk, hogy észrevegyék és kutassák. Nyilvánvaló, hogy akkor úgy állítják be a történetet, hogy azt sugallják, mintha Jézus zsidó lenne, de azért az értelmes emberek nyilván rájönnek, hogy nem az, de persze mivel nincs megadva, hogy honnan származik, így marad az amit maga Jézus mondott: Az atya és az ember fia.

Igen én is tudom, hogy vannak a valóságtól elszakadt emberek. Amit én is említettem, hogy a magyarok ősi vallása ugyan az, mint amit Jézus tanított, nem arra vonatkozik, hogy akkor Jézus magyar volt és ő a magyarok vallását tanította.

A reláció fordított. A magyarok álltak abban az időben a legközelebb az Istenhez nyilvánvalóan, tehát mindaz amit Jézus tanítani akart a zsidóknak az egybe cseng mindazzal, amit a magyarok vallottak. De ettől még a magyarok is várták a megváltót. Ez is történelmi tény, hogy ekkoriban abban a térségben szinte minden nép várt egy megváltót. Tehát ez nem egyedi volt a zsidóság körében. Csak ők még mindig várják.

Miért a zsidók közzé születik Jézus miért nem mondjuk közvetlenül Rómába. Ez régi kérdés és a válasz a vatikánból származik: "A megváltónak oda kell születnie, ahol a legnagyobb a sötétség, mert ha nem így történik, mindenki aki alatta van, megváltatlan marad".

Ennyire egyszerű az ok, hogy miért oda születik és miért őket tanítja.

2014. okt. 1. 22:16
 15/50 Ozmium42 ***** válasza:
Felmerül ugyanakkor a jogos kérdés, hogy honnan tudunk bármit is annak a magyarok ősének tekintett (azért ebbe is bele lehetne kötni) népnek a vallásosságáról, akik Jézus idejében éltek arrafelé...
2014. okt. 1. 23:43
 16/50 Ozmium42 ***** válasza:
grkaty: minden vicctől mentesen, halál komolyan láttam olyan érvelést, hogy az apostolok magyarok voltak, mert a János, Tamás, Péter stb. tipikus magyar nevek.
2014. okt. 1. 23:44
 17/50 szp72 ***** válasza:

#14-nek (=Anonymus?)

Nézd, én a Bibliát fogadom el hiteles forrásul Jézusra vonatkozóan. A Bibliában Jézus egyértelműen zsidó volt. Valóban Mária származását nem ismerjük, de aligha vehette el őt egy vallásos zsidó, ha pogány volt,(per abszurdum magyar). Mind a ketten a zsidó vallás tanai szerint éltek, Jézust körülmetélték. Jézus eljárt a templomba, a zsinagógákba, olvasta a szent zsidó iratokat, magára alkalmazta a zsidó próféciákat, ő a megígért Messiás, ő Dávid ama Fia. Természetesen zsidónak vallotta magát, akiktől az üdvösség származik:

"Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidóktól ered." (Jn 4,22)

Tetszik, nem tetszik, Jézus első tanítványai mind zsidók voltak, a kereszténység a zsidó vallásból nőtt ki, s nem a magyar ősvallásból, amit igazából azt se tudjuk pontosan milyen volt.

Megmondom őszintén én nem igazán hiszem, hogy lettek volna magyarok Jézus korában, vagy ha voltak, akkor valahol Ázsiában az ősapák és az ősanyák szellemeit tisztelték, mint általában a természeti népek. Ez a pártus-magyar rokonság egy kitaláció, erre semmi bizonyíték nincs. S hogy a honfoglaló magyarok már keresztények lettek volna, ez se nagyon valószínű, bár lehettek köztük néhányan. A krónikásaink szerint a megkeresztelt Géza fejdelem azt tartotta magáról, hogy elég gazdag ahhoz, hogy két istennek is szolgáljon.

István király volt az, aki a zsidó Jézus hitére térítette a magyarokat.

2014. okt. 2. 02:20
 18/50 A kérdező kommentje:

Jézus családfája Máté és Lukács evangéliumának elején van.

De ha megnézitek, különbözők a nevek Dávidig.

Valahol olvastam ,hogy Lukács evangéliuma valójában Mária családfája, Máté pedig Józsefé.

Igaz, hogy Lukácsnál is József szerepel, de nem emlékszem már a magyarázatra, csak arra, hogy az valószínűleg Mária családja.

2014. okt. 2. 10:34
 19/50 anonim ***** válasza:

Kérdések és felvetések teljesen jogosak. Ahhoz, hogy ezt a kérdést megválaszoljuk figyelmesen kell eljárni. Ami nehézséget fog okozni, hogy azért ne feledjük a gyk. egy olyan fórum, ahol nem lehet könyvet írni, mert vannak korlátok. Tehát néha fogok olyan dolgokra utalni és hivatkozni, amelyek teljes kibontása itt nem áll módomban, tehát ez egy bizonyos fokú bizalmat igényel irányomba.

Ezt csak azért emelem ki, mert ha valami nem világos, vagy nem egyértelmű, akkor ne támadjon le senki, hogy micsoda baromságokat írok, hanem egy kultúrált kérdés formájában adjon kételyeinek hangot. Válaszolok szivesen mindenre.

Most pedig ezen hsz után több részletben kifejtem a kérdéskört, haladva onnan, hogy miként kapcsolható össze a magyar kultúra és a pártus kultúra, egészen addig, hogy megszületik Jézus.

Ez lesz a történelmi környezet amibe beleszületik Jézus és amely rávilágít arra, hogy a Jézus kérdés miért olyan érdekes.

Ezek után, hogy ezt megismertük, akkor egy kis betekintést teszek a teológiai vagyis a vallási kapcsolatokba mind pártus - magyar vonatkozásban, mind pedig a Jézus a pártus herceg voatkozásban, miért is van köze tanításának a pártusokhoz és a magyarokhoz ezen úton.

Két dolgot még előre kell bocsátanom. Nem vagyok ezoterikus bubus. A helyzet az, gogy az ezoterikát és úgy magát a new age mozgalmakat mesterségeden gerjesztik. Mi ennek az oka. Nem véletlen hogy magyarországon van ennek ilyen brutál erős mozgalma. A helyzet az, hogy 500 év alatt nagynehezen elvették a magyarok múltját, hitét, ősiségét. Innentől kezdve nehogy azt hidjük, hogy ezek az erők, hatalmak, érdekeltségek ölbetett kézzel fogják nézni, hogy a magyar visszanyeri régi múltját.

Ma már ott tartunk, hogy ilyen ezoterikusokat támogatnak és adják alájuk a lovat, hogy hirdessék a Magyar Jézus tanokat, a Magyar apostolok tanokat, de említhetném a Koppány vs. István fanclubbot, lehet pártot választani, de beszélhetünk az undorító magyar vándor című filmre is, amely lejáratja és nevetségessé teszi történelmünk.

Ezek mind a magyarság megosztására jöttek létre és ehhez sokan aszisztálnak is. És ez szomorú.

Persze mindenki felteszi a kérdést ilyenkor, hogy mi ennek az oka. Miért zavarjuk a nagyhatalmakat itt Európa közepén. A helyzet az, hogy a kárpát medence egy földrajzilag nagyon jól védett terület, a kárpátmedencében nagyon sok a gyógyvízforrás, és akár hisszük kár nem, a kárpátmedence alatt van a legnagyobb édesvíztartalék. A jövő már nem az olaj, hanem a víz. És lehetne sorolni a gazdasági okait.

A másik amit előre kell bocsátanom, hogy én tiszteletben tartom mindenkinek a hitét és meggyőződését. Ugyan ezt visszafele is elvárom. Ebből kiindulva, amiket írok nem támadásnak szánom, hanem ugyan annak egy másik nézőpontból való megközelítést.

Így példának okáért, nem Jézus családfája van a bibliában, hanem József családfája. Csakhogy József a biblia szerint sem apja Jézusnak, csak mostoha apja. Ez fontos tény. Mária ccsaládja nincs benne a bibliában. Az pedig kicsit furcsa lenne, hogy Mária is meg József is Dávid házából származna.

Maguk a zsidók pedig a talmudban azon túl, hogy Máriát elég csúnyán szidják, többek között Pártus hercegnőnek tartják.

Ezen kívül pedig a zsidóknál minden leány ágon öröklődik, vagyis József lehet Dávid leszármazotja, de ez nem örököl semmit. Ha örökölne nyilván nem egy szegény ács lenne.

És nem győzöm hangsúlyozni. A mai napig ábrahámig vissza tudja egy igaz zsidó vezetni magát. Ez akkoriban sem volt másként, sőt. Tehát ha ők azt állítják, Jézus nem zsidó, akkor feltehetjük a kérdést, hogy akkor milyen származású, vagy elfogadhatjuk azt, amit már írtam. Ember fia... Pont.

A származását pedig a továbbiakban nem is kívánom firtatni, ez engem annyira nem hat meg. Felőlem akár zsidó is lehet, ez a tény semmit nem változtat tanításain.

És mégegszer hangsúlyozom, ez nem támadás. Ha valakinek úgy jó, hogy zsidó volt rendben legyen. Bármi elképzelhető. Én kategórikusan kijelentem: Nem tudjuk Jézus valódi származását. Ember fia!

Folyt köv...

Anonymus

2014. okt. 2. 14:55
 20/50 anonim ***** válasza:

Folytatás

Akkor ahogy ígértem elsősorban a terület történelmi helyzetét érdemes megismerni. Így aztán három népet érdemes kiemelni jelentősen ezen a területen. Ez a római, a zsidó és a pártus.

Ám a kérdés feltevődik. A helyzet tényleg ennyire egyszerű? Nos a válasz egyértelmű nem. Ekkorivan ugyanis nincs egységes zsidóság és Jeruzsálem tartománya, tehát palesztína északi területei bizony nem egységes etnikumúak. Nagyon sok más népek is élnek itt és valamire fel kell figyelni. Jeruzsálem lakossága Jézus idejére nem tiszta zsidóság, hanem más népek zsidó hitre térítve. Ez történelmi tény.

Jeruzsálemben egyébként Juda és a Bennyamin törzsekhez tartozó zsidóság él. Ekkoriban pedig a templomot bizony térítésre használták. A templom három részből áll, és csak a legbelső szentélybe nem léphetett be csak zsidó. De a templom többi részébe bárki beléphetett. Tehát az, hogy Jézus a templomban tanít nem jelenti azt, hogy zsidó volt. Ez is egy tévképzet. A belső szentélybe ő sem lépett be ha hól tudom.

Nade mi a helyzet a másik 10 törzsel. A helyzet az, hogy ők kint éltek a pusztában, leginkább palesztína déli részein. Ez meg is jelenik egyszer a biblián is, amikor Jézus 12 évesen Jeruzsálembe megy. Nem csak ő és családja, hanem rengeteg ember megy oda, ugyanis Judea Római fennhatóság alá tartozó részein népszámlálást tartanak. Ez az adók miatt oly fontos.

---

Rómaiak az északi hadjáratok közben és után is mindig is vágytak kelet gazdagságára. Azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy ekkoriban Egyiptom Róma éléskamrája.

Judea pedig egy határ volt. Egész egyszerűen nem tudott tovább terjeszkedni a birodalom kelet felé. Ezt sok történész leírja, hogy a keleti hódításokat a szkíták, Jézus idejében pedig a Pártusok akadájozták. Ha nincsenek a Pártusok, akkor a Rómaiak nem álltak volna meg Júdeánál, hanem mentek volna tovább ázsiába és indiába.

Ebben a témában ajánlom Beleházi Bartal György - A párthus, hun-magyar scythákról szóló könyvét. Több görög és római írókra és hadvezérekre is hivatkozik és idéz tőlük.

Később én magam is Justinus római hadvezérre fogok hivatkozni bizonyos összefüggésekben.

No továbbhaladva, tehát már látható, hogy a helyzet nem egyszerű. Judea területén bizony a Rómaiak és a Pártusok osztoznak. Ez annyira így van, hogy Jézus születése előtti évtizedekben a Pártusok annyira visszaszorítják a Rómaiakat, hogy bevonilnak Jeruzsálembe is. És itt már kezd érdekessé válni a téma. Ugyanis a Pártusok nem hódítók voltak, így önrendelkezését meghagyták az elfoglalt területeknek. Éppen ezért a zsidóság kérésére elhagyták Jeruzsálemet és a zsidók maguk hívták be a Rómaiakat.

Ezek tények, és utána lehet járni, nem kitalált dolgok. Azt ne feledjük, hogy a zsidóknak még a bibliában is milyen a viszonyuk a Rómaiaknak. Mikor ismerünk olyat a történelem során, hogy egy római hadvezért megfenyegettek vagy zsaroltak? Maz, hogy "megmondjuk a császárnak, hogy nem vagy a barátja". Nocsak nocsak, tegyük fel a kérdést. Miaz, hogy a császár elhiszi azt amit a zsidók állítanak?

Nade ezt tegyük félre most. A lényeg, hogy Júdea Jeruzsálemét a rómaiak birtokolják zsidó kérésre, de a körülötte lévő területek fennhatósága nagyon kérdéses.

---

Területek: Názáret, Galilea, Szamária.

Ezen területek pontosan olyan területek, amelyeket fentebb már említettem. A politikai hivatartozás és főleg a nyelvi, etnikai hovatartozás rendkívül összekuszált és kérdőjeles. Már csak azért is, ugyanis Galilea közelében van egy város, amit úgy hívnak, Arad. A másikat, Emese, és van egy hegy, amelyet úgy hívnak, Táborhegy. Ezek a dolgok pedig felvetik azt a kérdést, milyen nemzetiség és milyen nyelv él itt.

Galilea jelentése - Galil hag gojim - Nem zsidók lakta tartomány.

Ebben a galileában található egy "Betlahm" nevű város. Ez egy nagyon régi település és bizonyos szempontból politikailag és vallásilag is fontos hely. Ezen kívül egy alkalommal Cleopátra hercegnő itt találkozik a keleti birodalom főurával, egy pártus főúrral.

Namost, van Jeruzsálem közelében is egy "betlamin" nevű település, csak a provléma ezzel az, hogy az első feljegyzések erről a településről a második és harmadik század derekáról valók. Persze a hivatalos teológia ide teszi betlehemet, ezzel igyekezve feloldani azt a problémakört amit Galilea okoz.

Szamária: ez a terület is megjelenik a bibliában is Jézussal kapcsolatban. A területről pedig tudni kell, hogy itt főleg pártusok és zsidók laknak vegyes házasságban. A jeruzsálemi zsidók annyira nagy bűnnek tartják ezt a vegyes házasságot, hogy a velük való beszédet is bűnnek tartották. Ezért is lepődik meg a szamáriai asszony, hogy Jézus megszólítja, mert aki Jeruzsálem felől érkezik, azok nem beszélnek szamáriaival.

Egyébként a Szamir egy arámi elnevezés illik felismerni benne a Sumer nevet.

---

Pártusok: Justinus római hadvezér feljegyzéseiből tudjuk a következőt. A scytha világ ekkoriban fel van bolydulva. Azt nem tudja, hogy mi a scythák nemzettségei közötti feszültség oka, de azt leírja, hogy a Phartian (továbbiakban Pártusok), kiszakadnak vagyis ahogy Justinus írja, "el Pártolnak" az ázsiai scytháktól és ezért hívják magukat Partus -nak.

És ha én ezt német, angol vagy valamilyen más anyanyelvvel olvasom nem merül fel kérdés bennem. De ha magyarul olvasom és azt olvasom, "Azért hívják magukat Pártusoknak mert elpártolnak valamitől", akkor felmerül a kérdés: Milyen nyelven beszélnek?

És ez nyitja meg a kövi hszt, amiben a pártus magyar rokonságról írok.

Folyt köv.

Anonymus

2014. okt. 2. 17:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!