Miért fontosabb Jézus?
Szia!
"Kicsi off"!
Tudnál említeni akár egy Isten nevet, ezek közül az állítólagos Isteneinkből?
Csak azért, mert én úgy gondolom, hogy a magyarság mindig is egyistenhívő volt.
"Nekem a kitalált szereplők közül a Mikulás és a húsvéti nyuszi a legfontosabb."
Ez azért kínos mert a vallásosság intelligencia színvonal függvénye minél intelligensebb valaki annál absztraktabb, lásd: elméleti fizika,kvantummechanika...:D Persze tudom-tudom nem vallás, de annak az örököse. Kozmogóniai fejtegetések, kozmikus elképzelések és stb.:D
Ránk erőltették, ahogy az írekre a csodálatos angol nyelvet. Ez van. Ma már senki sem ismeri a régi isteneket.
Az emberek naivan azt hiszik, hogy Szt. István azért vettük fel a keresztséget, mert megtaláltuk az egyetlen igaz hitet/Istent, azonban csupán politikai okai voltak az egésznek, lásd: Géza, aki fontosnak tartotta a kereszténység elterjedését a magyarok körében, azért, hogy erős állam lehessünk, de közben ő továbbra is a pogány isteneket tisztelte.
"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."
János 14:6
"Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust."
János 17:3
NEM attól lesz valaki keresztény, ha követi az ősök hitét legyen az pogány vagy katolikus stb. ATTÓL LESZ VALAKI KERESZTÉNY, ha KÖVETI és Jézust és MEGCSELEKSZI azokat amiket Ő mondott.
Lássuk, miket vonhatunk le magyarországról:
-nem tudja mi az igazság
-romokban áll
-nem tudja merre menjen (ÚT?)
-életet pedig természetesen itt is találni csak nem mindegy, hogy úgy érzem-e magam mint egy agyhalottakkal teli dögtemetőben...
-kereskedelmi tévék 3 fő témája:
-barátok közt
-valóvilág
-sztárcsináló műsorok ahol úgyis mindenki leégeti magát és ezzel még pénzt is keresnek az adófizetők pénzéből
-xfaktor/csillag születik/megasztár
-HIRADÓ
Levonom a következtetéseket mint VOLT hungarista:
Inkább hagyok fel az eddigi életemmel megútálva a saját országomat is és vele együtt a nagy magyar lelkemet, minthogy ezzel a világtalan országgal menjek a pokolba.
"Levonom a következtetéseket mint VOLT hungarista"
A hungarizmushoz mélytengeri intelligencia magasság szükséges,másként nem lehetséges. Minek írod bele, tehát régen primitív most meg térítő egyik sem jó....:D
# 6!
"3as vagyok, hogy lett volna már egyistenhívő?"
Soha, sehol, semmiféle utalást nem találsz a korabeli magyar hitvilág leírásában a többistenhitről. Ez legfeljebb a MTA béridiótáinak fantáziájában létezik. Ellenben Istenről így szólnak a korabeli írások :Öregisten, Atyaisten, Jóisten, "a mindenek Ura" vagy Aranyatyácska! Arról nem is beszélve, hogy jóval István előtt a kereszt szimbólum kultúránk szerves része volt.
Még egy kis adalék!
Mikor II. Szilveszter pápa koronát küldött Istvánnak, ezzel az üzenettel küldte el Asztrikot:"– Vidd el ezt a koronát fejedelmednek, s vitt ezt a keresztet is – egy keresztet nyújtott át Asztriknak –, mert én apostoli vagyok, a te fejedelmed viszont méltán Krisztus apostola, ha Krisztus annyi népet térített meg általa. Ezért rendelkezésére bízzuk, miként az isteni kegyelem őt oktatja, az egyháznak és népeiknek mindkét törvény alapján történő igazgatását."
Gondolom nem nehéz az apostol és apostoli szó jelentése közt különbséget tenni?
Mit gondolsz, az akkori egyházfő miért ismerte el "rangban" fölötte levőnek Istvánt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!