Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért fontosabb Jézus?

Miért fontosabb Jézus?

Figyelt kérdés
Miért fontosabb nekünk, magyaroknak, a régi ősmagyar isteneknél? Miért egy olyan ember felé alakult ki az imádatunk, aki nem is magyar, nem beszélt magyarul és nincs közünk hozzá?

2013. okt. 14. 20:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Mert nem attól lesz valaki nagy, hogy magyar;)
2013. okt. 14. 20:03
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Mert felvettük a kereszténységet
2013. okt. 14. 20:05
 3/12 anonim ***** válasza:
73%
K*rvára provokatív a kérdés,mondom úgy hogy nem vagyok vallásos. Amúgy olyan hogy ősmagyar istenek nem igazán van/volt. A sámánizmus alapvető dolgai napisten és stb világtengely(világfa)3 szint alvilág,föld,és égi(menny) világ. Most képzeld el ha egy istentisztelet egy betépett drogfüggő tartaná aki idegen nyelveken beszél jósol és gyógyít. De csak hogy tudd a kovácsokat - tűzmesternek tartották spirkóbbak voltak mint a sámánok. A kérdések annyira abszurd mintha azt kérdeznéd miért nem féljük a kovács patkolót a mainapig hiszen a tüzet kezeli. Közben már munkája sincs. Azt akarom ezzel mondani hogy az ősvallás ami nem magyar hanem mongol- kaukázus környéki, rohadtul primitív. Persze István azért lett szent mert lesumázták az érdek így kívánta. De önmagában a keresztény és főleg a Jézusi tanítás sokkal absztraktabb(elvontabb) és sokkal intelligensebb. Ezért tűntek el mindenhonnan az ősvallások mert az emberek ahogy szépen lassan fejlődtek a bányában már nem a koboldtól féltek. És kiüresedtek ez a régi hiedelmek,ha nem vesszük fel a kereszténységet felveszünk mást, mert elmúlt az ősvallások kora akkora bőven. A legtöbb ősi civilizáció levetkőzte a neolitikum környékén ezt a sámán játékot. Egyiptomban vagy Mezopotámiában tök érdekes dolgok alakultak aztán ezek együtt hatásából az egy isten hit,ami már megjelent a görög gondolkodóknál is. Az első egyistenhit is több istenhit volt és a politeista vallásokból táplálta monoteista történetei.Így az egész civilizációs működés egy kulturális ökoszisztéma. Talán erőszak nélkül is elért volna hozzánk az egyistenhit. Amúgy vannak olyan gyökerek akik "bizonyítékkal" igazolni tudják Jézus magyarságát...de amúgy Buddha is az volt ezt olvastam valahol...:DD
2013. okt. 14. 20:33
 4/12 Pietrosol ***** válasza:
21%

Szia!

"Kicsi off"!

Tudnál említeni akár egy Isten nevet, ezek közül az állítólagos Isteneinkből?

Csak azért, mert én úgy gondolom, hogy a magyarság mindig is egyistenhívő volt.

2013. okt. 14. 20:33
 5/12 anonim ***** válasza:
3as vagyok, hogy lett volna már egyistenhívő? :D Úgy viccből gyilkolták le a pogányokat? Amúgy a pogány nem jelent mást mint vidéki.:D
2013. okt. 14. 20:39
 6/12 anonim ***** válasza:

"Nekem a kitalált szereplők közül a Mikulás és a húsvéti nyuszi a legfontosabb."

Ez azért kínos mert a vallásosság intelligencia színvonal függvénye minél intelligensebb valaki annál absztraktabb, lásd: elméleti fizika,kvantummechanika...:D Persze tudom-tudom nem vallás, de annak az örököse. Kozmogóniai fejtegetések, kozmikus elképzelések és stb.:D

2013. okt. 14. 20:42
 7/12 anonim ***** válasza:
91%

Ránk erőltették, ahogy az írekre a csodálatos angol nyelvet. Ez van. Ma már senki sem ismeri a régi isteneket.

Az emberek naivan azt hiszik, hogy Szt. István azért vettük fel a keresztséget, mert megtaláltuk az egyetlen igaz hitet/Istent, azonban csupán politikai okai voltak az egésznek, lásd: Géza, aki fontosnak tartotta a kereszténység elterjedését a magyarok körében, azért, hogy erős állam lehessünk, de közben ő továbbra is a pogány isteneket tisztelte.

2013. okt. 14. 20:55
 8/12 anonim ***** válasza:
38%

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

János 14:6

"Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust."

János 17:3

NEM attól lesz valaki keresztény, ha követi az ősök hitét legyen az pogány vagy katolikus stb. ATTÓL LESZ VALAKI KERESZTÉNY, ha KÖVETI és Jézust és MEGCSELEKSZI azokat amiket Ő mondott.

Lássuk, miket vonhatunk le magyarországról:

-nem tudja mi az igazság

-romokban áll

-nem tudja merre menjen (ÚT?)

-életet pedig természetesen itt is találni csak nem mindegy, hogy úgy érzem-e magam mint egy agyhalottakkal teli dögtemetőben...

-kereskedelmi tévék 3 fő témája:

-barátok közt

-valóvilág

-sztárcsináló műsorok ahol úgyis mindenki leégeti magát és ezzel még pénzt is keresnek az adófizetők pénzéből

-xfaktor/csillag születik/megasztár

-HIRADÓ

Levonom a következtetéseket mint VOLT hungarista:

Inkább hagyok fel az eddigi életemmel megútálva a saját országomat is és vele együtt a nagy magyar lelkemet, minthogy ezzel a világtalan országgal menjek a pokolba.

2013. okt. 14. 21:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Levonom a következtetéseket mint VOLT hungarista"

A hungarizmushoz mélytengeri intelligencia magasság szükséges,másként nem lehetséges. Minek írod bele, tehát régen primitív most meg térítő egyik sem jó....:D

2013. okt. 14. 21:13
 10/12 Pietrosol ***** válasza:
32%

# 6!

"3as vagyok, hogy lett volna már egyistenhívő?"

Soha, sehol, semmiféle utalást nem találsz a korabeli magyar hitvilág leírásában a többistenhitről. Ez legfeljebb a MTA béridiótáinak fantáziájában létezik. Ellenben Istenről így szólnak a korabeli írások :Öregisten, Atyaisten, Jóisten, "a mindenek Ura" vagy Aranyatyácska! Arról nem is beszélve, hogy jóval István előtt a kereszt szimbólum kultúránk szerves része volt.

Még egy kis adalék!

Mikor II. Szilveszter pápa koronát küldött Istvánnak, ezzel az üzenettel küldte el Asztrikot:"– Vidd el ezt a koronát fejedelmednek, s vitt ezt a keresztet is – egy keresztet nyújtott át Asztriknak –, mert én apostoli vagyok, a te fejedelmed viszont méltán Krisztus apostola, ha Krisztus annyi népet térített meg általa. Ezért rendelkezésére bízzuk, miként az isteni kegyelem őt oktatja, az egyháznak és népeiknek mindkét törvény alapján történő igazgatását."

Gondolom nem nehéz az apostol és apostoli szó jelentése közt különbséget tenni?

Mit gondolsz, az akkori egyházfő miért ismerte el "rangban" fölötte levőnek Istvánt?

2013. okt. 14. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!