Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hiszik azt JT, hogy...

Miért hiszik azt JT, hogy Jézus egy (az) angyal?

Figyelt kérdés

Most kezdtem el olvasni a Zsidókhoz írt levelet, és az első fejezetben érthetően leírja, hogy Jézus nem volt, és nem is lesz angyal, mivel Ő Isten Fia. JT ezeket az iratokat nem olvasták(sák) vagy ennyire "kimosták" az agyukat?

Igen tudom, ők úgy mondják, hogy Jézus egy arkangyalt, vagyis felette áll minden angyalnak, vagyis olyan, mint egy tábornok, akik alatt vannak a katonák, de a tábornok is csak ember, nem valami különleges, természetfeletti lény. Tehát az arkangyal is angyal.

Tehát a kérdés adott, várom a válaszokat.

Ez a kérdés nem sértő szándékkal íródott, csupán kérdések fogalmazódtak meg bennem, és választ szeretnék kapni rájuk.

2013. okt. 8. 16:48
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 A kérdező kommentje:
most olvasom, hogy amikor még a kérdésben az "AZ"-t írtam, akkor utána az arkangyalt akartam utána írni, de azután meggondoltam magam, és az "AZ"-t otthagytam, ezért elnézést kérek
2013. okt. 8. 16:54
 2/68 anonim ***** válasza:
9%

T. Kerdezo!

Nyilvan nem a sajat fejunk utan jutottunk arra a kovetkeztetesre, hogy Jezus egyenlo "Mihaly" arkangyallal.

Jezus valoban Isten legelso teremtmenye volt. Errol olvashatsz a Peldabeszedek 8:22-31 verseiben. Ezert is nevezik Jezust "Isten elsoszulott, vagy egyedul nemzett Fianak". Miutan Jezust megteremtette, minden mast mar egyutt teremtettek. A Mozes I. 1:26 verseben Isten igy szolt: "Teremtsunk embert a mi kepmasunkra". Nyilvan nem magaban beszelt, hanem szolt valakihez, es ez a valaki az O Fia volt. Ha elolvasod a Peldabeszedeknel fentebb idezett verseket, ott az utolso versszakban azt olvasod, hogy: "Mellette valek, mint kezmuves". Vagyis Jezus tevolegesen reszt vett a teremtesben. Hogy hogyan jutottunk arra a nezetre, hogy azonos Mihaly arkangyallal? Erre a Biblia adja meg a valaszt.

A Daniel 12:1 verse ezt irja: "Es abban az idoben felkel Mihaly a nagy fejedelem, aki a te neped fiaiert all, mert nyomorusagos ido lesz, amilyen nem volt attol fogva, hogy nep kezdett lenni, mindezideig. Es abban az idoben megszabadul a te neped, aki csak beirva talaltatik a konyvben."

Minek nevezi ez a vers Mihalyt? "Nagy fejedelemnek", aki Isten nepeert all.

Most olvasd el a Jelenesek 12:7 verset amely igy szol: "Es lon a mennyben viaskodas Mihaly es az O angyalai viaskodnak vala a sarkannyal, es a sarkany is viaskodik vala es az o angyalai. De nem vehetenek diadalmat, es az o helyuk sem talaltatik tobbe a mennyben."

Azt bizonyara tudod, hogy mikor Jezus a halala utan visszament a mennybe, nagyobb hatalmat es tisztseget kapott, mint elotte volt neki. Isten Kirallya es fopappa tette. Es neki adta azt a jogot, hogy iteletet hajtson vegre Satanon es demonaian, valamint majd a foldon levo gonosz emberiseg ellen. Ehhez egyedul Jezusnak van joga. Ehhez meg olvasd el a Filippi 2:6-10-ig terjedo verseket.

Mikor Jezus /csak a foldon viselte a Jezus nevet/ visszament a mennybe, visszakapta a Mihaly nevet, es nagyobb rangot kapott, ahogy fentebb irtam. A Jelenesek konyveben olvashatsz arrol, hogy Jezus /maradjunk a foldon viselt nevenel/ jogot kapott arra, hogy az iteletet vegrehajtsa Satanon.

Ezekbol vilagosan kimutathato, hogy egy azon szemelyrol van szo. Mert ha Mihaly csak arkangyal lenne, akkor O nem "allhatna Isten nepeert, valamint nem harcolhatna Satannal", mert ez egyedul Jezusnak adatott meg.

Remelem ertheto volt a magyarazat.

Termeszetesen Jezus mar elt a mennyben mielott lejott volna a foldre. Es ott nevet is viselt.

Nehogy azt gondold, hogy mi nem ertekeljuk amit Jezus tett. Hiszen az O aldozata reven van lehetosegunk megszabadulni a buntol es a halaltol. Ezert neki a legmagasabb tisztelet jar. De imadat egyedul a teremto Istennek. Hisz Jezus maga mondta: "Egyedul a teremto Istent imadjuk, es csak neki vegezzunk szolgalatot," ugy ahogyan O tette. Udvozlettel: Judit!

2013. okt. 8. 19:56
 3/68 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

Egy valamit már régen elszerettem volna mondani.

Jehova, amikor elkezdett teremteni, a fizikai Teremtés létrehozása előtt, szellemi lényeket kezdett el teremteni.

Ezeket a Teremtményeket Angyaloknak nevezzük,

Az angyaloknak is van elrendezésük, a legmagasabb Rendűek a Kerúbok, azután a szeráfok, és a hírvivő angyalok.

Jézus pedig ezeknek a feje, mint első angyali teremtmény,

Soha nem gondoltuk, hogy Jézus csak "egy" angyal.

Bár rangját tekintve nem teremtő, de viszont nagyobb hatalommal rendelkezik a többi angyalnál, nem véletlen nevezik ark angyalnak, az angyalok egyetlen vezetőjének.

a biblia egyetlen személyre egyes szám első személyben alkalmazza az ark szót, és ez senkire nem utalhat, csak a Teremtő fiára.

Ezért Ő nem "csak egy angyal", hanem AZ ARKangyal az egyetlen.

Katy Weaver

2013. okt. 8. 22:41
 4/68 anonim ***** válasza:
38%

Szia!

Jézus Isten fia, így valóságos Isten. Ezt a Biblia számos helyen megerősíti, sajnos ezeket a helyeket a Tanúk furcsa módon másképp értelmezik. Jézus nem teremtmény. Neki élete van önmagában.

Ettől függetlenül a Biblia számos helyen nevezi angyalnak, aminek az az egyszerű oka, hogy Ő Isten küldötte, az angyal szó pedig küldöttet jelent.

Az arkangyal kifejezés azért érdekes, mert az "ark" kifejezés vezetőt, fejedelmet jelöl. Az angyalok vezetője fejedelme pedig nem szükségszerűen angyal. Gondoljunk a héber "seregek Ura" kifejezésre, amit a Szentírás következetesen Istenre használ. Egyébként a Biblia szerint egyetlen arkangyal létezik, ez pedig azonos Krisztussal.

Dániel könyve szerint Mihály az Isten népének fejedelme. (Dán. 10,21.) Ez a fejedelem azonban maga is Isten. (Józs. 5,13-15.) Júdás apostol pedig "arkangyalnak" mondja

Mihályt. (Júd. 9.) Pál apostol viszont arról beszél, hogy Jézus visszajövetelekor az igazak feltámadása "arkangyal szózatára" történik. (I.Thess. 4,16.) Jézus pedig azt mondja el, hogy a halottak az Ő szavára, az "ember Fiának" szavára támadnak majd fel. (Ján. 5,28.)

Jézus Krisztus a történelem folyamán mindig akkor lépett fel "Mihály"-ként, amikor Isten és az Ő népe oldalán a gonoszság erőivel szemben küzdelembe indult. A perzsa uralkodóval szemben azért, hogy az Ő népét bocsássa el, és engedélyezze Jeruzsálem és a templom felépítését. (Dán. 10,13.) Mózes sírja felett Sátánnal szemben. (Júd. 9.) A végső időben, amikor Isten népét megszabadítja a bűn világából. (Dán. 12,1.)

Üdv. Péter

2013. okt. 8. 23:22
 5/68 anonim ***** válasza:
0%

Ejnye Péter.

Majdnem jó.

De Mihály arkangyal, nem egyenlő a Teremtővel. és Jézusnak nincs élete önmagában, hanem az Atyjától származik és van kezdete, ezért nem lehet egyen ragú, egy kezdet nélküli Istennel.

(Példabeszédek 8:22) 22 Maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen.

S persze rendelkezik bizonyos képességekkel amit az Atyjától kapott, de ez nem tette egyenlővé vele, hiszen az apostolok is kaptak ilyen képességeket, de nem lettek a Teremtővel egyenlőek, egyen rangúak, s ezeket a képességeket meg is vonta, már nem ez az azonosító jel.

Katy Weaver

2013. okt. 9. 00:11
 6/68 anonim ***** válasza:
0%

Bocsánat ez lemaradt:

„élete van önmagában”? Jézus Krisztus esetében azt jelenti, hogy két különleges képességet kapott Istentől: egyrészt lehetővé tudja tenni az emberek számára, hogy elnyerjék Jehova helyeslését, másrészt hatalma van arra, hogy életre keltse a halottakat.

(János 6:53) . . .„Bizony, bizony mondom nektek, ha nem eszitek az Emberfiának testét, és nem isszátok a vérét, nincsen életetek önmagatokban. . .

az embereknek hogyan lehet önmagukban életük, Krisztus nélkül, S ennél fogva ahogy a keresztények Jézuson keresztül kaphatnak önmagukban életet, Jézus meg az atyától kapta meg ezt, ami nem teszi egyenlővé vele.

Mint ahogy az emberek se lesznek egyenlőek Jézussal akik önmagukban rajta keresztül élnek majd.

„Ahogy az Atyának élete van önmagában, úgy a Fiúnak is megadta, hogy élete legyen önmagában” — mondta Jézus. Mielőtt ezt a figyelemre méltó kijelentést tette, így szólt: „Bizony, bizony mondom nektek, aki hallja a szavamat, és hisz annak, aki küldött engem, örök élete van . . . , eljön az óra, és az most van, amikor a halottak hallani fogják az Isten Fiának hangját, és akik hallgatnak rá, élni fognak.” Jézus itt arra a kivételes hatalomra utalt, amelyet az Atyától kapott, és amely által megadhatta az embereknek, hogy Isten előtt elfogadható állapotban legyenek. Sőt, ő képes feltámasztani azokat, akik halálalvásba merültek, és életet tud adni nekik. Jézus esetében ezeket a képességeket jelenti az, hogy „élete [van] önmagában”. Ezeket a szavakat úgy is visszaadhatnánk, hogy az Atyához hasonlóan a Fiúban is megvan az élet ajándéka (János 5:24–26).

A János 6:53, 54. versében Jézus az „örökké tartó élet” kifejezést az „élet tibennetek” kifejezéssel hozza párhuzamba. Ebben a szövegösszefüggésben tehát az „élet tibennetek” kifejezés mintha mást jelentene annál, amit Jézus a János 5:26-ban mondott. Ugyanolyan nyelvtani szerkezetű kifejezések, mint az „élet tibennetek”, másutt is előfordul a Görög Iratokban. Például: „Legyen bennetek só” (Márk 9:50) és elnyerték önmagukban . . . a teljes büntetést” (Róma 1:27). Ezekben a példákban a mondatrész nem azt a képességet, hatalmat jelenti, hogy sót vagy jutalmat adományozzunk másoknak. Inkább saját belső teljességre, betöltöttségre utal. A János 6:53 szövegösszefüggése tehát: „élet tibennetek” itt azt jelenti, hogy végül bemennek az élet igazi teljességébe.

Katy Weaver

2013. okt. 9. 00:18
 7/68 anonim ***** válasza:
22%

Ez már aztán rohadt nagy kiforgatása a Szentírásnak.

Volt ugyebár Jézus Krisztus. Az egyházak szerint "szeplőtelenül fogant" Istentől és Szűz Máriától.

- Így a kívülállók számára ő egy görög hitvilág szerinti egyszerű félistennek felel meg. Mint pl. Herkules.

- Az egyházak szerint Ő egyszerre Isten, egyszerre ember, egyszerre tanító, egyszerre próféta, egyszerre pap, és egyszerre gyógyító (lehet hogy 1-2 dolgot még ki is hagytam).

- Akkor a JT-k szerint meg az egyetlen Arkangyal?

Csak mert ők sem tudják betájolni, hogy milyen szerzet legyen?

Szerintem Jézus "Isten fia". De nem "szeplőtelenül fogant", és nem "egyszülött". Én is "Isten fiának" érzem magam. Aki hisz valamilyen felsőbbrendű lényben és erkölcsök szerint él, az mind Isten fiai, a maguk jó és rossz tulajdonságaival. Jézus csak egy "nagy tanító" volt, ugyanúgy, mint Buddha, meg Mohamed, meg még sokan mások, de nem félisten, és nem is angyal.

Hagyjuk már ezeket a marhaságokat. :)

2013. okt. 9. 16:12
 8/68 A kérdező kommentje:

csak egy pár idézet, ami ellene mond némelyikőtök hozzászólásainak:

Én és az Atya egy vagyunk.31 Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt.32 Felele nékik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért köveztek meg engem? 33 Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat. 34 Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok?...(János evan. 10,30-34)-gondolom ezt nem kell magyarázni

És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.(1 Mózes 1,26) - tudtommal ezt a JT-k is elfogadják, hogy ezt Jézusnak mondta az Atya, és ha valaki azt mondja teremtsünk, csináljunk, tanuljunk, stb. akkor azt a másikkal EGYÜTT csinálja az adott dolgot, jelen esetben a teremtést, vagyis a másiknak is meg van a hatalma a teremtéshez. Mert én azt mondom neked, hogy gyere építsünk egy autót, de csak én fogok dolgozni, te meg közben nézed, akkor te nem mondhatod el magadról, hogy segítettél, és én akkor azt mondom, hogy csak én csináltam, te nem segítettél. Remélem értitek mit akarok mondani.

És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!(János evan. 20,28)- ezt Jézusnak mondta, és Jézus nem javította ki, hogy én nem vagyok Isten.

Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálcája a te országodnak pálcája.(Zsidókhoz írt levél 1,8)-gondolom ezt se kell magyarázni

2013. okt. 9. 17:20
 9/68 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező.

Nagyon jó látni, hogy forgatod a szent írást. Ám az általad beírt versek miszerint Jézus Isten már korábban is meglettek cáfolva más Biblia versekkel

Amikor Jézus ezt mondta: „Én és az Atya egy vagyunk”, vajon arra gondolt, hogy egymással azonosak? A háromság néhány szószólója ezt állítja. De a János 17:21, 22-ben Jézus így imádkozott a követőiért: „mindnyájan egyek legyenek”, majd hozzátette: „egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk.” Az „egy” kifejezésére itt ugyanazt a görög szót (hen) használta mindegyik esetben. Jézus tanítványai nyilván nem részei a háromságnak. De úgy, mint Isten és Krisztus, ők is egyek az Atyával és a Fiúval a szándék tekintetében.

Ján 20:28, ÚRB: „Tamás pedig így felelt: »Én Uram, és én Istenem!«”

Ha Tamás „Istennek” kívánta nevezni Jézust, ebben nincs semmi kivetnivaló. Ez összhangban lenne azzal, amit Jézus maga is idézett a Zsoltárok könyvéből, amely a tekintélyes embereket, bírákat ’isteneknek’ nevezi (Ján 10:34, 35, Kár.; Zsolt 82:1–6). Az csak természetes, hogy Krisztusnak sokkal magasabb állása van, mint azoknak az embereknek. A Jehovához viszonyított páratlan helyzete miatt a János 1:18 (ÚV) ezért úgy utal Jézusra, hogy „az egyszülött isten”. Az Ézsaiás 9:5 (Kat. [9:6]) is ’Erős Istennek’ — de nem a mindenható Istennek — nevezi prófétailag Jézust. Mindez összhangban van azzal, hogy Jézust a János 1:1 ’istennek’ nevezi (ÚV, Kecsk., 1931).

A szövegösszefüggés segít helyesen következtetni ebből. Röviddel Jézus halála előtt Tamás hallotta Jézus imáját, amelyben Atyját az ’egyedül igaz Istennek’ nevezte (Ján 17:3, Kár.). Jézus a feltámadása után üzenetet küldött az apostolainak, Tamást is beleértve, ezt mondva: „Felmegyek . . . az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez” (Ján 20:17, Kár.). Miután János apostol beszámol arról, hogy mit mondott Tamás, amikor a feltámadt Krisztust valóban meglátta és megérintette, hozzáfűzte: „Ezek pedig azért irattak meg, hogy higyjétek, hogy Jézus a Krisztus, az Istennek Fia, és hogy ezt hívén, életetek legyen az ő nevében” (Ján 20:31, Kár.). Ha tehát valaki ennek ellenére arra a következtetésre jut Tamás felkiáltása alapján, hogy Jézus az ’egyedül igaz Isten’, vagy hogy Jézus egy háromság „Fiúistene”, akkor el kell olvasnia még egyszer, mit mondott maga Jézus (17. vers), és milyen egyértelmű következtetést vont le abból János apostol (31. vers).

S folytathatnám. Katy Weaver

2013. okt. 9. 17:41
 10/68 anonim ***** válasza:
76%

Jaj neeee!

Annyiszor ki lett már tárgyalva a téma, a jehovások bemásolják az ulrta biztosnak tűnő, évekig szerkesztgetett elavult, agyoncáfolt írásaikat és mivel a régi motorosok lusták újra vitázni és leírni a cáfolatokat azt hiszed nekik van igazuk.

Olyan unalmas, keress már vissza!

2013. okt. 9. 17:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!