Miért hiszik azt JT, hogy Jézus egy (az) angyal?
Most kezdtem el olvasni a Zsidókhoz írt levelet, és az első fejezetben érthetően leírja, hogy Jézus nem volt, és nem is lesz angyal, mivel Ő Isten Fia. JT ezeket az iratokat nem olvasták(sák) vagy ennyire "kimosták" az agyukat?
Igen tudom, ők úgy mondják, hogy Jézus egy arkangyalt, vagyis felette áll minden angyalnak, vagyis olyan, mint egy tábornok, akik alatt vannak a katonák, de a tábornok is csak ember, nem valami különleges, természetfeletti lény. Tehát az arkangyal is angyal.
Tehát a kérdés adott, várom a válaszokat.
Ez a kérdés nem sértő szándékkal íródott, csupán kérdések fogalmazódtak meg bennem, és választ szeretnék kapni rájuk.
"És ez az az üzenet, amelyet tőle hallottunk és hirdetünk nektek, hogy az ISTEN VILÁGOSSÁG és nincsen ő benne semmi sötétség." (1 János 1:5)
"Ismét szóla azért hozzájuk JÉZUS, mondván: ÉN VAGYOK A VILÁG VILÁGOSSÁGA: aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága." (János 8:12)
Világosság = Isten = Jézus
Most beleolvastam ebbe a régebbi kérdésbe, és az első válaszoló JT így kezdi:
"Nyilvan nem a sajat fejunk utan jutottunk arra a kovetkeztetesre, hogy Jezus egyenlo "Mihaly" arkangyallal."
Kik azonban azok a "mi", akik erre a következtetésre jutottak? Egy átlag Jehova Tanúja nem juthat önmagától semmiféle következtetésre, sőt nagyon nem ajánlott neki, hogy jusson. Csak a Vezető Testület tagjai juthatnak bármiféle következtetésekre, a többi Tanúnak ezt kötelező elfogadnia. Minden magyarázatuk, válaszuk valamelyik Őrtorony vagy efféle kiadványból való. Amikor különféle szakértőkre, külső forrásra hivatkoznak, ezt sem úgy teszik, mintha bármelyik Tanú valaha is tanulmányozott volna ilyen irodalmat, hanem csak azt másolják ide, amit valamelyik saját kiadványuk közölt. Mivel szervezetük elhitette velük, hogy minden, ami nem az ŐT-tól ered, az a Sátántó van, ezért nem is olvasnak (olvashatnak) semmi külső információt. Így aztán teljesen egyoldalú információik vannak.
Megdöbbentem, amikor először olvastam, hogy az adventisták prófétanőjének Ellen G. White-nak úgy 60 ezer oldalnyi az írott hagyatéka. De mindez csak csepp a tengerben az Őrtorony Társaság által kiadott elképesztő mennyiségű irodalomhoz képest. Több százezernyi vagy millió oldal lehet már. Talán több írást jelentettek meg bő száz év alatt, mint az összes keresztyén író kétezer év alatt. Mire szolgálhat ez a mérhetetlen mennyiségű iromány? Pedig egyszerű oka van ennek: ha valaki el akarja magyarázni a feketéről, hogy fehér, annak nagyon sokat ehhez írnia. A JT-i minden egyszerűen megérthető igerészről tudnak idézni tonnányi ŐT irodalmat, amely elmagyarázza, hogy az egészen mást jelent. Így van ez különösen a Jézus Istenségét világosan tanító igeszakaszokkal.
Másrészt pedig a mérhetetlen mennyiségű iromány megakadályozza, hogy egy átlag Tanú össze tudja hasonlítani az éppen aktuálisan érvényes tanítást az évekkel korábbival, melyek gyökeresen mást tanítottak. Pedig ha megtennék, akkor észrevehetnék, hogy az "új világosságok" nem annyira újak, hanem inkább össze-vissza cikázás zajlik a különféle tanítások, magyarázatok között. Nem úgy néz ki, mint amikor a sas egyre magasabbra emelkedik a nagyobb világosság, a Nap felé, hanem inkább mint a légy, melyre egyre csak fejjel repül a csukott ablaküvegnek. Minden Tanúnak van szabadulás azonban a szemközti nyitott ajtón keresztül, mely Ajtó Jézus Krisztus.
Jézus Krisztus Istenségéről pedig egy újabb bizonyíték a
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
kérdés 15. válaszában.
Kedves előttem szólók... Mi tanúk nem vagyunk szűk látókörűek. Igenis sok helyről informálódunk. De megválogatjuk, hogy mit olvasunk és nézünk meg. Mindenre nincs írott útmutatás a kiadványokban, mert maga a Biblia sem beszél az életünk minden területéről. Isten lelkiismerettel teremtett meg minket, és azt szeretné ha ezt használnánk a döntéshozataloknál. Hogy jól működjön a lelkiismeretünk, el kell sajátítanunk Teremtőnk gondolkodásmódját, amiben a Biblia olvasása segít.
Végül, a Kérdező figyelmét hívnám fel arra, ha a tanúkról akar megtudni valamit, nem egy olyan személy írásaira alapozzon csupán, aki lehet soha nem beszélt velünk. Üdvözlettel.
Kedves József. A Biblia a Máté 5:14 és 16 versben arra utal, pontosabban Jézus, hogy a követői a ,,Világ világossága,, Akkor talán mi is része lennénk Jézusnak és Istennek. Az hogy egyfajta megnevezéssel illeti őket a Biblia, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy teljesen egyenrangúak lennének.
Üdvözlettel.
#66: Már vártam, mikor kerül elő ez a kérdés.
Van egy nagy különbség: mi nem magunkról mondtuk (és nem is mondhatjuk természetesen), hogy "mi vagyunk a világ világossága", hanem a Jézus, aki "a" Világosság, mondta ezt rólunk. "Ti vagytok a világ világossága". Ez pedig nagy különbség! Mégpedig azért mondta ezt, hogy visszatükrözzük az Ő világosságát a világban.
"Hogy legyetek feddhetetlenek és tiszták, Istennek szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, kik között fényletek, mint csillagok e világon." (Fil 2:15) Ez tehát a feladatunk, hogy világítsunk, fénylejünk a világban. Mivel Jézus visszament a Mennybe, nekünk kell a világban a világosság lenni a sötétséggel szemben.
Ha a Biblia valamit megnevez, akkor az nem az, aminek nevezi? Ezt nevezik "komoly bibliakutatásnak"? Nem inkább bibliakiforgatásnak kellene hívni? Az Erős Isten (Ézs. 9:6) nem is Erős Isten? A Világosság nem Világosság?
Ez a legnagyobb baj az Őrtorony Társasággal: nem fogadja el, átértelmezi a Biblia egyértelmű kijelentéseit azért, hogy a saját nézeteit igazolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!