Miért hiszik azt JT, hogy Jézus egy (az) angyal?
Most kezdtem el olvasni a Zsidókhoz írt levelet, és az első fejezetben érthetően leírja, hogy Jézus nem volt, és nem is lesz angyal, mivel Ő Isten Fia. JT ezeket az iratokat nem olvasták(sák) vagy ennyire "kimosták" az agyukat?
Igen tudom, ők úgy mondják, hogy Jézus egy arkangyalt, vagyis felette áll minden angyalnak, vagyis olyan, mint egy tábornok, akik alatt vannak a katonák, de a tábornok is csak ember, nem valami különleges, természetfeletti lény. Tehát az arkangyal is angyal.
Tehát a kérdés adott, várom a válaszokat.
Ez a kérdés nem sértő szándékkal íródott, csupán kérdések fogalmazódtak meg bennem, és választ szeretnék kapni rájuk.
Kedves kérdező!
"Miért vagy benne olyan biztos, hogy neked, vagy a JT-nek van igaza/uk? Persze ezt te is kérdezhetnéd tőlem, de én azzal válaszolnék, hogy minden benne van a Bibliában, csak jól kell értelmezni, és nem kiforgatni."
Igen, jól kell értelmezni és nem kiforgatni, ezzel én is egyet értek.
A vizes példával is értem mit akarsz mondani, már csak bizonyítani kéne a Szentírából...
nem éri meg belemenni, mert én is vinném a magamét, és te is vinnéd a magadét, és nem jutnák egyről a kettőre.
Akinek van füle a hallásra, hallja.
Kedves Istvan35!
Úgy látom, te valami megátalkodott gonosznak tartasz engem és más "háromsághívőket". További vita helyett hadd mondjam el röviden, hogyan dolgozott az Úr az én életemben.
Teljesen vallástalan családban nőttem fel, Isten és a keresztyénség iránt a közöny volt legtalálóbb kifejezés nálunk. Fiatal koromban én is olyan bulizós típus voltam, mint a többi fiatal. Isten és a keresztyénség nem foglalkoztatott. Nem voltam ellene, egyszerűen nem is jutott eszembe, hogy foglalkozzam vele. Később network marketinggel kezdtem el foglalkozni, ahol hamarosan megismerkedtem a sikerfilozófia szellemi áramlatával, az "elme teremtő erejével", melynek lelkes híve lettem. Hosszú éveken át foglalkoztam ezzel, rengeteget olvastam ebben a témában, rengeteg előadást hallgattam, megszámlálhatatlan rendezvényen vettem részt. Voltak ugyan sikereim, de átütő eredményeket sohasem értem el benne. Több barátom is igazán sikeres lett, sokat keresett vele, de engem mintha valami megakadályozott volna benne, hogy igazi sikert érjek el. Ma már tudom, hogy Isten volt az, aki megakadályozta, hogy sikeres legyek üzletileg. Ha nem így lett volna, biztosan sohasem találtam volna meg az Urat. Azok a barátaim, akik sikeresek lettek, továbbra is saját magukban bíznak, és megkeményítették magukat Isten felé. Ez volt az első lépése felém, mellyel elkezdte egyengeti az utamat.
Ha valaki ekkor Istenről kérdez, akkor azt mondtam volna, hogy hiszem, hogy létezik. Ennek oka azonban csak annyi volt, hogy erősen ellenszenveztem a baloldali nézetek és pártok irányában, így elutasítottam a materialista világnézetet is. A nélkül, hogy ennek tudatában lettem volna, felfogásom maximum valamiféle deista nézet lett volna.
Ahogy mondtam, sokat olvastam, és minden érdekesnek látszó előadást meghallgattam, ami valamilyen módon a személyiségfejlesztéssel kapcsoltban állónak látszott. Egyszer meghallgattam egy előadást "Ki vagyok én?" címmel, amelyben először hallottam néhány dolgot Istenről, ami elgondolkoztatott. Ez nem volt keresztyén előadás, de sokban hozzájárult ahhoz, hogy később egyre több információ épülhessen rá. Most visszatekintve már látom, hogy miképpen formálta az úr a lelkemet lassanként, míg aztán elérkezett az idő, hogy nyíltan szóljon hozzám. Az a "szózat" 2008 januárjában történt, amikor letöltöttem egy bizonyos "Üzletember találkozók" hangfelvételeit. Mint kiderült, ezek az üzletemberek keresztyének voltak, és lényegében józan logikai lépésekben bizonyították Isten létezését, és elmondták az evangéliumot. Ha azonban az Úr már nem készített volna elő erre, biztosan nem lett volna hatásuk. Így azonban felismertem, hogy a Biblia igaz, hogy bűnös vagyok, útban a kárhozat felé. Mégsem akartam beadni a derekam, egyszerűen túl cikinek tartottam a keresztyénséget. Két dolog győzött meg. Az egyik, hogy megértettem, hogy az igazi keresztyénség nem azonos azzal az ájtatos vallásossággal, amelyet laginkább a katolikus egyház jelenít meg. Az igazi hit személyes kapcsolat Istennel. A másik ok a családtagjaim iránti szeretet volt. Tudtam, hogy Jézus nélkül ők is elkárhoznak. Végül 2008 februárban átadtam magam az rnak, kértem, hogy legyen a személyes Megváltóm, és így megtértem. Nem húzom az időt, de hamarosan az Úr elvezetett egy gyülekezetbe, amely pontosan azokat a nézeteket vallotta, melyekre és is eljutaottam az egyéni Biblia-tanulmányazásaim során. Olyan módon jutottam el ebbe a gyülekezetbe, amely nem lehet véletlen. Biztos vagyok benne, hogy Isten vezett oda. Elmondhatnám még, hogy a feleségem több mint egy évig hallani sem akart a hitemről, őrültnek, szektásnak tartott, és nem egyszer mondta, haogy válasszak közte vagy a gyülekezet - Jézus - között. A házasságunk már korábban kezdtett kiüresedni, de most igazi krízisbe került. Ami eztán következett, arra nincs más szó, mint isteni csoda. Másfél év imádkozás után a feleségem végre eljött egy karácsonyi alkalomra a gyülekezetbe. A következő év májusában pedig ő is megtért. A házasságunk gyökeresen megváltozott, megújult. Mindez emberileg lehetetlen. Ez csak Isten műve lehetett. Beszélhenék még a kisfiam születéséről, melyre két évet kellett várnunk, mire meghallgatott minket az Úr. Azóta is számtalan kisebb nagyobb dologban tapasztaljuk folyamatosan az Úr vezetését. Néha áldásait, néha szerető fegyelmezését, mikor arra van szükségünk.
Az én hátteremmel magamtól biztosan soha nem lettem volna hívó, ez teljesen kizárt. A feleségem pedig ha lehet még nálam is keményebb szívű volt, most pedig tevékeny tagja a gyülekezetnek.
Elképzelhető volna, hogy mindezeket a Sátán vitte volna végbe az életemben? Lehetséges, hogy Isten megengedte volna, hogy egy hamis tanításokat hirdető gyülekezetbe kerüljek? Én ezt nem tartom lehetségesnek. Minden pillanatban érzem a Szent Lélek munkáját bennem, amint tanít az igazságra. Folyamatosan érzem az Úr Jézus közelségét is, szeretetét, mellyel irántam és a családom iránt van. Nem csak érzem, tudom is, hogy Ő mindig velem van, Lelke által vezet.
Szóval, nekem személyes megtapasztalásom van Jézusról, a Szent Lélek által pedig világos előttem, hogy a Biblia Jézus istenségét tanítja. Ezt már azelőtt tudtam, hogy a gyülekezetbe jöttem volna. Nem egy szervezet tanította ezt meg nekem, hanem az Úr maga.
Nem támadni akarlak tehát téged, Istvan35,sem más Jehova Tanúit. Bocsáss meg, néha valóban keményen és szeretetlenül fogalmaztam. Egyszerűen csak égő vágy buzog bennem, hogy bizonyságot tegyek a bennem élő reménységről: az Istennel való megbékéléshez nincs szükség semmiféle szervezetre, annak szabályainak való engedelmességre, hanem kiárólag az Úr Jézusban való hitre! Csak higgy Jézus Krisztusban, és szabad vagy! Mindenféle cselekedet nélkül!
Persze az igazi hit a neki megfelelő cselekedeteket termi majd, de nem kell az üdvösségért munkálkodni semmit. Jézus már mindent elvégezett, és ingyen, ajándékba adja! Azt kívánom, hogy te is része lehess ennek a szabadságnak!
József ez nagyon szép volt, örülök, hogy leírtad, és hogy el tudtam olvasni
és egyetértek, hogy nem az számít, hogy ki milyen/melyik gyülekezetben van, hanem hogy hisz e a Megváltónak, és neki szenteli e az életét.
Kedves József!
" Úgy látom, te valami megátalkodott gonosznak tartasz engem és más "háromsághívőket."
Nem, de a hamis filozófiák nagyon fel tudnak idegesíteni, főleg amikor tízmilliók ragaszkodnak hozzá, pedig meg sokszor bizonyítottuk, hogy a háronság nem bibliai tanítás.
" Elképzelhető volna, hogy mindezeket a Sátán vitte volna végbe az életemben?"
Nem feltétlenül kell ebbe az ördögnek beleszólni, a hamis tanításokat tudatlanul is elfogadja az ember. Sőt, Jézus azt mondta, hogy ez lesz a könnyebbik út és hogy mindig ezen fognak a legtöbben bemenni, csak hogy ez az út a pusztulásba visz.
" Lehetséges, hogy Isten megengedte volna, hogy egy hamis tanításokat hirdető gyülekezetbe kerüljek?"
Sajnos igen, hiszen a vitakérdés alatt Isten megenged az ördög bizonyos dolgokat, s sajnos azt is, hogy félrevezesse az embert, e világ istene tehát Sátán, az ördög. Ha Isten beleszólna az emberek életébe, nem hagyná az ördögöt érvényesülni, akkor ezzel felrugná az ördöggel kötött "egyeségét", magyarul nem hagyná, hogy az ördög "bizonyítson". Ezért kell nagyon odafigyelnünk.
„Maradjatok meggondoltak, legyetek éberek. Ellenségetek, az Ördög, fel-alá jár, mint egy ordító oroszlán, és azon igyekszik, hogy felfaljon valakit” (1Péter 5:8 ).
Érted már? Ha Jehovs Isten nem hagyná, hogy az ördög megkísértsen bennünket, akkor mi értelme lenne ennek az Igeversnek? Egyáltalán mi értelme lenne az egész vitakérdésnek?
"Én ezt nem tartom lehetségesnek."
Pedig lehetséges és szerintem túlságosan elbizakodott vagy, te alaposan alábecsüld az ördögöt!
" Szóval, nekem személyes megtapasztalásom van Jézusról, a Szent Lélek által pedig világos előttem, hogy a Biblia Jézus Istenségét tanítja."
Ha úgy vesszük taníthatja, de nem a mindenható Istenségét, mert abból csak egy van.
" Nem támadni akarlak tehát téged, Istvan35,sem más Jehova Tanúit. Bocsáss meg, néha valóban keményen és szeretetlenül fogalmaztam."
Semmi gond, ez sajnos néha rám is jellemző.
Nos, akkor nézzünk csak pár régebbi kérdést a Jézus és Mihály témakörben, ahol alaposan rácáfoltak, ezen eretnek szekta hamis tanításaira:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__1..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
A 13. hozzászólásban felhozott idézetekre a részletesen kitárgyalt válaszok fellelhetőek itt, akit érdekel járjon utána és győződjön meg ennek az embernek a hazug voltáról, ugyan is már a linkelt kérdések nagy résznél is jelen volt, be is nyökögött pár mondatot, tehát elolvashatta a hozzászólásokat és mégis azt állítja nem érkezett válasz kérdéseire:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
Ha ha ha :D
Megnéztem mind az öt belinkelt kérdést, mindegyikben meg lettek cáfolva a háromsággal vagy más egyébbel kapcsolatos tévtanítások, egyedül avlegelső linkben nem érkezett válasz arra a töménytelen mennyiségű szemétre, amit összehordtak ott, gondolom nem volt kedve senkinek sem időt szánni rá. Ezen kérdés legelső lapján leírták, azon érveket, melyek alátámasztják, hogy Jézus és Mihály egyazon személy, cáfold meg őket, ha tudod!
" A 13. hozzászólásban felhozott idézetekre a részletesen kitárgyalt válaszok fellelhetőek itt,"
Amik aztán meg is lettek cáfolva, de ha nem így gondolod, akkor nyugodtan idemásolhatod azoat a "részletesen kitárgyalt válaszokat", amelyek cáfolják a 13.commentben szereplő érveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!