Azok, akik abban hisznek, hogy Jézus magyar volt, honnan veszik ezt? Miből gondolják?
Írjon mindenképp olyan is, aki ebben tényleg hisz.
A Bibliában benne van Jézus családfája, amiből szerintem egyértelmű, hogy zsidó volt (Júda leszármazottja és nem magyar).
Ezért érdekelne.
Köszi
Kedves kérdező abban higgy, amit a Biblia mond!
Igen, sokan vannak akik szerint Jézus magyar volt, de ez hazugság! A magukat "keresztényeknek" valló nagy hungaristák próbálják kimagyarázni a vallásosságukat azzal, hogy szerintük Jézus magyar volt, de ez egyszerűen nem igaz.
Engem nem vélemények érdekelnek, nem azért tettem fel a kérdést.
Tudom azt is, hogy én mit hiszek.
Csak érdekel másnak is a hite, érdekel, hogy mire alapozzák vagy hogyan magyarázzák.
Az utolsó tréfálkozik. :)
Károly herceg magyar? Mert a Károly magyarul van. Erzsébet királynö magyar volt? Mert az Erzsébet is magyar név :)
Kedves kérdezö, Jézus Krisztus zsidó származású volt.
Egyszer valaki nekem fehéren-feketén bebizonyította, hogy a Biblia hazudik. A következő volt az eljárás:
A média tudvalevően a zsidók kezében van. Na és mi van bennük? Nyilvánvaló hazugság.
Na már most a Bibliát is zsidók írták, akkor mi lehet csak benne?
Azok, akik azt állítják, hogy Jézus Magyar volt, általában new age ezoterikusok, és nagyon nem értik ennek a problémakörnek a lényegét.
A felvetés nem az alapvetően, hogy magyar e. Hanem az, hogy zsidó e. Ez egyértelműen bizonyítható történelmileg, hogy nem zsidó, és a bibliában is levezetik József családfáját, de van egy probléma.
József nem vérszerinti apja Jézusnak. Mária családfája pedig nem jelenik meg a bibliában.
Így Jézushoz kell fordulni és ő kétféleképpen jelöli magát. Az atya egyszülött fia. A másik pedig az Ember fia.
Ez egy fontos dolog, mert Jézus világ megváltó nem kisajátítható, még zsidónak sem. Ha ezt megtesszük, akkor nem világmegváltó, csak zsidók megváltója lenne, de mint tudjuk ők megtagadják. Szóval lőttek a kérdésnek.
Amiből ered a "Jézus magyar volt" hipotézis az, hogy ugyanakkor amit tanít Jézus és ahogyan tanítja az magyar szokás, magyar ősi hit és van még egy gond. A magyarok Jézus születésekor és élete során ott voltak Judea közelében.
Nah ez a kettő az amit összemosnak sokan, és sok tény elferdítése után kijelentik, hogy Jézus magyar.
Tehát tisztáznám a helyzetet. Nem hisszük, hogy Jézus magyar volt. Jézus az Isten fia és az Ember fia. Mi csak azt állítjuk a hit amit tanított a magyar ősi vallás, a kereszténység.
Amennyiben ennek a levezetése történelmileg és teológiailag érdekel azt is leírom, de akkor is figyelemmel kell lenni a felé, hogy Jézus nem nép fia, hanem Ember fia.
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!