Ki uralja most a világot szerintetek?
"Egyik más vallás sem tudja ezt elérni!"
Aha, persze. Te már csak tudod. :)
Nem vagy te kissé öntelt? :))
"A Biblia le védi saját magát így ami megegyezik a Koránban és a Bibliában is az plágiumnak minősül a Biblia javára!"
Mondd, picinyem, mivel védi le magát a Biblia?
:DDDD
Nem tarom magam önteltnek ha így tűnik majd változtatok a stíluson köszönöm az észrevételt! Az más, hogy én csakis a Bibliát fogadom el és had idézzem ebből ami alapján azt mondom, hogy levédi magát: Galáciaiknak írt levél 1:7-9 7 De az nem egy másik; csak vannak egyesek, akik nyugtalanságot okoznak nektek, és ki akarják forgatni a Krisztusról szóló jó hírt. 8 De még ha mi vagy egy angyal az égből hirdetne is nektek jó hírként valamit azon túl, amit mi jó hírként hirdettünk nektek, átkozott legyen! 9 Amint a fentiekben mondtuk, most ismét mondom: akárki is az, aki nektek jó hírként hirdet valamit azon túl, amit elfogadtatok, átkozott legyen!
Ha kell mutatok másikat is!
Köszönöm az eddigi tartalmas válaszaitokat! Azért gondoltam,hogy rövidebben is meg lehetne fogalmazni a mondandótokat, mert sokaknak elmegy a kedve ha több oldal szöveget lát:o)
Ez egy újabb unalmas jehovás kérdés.
Ki uralja a világot most? -Természetesen a Sátán, aki az őrtorony szektán kívül minden vallásban megnyilvánul, és így téríti el az embereket JEHOVÁTÓL, így a pokolra juttatva szegény nem-jehovásokat :(!!! igen ám!!
Deee szerencsére már egyre többen fölismerték a helyes utat és az őrtorony szavára hallgatnak, így ők megmenekülnek a pokol lángjai elől, és a mennybe juthatnak!! (Bár ott csak 144 férőhely van, de az őrtorony buzgón elemzi még a Bibliát, h erre a problémára is megoldást találjon)
Ezt szeretted volna hallani? Remélem elégedett vagy...
Azt te honnan vetted, hogy van pokol? Egy Jehova Tanúja sem mond ilyent! Ez az idézetet ma olvastam a Bibliába: „Tőled szeretnénk hallani, hogy milyen felfogást vallasz. Csak azt tudjuk erről a felekezetről, hogy mindenütt ellenzésre talál!” (Cselekedetek 28:22, Katolikus fordítás). Az első századi Róma közösségének ezek a vezetői nagyszerű példát állítottak fel. Közvetlenül a forrásból akartak hallani valamit, nem csupán a kívülálló bírálóktól.
Hasonló módon ma is gyakran beszélnek Jehova Tanúi ellen az emberek, és nagy hiba volna arra számítani, hogy előítélettel teljes forrásból megtudhatjuk az igazságot. Ezért örömmel adunk magyarázatot néhány főbb hittételünkre vonatkozóan.
Ez a válaszom nyugodtan szektázhatsz! Az hogy hivatalosan mikortól van bejegyezve Jehova Tanúi Egyház. Az nem azt jelenti, hogy nem volt már régebben!
"Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” /Ézsaiás 43:10,11/
Sajnos ki kell különben ábrándítsalak én nem vagyok Jehova Tanúja! Velük tanulmányozom a Bibliát és ha kiváltságomban áll szolgálni az Egyedüli Igaz Istent!
Köszönöm
Sajnálom, de pontatlanul idéztél a Bibliából. A helyes verzió így hangzik:
"Én, én vagyok az Úr, és rajtam kivül nincsen szabadító!"
Egy szó nincs Jehováról benne. Amit te olvasgatsz (Új világ fordítás), az egy újabb összetákolt verziója a Bibliának. Lényege két pontban összefoglalható:
1. Megpróbálja kivenni a legátlátszóbb ellentmondásokat, hogy a picit gondolkodó embereket is meg tudja téríteni, akiknek egyébként az eredeti ellentmondások szemet szúrnának.
2. Telepakolja Jehova kifejezésekkel ott, ahol egyébként nem az szerepel.
Nem mintha a Károli féle Biblia nagyon mérvadó lenne, de az Új világos marhaság tele van félrefordításokkal.
Ha kíváncsi vagy, hogy mik ezek, parancsolj, olvasgass:
Egyébként meg külön téma lehetne az az ellentmondás, ahogy a Jehova tanúi előadják, hogy ők az eredeti Bibliához ragaszkodnak, melyet az ókeresztények forgattak az első századokban, és ők most azt fordítják és követik. ... Megsúgom, hogy a Biblia a mai formájában az isz. 300-as évek közepén "állt össze". Addig közkézen forogtak olyan iratok is, amely ma nem szerepelnek a Bibliában. Ha az ős/ókeresztények hitét követik a Jehovák, akkor az apokrif iratok miért nincsenek vajon benne az általuk készített újabb hamisításban?
(Persze a kérdés csak költői volt. Tudom, hogy erre úgyis csak csúsztatás lenne a válasz, így nem is igazán kell rá válaszolnod. Mint ahogy a Jehovás félrefordításokkal kapcsolatban sem muszáj reagálnod, hiszen úgyis csak azt hajtogatnád, amit a szeánszon beléd nyomtak, a tényeket meg valszeg messze elkerülöd.)
Ui.: Tehát szerinted az, hogy valamiben le van írva valami, az máris hitelesíti magát az iratot. Gratulálok. :DDD
Ezután ha leírom, hogy egy gyilkos elmebeteg vagy, és ráírom, hogy ez igaz, akkor máris az leszel? Csak mert a logikádat követve pont ez jön le.
Téged nagyon beetettek. :)
Ő szerinted Jehovás?:
http://www.youtube.com/watch?v=TPSUZuWwauU&mode=related&sear..
Aranyos. :)
Nincs pokol a Biblia szerint? Nekem ez új. És akkor mi lesz a sátán osztályrésze? És akkor majd mit vetnek a tűzzel és kénkővel égő tóba?
A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Ja! Azt hogy van pokol, én a Bibliából veszem!
A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!