Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi legyen a gyerek vallása?

Mi legyen a gyerek vallása?

Figyelt kérdés

Katolikus keresztény vagyok a férjem pedig muzulmán. A vallásomhoz, a kereszténységhez már nem fűz olyan szoros kapocs mint régen, csalódtam a papokban és már nem is járok olyan lelkesedéssel szentmisére mint régen. Férjem hite viszont nagyon "stabil" és tényleg boldoggá teszi őt. Ismerem a muzulmán vallást, az ünnepeket, stb. és párom is a keresztény ünnepeket (tartunk karácsonyt, húsvétot stb.) , olvastam a Koránt, férjem a Bibliát. A születendő gyermekünk hitéről viszont nem tudunk dönteni, mivel az uram nem akarja ráerőszakolni a muzulmán vallást (ahogy rám sem), míg én sem az enyémet, viszont úgy érzem, h párom sokkal jobb és stabilabb példát tudna a gyermeknek majd mutatni vallás terén mint én. Ti hogyan döntenétek?

köszönjük!

2014. aug. 27. 20:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek, hogy nem kell vallást erőltetni a gyerekre.

Az enyémeknek elmondtam, hogy mit gondolok én a világról, meséltem pár vallásról, aztán majd maguknak eldöntik.

Köszönik szépen jól elvannak. Ha pedig majd az egyik felnőttként úgy dönt, hogy a párjával templomi esküvőjük lesz, akkor elmegyek és kedvesen mosolygok.

Nem kell ezt túlgondolni. Nem hülyék a gyerekek.

2014. aug. 28. 23:20
 22/33 anonim ***** válasza:
77%
Olyan gáz ez a keresztény vallás. Csak koton nélkül szexelhetsz és csak ha már meg vagy házasodva. Ha esetleg elkezdenél rájönni milyen mocskos ez a vallás, akkor nem szabad utánanézni, mert nem kérdőjelezheted meg az urat. Az imáid általában előre megírtak amivel csak energiát küldesz ennek a mocskos entitásnak, aki amúgy tényleg létezik és erősödik, mert az iszlámok, keresztények egyebek, folyamatosan küldik neki az energiát. Választ nem kapsz. Semmit nem tesz érted, csak te érte. Ha annyira szeret minket akkor, miért gátol meg minket a fejlődésben? Bábel tornyánál az emberek magas tornyot építettek, de ő ezt nem akarta ezért összezavarta a rohadt nyelveiket. Nem szabad fejlődni és a mágia sem engedélyezett. Régebben azt mondták, hogy sátántól van és ez lényegében igaz is mert a régi istenek adták át nekünk a tudást még az aranykorban. Ugye a kígyó és a tudás fája kapcsolat. Most azt is mondják a mágiára, hogy "chhhhhhö hülyeség. Hogy lehet 2014ben a mágiában hinni?". Érdekes egyre több bizonyítékot találnak az okkultra a kvantumfizikával és egyéb dolgokkal. Na és hol vannak a kereszténységre a bizonyítékok? Sehol... Mi egyetértünk a tudománnyal, a kereszténység meg ellenzi. Könyveket égetnek és élőadásban ijesztgetik a natgeonál dolgozó embereket, hogy mind pokolra jutnak. Az is érdekes, hogy a többistenhitben mindig beszélhetsz az istenekkel, tanítanak téged és vezetnek. Le van írva a bibliába, hogyan irtották a zsidók a dzsentileket(nemzsidó) égették el könyveiket és a megvilágosodott embereket. Le van írva, hogyan adtak nekik új vallásokat, amik nem igazak. Szerintem ne adj neki vallást, úgy még van esélye.
2014. aug. 29. 13:55
 23/33 anonim ***** válasza:
35%

Ha a ferjed muszlım egyertelmüen a gyermek vallasa ıs az lesz ez ıgy van. ıszlam mellett döntenek egyertelmüen:

Spektrum TV dokumentumfılmje az ıszlamrol szerıntem nagyon jol össze van benne mınden szedve:

http://www.youtube.com/watch?v=Hv_DexA5Z78

2014. okt. 20. 09:34
 24/33 anonim ***** válasza:
47%

Legyen Taoista vagy Buddhista.

Mivel a Kereszténység és az Iszlám hiedelmekből áll, így tényleges tudást nem ad, tehát csak fikció. Jelen korunkban és persze a jövőben a tudás a lényeg nem pedig a hit. Mind a Taoizmus mind a Buddhizmus nem tartalmaz olyan általam ostobaságnak tartott dolgokat mint az Isten tisztelete, szabályai betartása. Az egyénre és a környezetre koncentrál. Nincsenek benne humbugok és kitalált dolgok. Mint például az iszlámban:

Mohamed Próféta látott egy angyalt és ennek hatására megalapította az Iszlámot. Ugyan mit tanulhatna a gyerek akár az Iszlámtól akár a Kereszténységtől? Azt hogy ha meghal valaki a Mennybe jut? Honnan lehet ezt biztosra tudni? Járt már ott valaki, aki vissza jött? Míg ha Taoista vagy Buddhista lesz a gyerek érteni fogja a világot és mosolyogva fogja nézni azokat, akik Istenekre hivatkozva háborúznak. Taoistaként vagy Buddhistaként nem fog ingatag dolgokat elhinni (Isten, Sátán, Allah, Mennyország, Pokol) és így egy értelmes emberré válik majd.

2015. júl. 2. 13:23
 25/33 anonim ***** válasza:
34%

Egy Taoista vagy Buddhista számára, de inkább egy Taoista számára a nyugati emberek eléggé viccesek. Ha nem teszed ezt vagy azt a Pokolra jutsz. Ha megkérdőjelezed az Urat véged.

A vallás lényege, hogy az ember többet megtudjon magáról, a világról és hogy a szelleme fejlődjön. Nem pedig az, hogy bizonyos Istenek kényére-kedvére tegyen és szabályokat tartson be. Nálunk Taoistáknál nincs ilyen és nem szoktunk amiatt háborúzni, mert te ezt azt istent szereted én meg ezt. Ez abszolút lényegtelen.

Amúgy meg amire a gyerek felnő a vallás még érdektelenebb és még üresebb lesz mint most. Ahogy fejlődik a tudomány úgy tűnik el a vallás fontossága is a világból. Amikor én gyerek voltam akkor emlékszem a mamánál minden egyes étkezéskor imádkozni kellett, a kenyeret szeletelés előtt meg kellett "áldani" ami abból állt, hogy késsel egy keresztet kellett bele karcolni. Minden este lefekvés előtt imádkozni kellett. Most meg a mai 10-en évesek csak nevetnek Jézuson és már 5 évesen a számítógép előtt ülnek és tesznek a vallásokra nagy ívben. Kíváncsi vagyok hogy a jövő generációja hogy áll majd a vallásokhoz.

De a legcélszerűbb hagyni a gyereket, hagyni hogy ő válasszon szellemi utat magának.

2015. júl. 2. 13:31
 26/33 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem muszlim lesz.
2015. júl. 3. 17:49
 27/33 anonim ***** válasza:
XDDDD
2015. júl. 3. 18:30
 28/33 anonim ***** válasza:
Mi olyan mulatsagos?
2015. júl. 3. 21:54
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Az a vicces hogy egy felnőtt elhisz gyerekmeséket és erre akarja nevelni a gyerekét is.

Szerezz be a gyereknek egy bombát meg pár gépágyút. :DD

Én fizetem ha kell a 12 éves szexrabszolgákat. ;DD

Hagyd a pics*ába az ilyen bu*ziságokat, hogy Keresztény meg Muszlim meg ezeket. Lejárt lemezek, humbugra épített marhaságok. A Mohamed látott egy angyalt és vallást alapított aztán a 2 humbug vallás elkezdte gyilkolni egymást egy nem létező lény nevében.

Buddhizmus és Taoizmust válassz.

Ezeknek nem az Istenek seggnyalása a lényeg, mivel nincsenek benne. Persze ezek keleti vallások. Nem kell imádkozni, nem kell meséket elhinnie a gyereknek.

A Mohamednek egy angyal ezt meg azt mondta.

Nekem meg a Tündérkirály azt mondta, hogy alapítsam meg a Tündérek Vallását és aki nem hisz bennük az hitetlen és örök kárhozatra lel majd a poklok-poklában!

Beszéljünk az Istenekről.

Régen az ember úgy hitte a Menny az Égben van.

A tudomány segítségével létre hozták a repülőt és a helikoptert. És hát ott nem volt. Utána a hívek azt találták ki, hogy a Menny a Föld belsejében van, de kiderült hogy ott láva van. Aztán a hívek azt mondták, hogy a Menny a Földön kívül helyezkedik el. Feltaláltuk az űrhajókat, hát ott se volt. Aztán kitalálták, hogy a Menny egy másik dimenzióban van. Ha nyitunk egy dimenziókaput tuti odaát se lesz. ;)

Ezzel azt akarom mondani, hogy ne tömd a gyerek fejét hüly*e valótlan dolgokkal. Amire felnő már javában a csúcs modern világban fogunk élni és az Istenekre senki nem fog emlékezni. ^w^

2015. júl. 3. 22:41
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
Nem akarok vitatkozni veled de milyen gyermekmesekrol beszelsz? Taoizmus es buddhizmus... Ezeknek a vallasoknak van szent konyve? Mert a kersztenyek es a muszlimok olvasnak szent konyvet. Biblia es Koran. Egyebkent azert irtam, hogy muszlim lesz mert muszlim apukanak bizony muszlim gyerekei lesznek. Tapasztalatbol beszelek.
2015. júl. 3. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!