Mi legyen a gyerek vallása?
Katolikus keresztény vagyok a férjem pedig muzulmán. A vallásomhoz, a kereszténységhez már nem fűz olyan szoros kapocs mint régen, csalódtam a papokban és már nem is járok olyan lelkesedéssel szentmisére mint régen. Férjem hite viszont nagyon "stabil" és tényleg boldoggá teszi őt. Ismerem a muzulmán vallást, az ünnepeket, stb. és párom is a keresztény ünnepeket (tartunk karácsonyt, húsvétot stb.) , olvastam a Koránt, férjem a Bibliát. A születendő gyermekünk hitéről viszont nem tudunk dönteni, mivel az uram nem akarja ráerőszakolni a muzulmán vallást (ahogy rám sem), míg én sem az enyémet, viszont úgy érzem, h párom sokkal jobb és stabilabb példát tudna a gyermeknek majd mutatni vallás terén mint én. Ti hogyan döntenétek?
köszönjük!
SEMMILYEN!
A gyerek vallását ne ti döntsétek el helyette, hagyjátok felcseperedni, és ha valamelyik megtetszik neki, majd megtér. Nincs jogotok eldönteni viszont helyette, hogy hogyan gondolkodjon, hogyan éljen! Adjátok meg neki a választás lehetőségét.
Szokást nem kell rá eröltetni, erkölcsöt meg nem lehet.
A legjobb, ha barátok vagytok.
Szerintem se kell egyik vallást sem. Majd ő eldönti.
Gyerekként pedig az alapvető emberi értékeket kell neki átadni, az pedig mindkettőtök "vallásában" megvan.
Szia
Ha nagyobb lesz, mindenképpen beszélnék neki arról, amit Jézus tett értünk, Isteni mivolta ellenére lejött hozzánk emberi testben, mert Isten annyira szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen. Az Ő kegyelméből méltóak vagyunk a bennünk levő Isteni erő használatára a Szentszellem által. Ezt azt hiszem nagyon fontos tudnia. Minden betegség és probléma csak ezzel oldható meg, semmi mással. E mellett neked is erős hitet kellene tenned. A muzulmán vagy bármilyen más vallás, bár vannak benne jó dolgok, nem mutat a megváltásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!