Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért érvelnek azzal a hívők,...

Miért érvelnek azzal a hívők, hogy azért hiszenk Istenben, mert egyszer pl. betegek voltak, stb. imásdkoztak Istenhez, és meggyógyította őket?

Figyelt kérdés
Tehát 1 esetből miért kell azt a következtetést levonni, hogy márpedig Isten létezik? (1 esetből hogy a fenébe lehet levonni ilyen - vagy bármilyen - következtetéseket?) Ez körülbelül olyan, mint amikor csimpánzokat vizsgáltak, hogy milyen gyorsan alakul ki bennük a feltételes reflex, és meglepő módon egy vagy két esetből már kialakult bennük. Szóval ez ilyen eléggé állatias ösztön lehet, ami a hívőknél különösen jól működik...
2010. jan. 14. 12:16
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

"Szóval senkinek sem az az illúziója, hogy ő létezik."

Nem kinek az illúziója? Hanem MINEK az illúziója? Te értelmezed félre. Nem azt állítottam, hogy a semmi illúziója.

2010. jan. 14. 17:24
 22/33 anonim ***** válasza:
Még a hülyeséget is meglehet magyarázni...
2010. jan. 16. 10:44
 23/33 anonim ***** válasza:
... ateista módra...
2010. jan. 16. 10:44
 24/33 anonim ***** válasza:

" Ergo necesse est devenire ad aliquod primum movens, quod a nullo movetur: et hoc intelligunt omnes Deum."

"Intelligit autem anima separata singularia per influxum specierum ex divino lumine, quod quidem lumen aequaliter se habet ad propinquum et distans. Unde distantia localis nullo modo impedit animae separatae cognitionem."

"Respondeo dicendum quod, secundum naturalem cognitionem, de qua nunc hic agitur, animae mortuorum nesciunt quae hic aguntur. ... segregatae sunt a conversatione viventium, et coniunctae conversationi spiritualium substantiarum quae sunt a corpore separatae. unde ea quae apud nos aguntur ignorant." (S. Thomas Aquinas: Summa Theoliogiae)

2010. jan. 16. 11:03
 25/33 anonim ***** válasza:
mindenki hisz amit akar Isten mindenkinek a velemenyet tiszteletben tartja,de mit teszel majd akkor amikor Isten megjelen mint itelo biro?hat hidd el nagyon sajnallak.
2010. jan. 16. 18:20
 26/33 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

teljesen igazad van és nekem csak egyetlen kérdésem van tehozzád.

ha én fogom magam, ellátogatok hozzátok, majd a szemed láttára felkoncolom édesanyádat, majd közüsülök vele, majd jót falatozom a maradványaiból, majd veled is megetetek némi maradékot, akkor abban a tudományos (!!!) szempontból látsz-e kivetni valót?

2010. jan. 16. 19:13
 27/33 A kérdező kommentje:

"abban a tudományos (!!!) szempontból látsz-e kivetni valót?"

A tudománynak nincsenek ilyen szempontjai. Tehát a válasz (már amennyire értelmes lehet a válasz): nem.

Hogy kitaláld, hogy mit csinálnék, és hogy milyen elvek szerint élek, ahhoz olvasd el a fenti kommentjeimet.

Ja, és amúgy te keresztény vagy, hogy ilyen szép kérdéseket teszel fel? És most azért lettél ilyen indulatos, mert megingattalak a hitedben?

2010. jan. 16. 21:26
 28/33 A kérdező kommentje:

"de mit teszel majd akkor amikor Isten megjelen mint itelo biro?hat hidd el nagyon sajnallak."

Hidd el, hogyha létezne a bibliai Isten, semmiben nem lennék nála hátrányban.

2010. jan. 16. 21:28
 29/33 A kérdező kommentje:
A latinosnak azt üzenem, hogyha bármilyen értelmes ellenérve van, azt nyugodtan leírhatja magyarul is. Attól nem leszel okosabb, hogyha bemásolsz ide valami latin "bölcsességet".
2010. jan. 16. 21:31
 30/33 anonim ***** válasza:

"Ja, és amúgy te keresztény vagy, hogy ilyen szép kérdéseket teszel fel? És most azért lettél ilyen indulatos, mert megingattalak a hitedben?"

nem mondtam, hogy keretény lennék, és semmi indulat nincs bennem. (max. sajnálat, végülis tök lénygtelen)

a hitemben te képtelen vagy megingatni, pontosan ismerem a filozófiádat, sőt, talán még hamarabb ismertem, mint te. csak kiváncsi voltam, mennyire uralod.

szépen, le a kalappal.

csak van egy kis gond.

a te létezésednek (mint komplex, a véletlenen alapuló, fizikai-kémiai formáció) sem oka, sem célja, nameg értelme sincs. egyszerűen így alakult. tetteidnek nincsenek következményei, hiszen tetteid sincsenek, csak véletlen folyamatok. ezt adta a gép.

akkor miért is érzed szükségesnek, hogy győzködj embereket? miért gondolod, hogy számít valamit?

miért nem kasztod inkább fel magad, hiszen az is csak olyan időtöltés, mint itt gépelgetni. és legalább a számodra kiderülne, hogy tényleg jól gondolod-e. :)

"így is lehet élni, csak minek?" kérdezhetném, csakhát számodra minek sincs. meg élet sem...

2010. jan. 17. 01:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!