Jehova Tanúi meg adják kellőképpen a Tiszteletet a Szülőknek?
Már csak arra lennék kíváncsi,hogy hogyan szólítjátok meg pl Édesapukátokat.
Sándor,Pityu,Feri,János vagy Apu,Apuka,Édesapám,Apám?
Hogy?
Arra is kíváncsi lennék,hogy pl ha elmentek orvoshoz vagy egy igazgatóval kell beszélnetek, hogy szólítjatok meg?
Doktor úr,Igazgató úr,vagy pedig a nevén letegezve?
Mert ha az embereknek megadjátok a neki járó tiszteletet akkor,hogy engedhetitek meg magatoknak,hogy a Teremtőt letegezve nevén szólítva egyenrangúvá tegyétek magatokkal. Mert tulajdon képpen ha ha valakit letegezve szólítod meg nevén az az illető egyen rangú veled,vagy rangban,tisztségben kissebb mint te de nem nagyobb.
Én 46 éves vagyok,van egy 82 éves Apám és egy 74 éves Anyám ,lehet,hogy ódivatu amit írok de én magázom a szüleimet.
Nem azt mondom,hogy tegezve nem lehet tisztelni egy szülőt,mert lehet itt tulajdonképpen a néven van a hangsúly. Nevén szólítom vagy megadom neki a szülőnek járó tiszteletet.
És itt jön a kakuk tojás.
Ha a szülőnek megadom akkor mennyivel inkább meg kellene adnom a Teremtő Atyámnak. És nem néven szólítgatva megszentségtelenítsem a Mindenható Nevét ami még erre is rátesz egy lapáttal az az,hogy helytelenül használom. Vajon mi a véleménye erről Istennek?
Isten sajat maganak adta ezt a nevet ,igaz az akkori massalhangzokkal jeloltek.
Ahogy kialakultak a nyelvi szabalyok ,ugy alakult konnyen kiejthetove es minden nyelven elfogadhatova az adott nyelven valo kiejtese.
A lenyeg,hogy minden nyelven tudjak ki O ,kit takar ez a kiejtett nev.
A zsidok viszont szandekosan nem is hasznaltak,babona miatt.
Azt pedig,hogy az emberek kitalaltak,hogy magazva nagyobb a tiszteletadas,ez mind emberi megszokas,es kitalalmany.
Mar irtak,hogy a tiszteletet es szeretetet,igy is,es ugy is meglehet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!