Mi kellene ahhoz, hogy több tiszteletet mutassunk egymás iránt?
Kölcsönös megértése, egymásra figyelés....
A gond abból adódik, hogy az egyik mindig a másik életébe akar mászni és arra reagálni kell. Vagy a másik ember egoista.
Például nem várom el, hogy szeresd ezt a zenét:
http://www.youtube.com/watch?v=9pkLDEEs20U
Tehát nem sértődöm meg, ha nem tetszik, nem áldozlak fel meg ilyenek. Nem váglak arcon, ha elmondod a véleményed.
Te pedig nem késelsz meg, amiért ilyet hallgatok, mert nálad tilos vagy téveszméid vannak.
Nevelés.
Az embernek magától van egy adott természete, ez csak neveléssel fog változni.
Egyetértek azzal, amit írtatok. Köszönöm.
A problémánál vagyunk. De mi lenne a megoldás?
„Mi kellene ahhoz, hogy több tiszteletet mutassunk egymás iránt?”
Talán az, hogy saját magunkat azaz isteni kilétünket több tiszteletben részesítjük. Ez nem könnyű, főleg ha nem láttunk megfelelő példát. Kétség kívül találkoztunk olyan emberekkel akik elvárták tőlünk, hogy tiszteljük őket, de ők nem voltak hajlandók tisztelni bennünket, másokat. Az ilyen magatartás nagyon rossz példa volt.
Az ember aki tiszteli saját isteni kilétét az másokat is tisztel, és tiszteli Isten minden más kinyilatkoztatását, tiszteletben tartja a természetet, stb.
Ehhez helyes öntudatra, önismeretre van szükség. Jó lenne, ha tudomásul vennénk, hogy mikor Názáreti Jézus, aki az emberi öntudat javítását, felemelését látta feladatának, olyan dolgokat mondott mint „Én vagyok a jó pásztor, ...” vagy „Én vagyok az út, az igazság és az élet, ...”, stb. akkor nem saját személyiségére célzott, hanem az ÉN VAGYOK-ra minden emberben, az ember isteni kilétére, az Isten egyszülött Fiára / Leányára, a Krisztusra minden emberben.
szia, legfeljebb talán példamutatással lehet egyik ember hatással a másikra(ezzel kapcsolatosan a szülői/nevelői minta is öröklődhet)
(adott tárgykörhöz tartozhat az is pl., hogy az ember belső önvizsgálatként önmagát veszi górcső alá, nem másokat akar kontroll alatt tartani illetőleg megváltoztatni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!