Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi kellene ahhoz, hogy több...

KZitus kérdése:

Mi kellene ahhoz, hogy több tiszteletet mutassunk egymás iránt?

Figyelt kérdés
Szerintetek képes lenne erre egyre több és több ember? Mivel lehetne ösztönözni az embereket erre?

2014. jan. 19. 20:27
1 2
 11/16 Mulder614 ***** válasza:
A szeretet az a tulajdonság ami az alapja kel hogy legyen mindennek. Ha az megvan akkor a tisztelet csekélység lessz mindenkinek.
2014. jan. 20. 16:34
 12/16 anonim ***** válasza:

" http://www.youtube.com/watch?v=9pkLDEEs20U "

a legjobb dolog, amit valaha is talaltam a Vallas rovatban... <3

2014. jan. 20. 20:56
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Imádom a Rammsteint, de hogy is jön ez ide? :)

Szerintem is a példamutatás az egyetlen dolog, amivel hatni lehet. Én orvostanhallgató vagyok, kórházi gyakorlataim során találkoztam már mindenféle embertípussal. Van néhány ritka tirpák páciens... Van köztük olyan, aki annyira elvakult, hogy akárhogy viselkedsz vele, ugyanolyan tapló marad. De szerencsére több olyannal találkozom (persze lehet, hogy ebben a jó kommunikációkészségem is közrejátszott:), akire a kezdeti (talán bizonytalanságból és félelemből is fakadó) bunkó viselkedés ellenére hat az empatikus és megértő kommunikáció, és utána másképpen viselkednek.

A legtöbb emberre egyébként az is nagy hatással van, hogy milyen fellépésed van vele szemben. Ha tekintélyt parancsolóan viselkedsz és felülemelkedsz az apró hülyeségeken, akkor sokkal inkább megnyerheted a bizalmát, tiszteletét, és tisztelettudóbban fog veled szemben viselkedni. Úgyhogy nem árt gyakorolnia magabiztos fellépést :) # voltam :)

2014. jan. 20. 22:36
 14/16 anonim ***** válasza:
*#7 voltam.
2014. jan. 20. 22:37
 15/16 anonim ***** válasza:

Szeretet és alázat.

Hidd el legtöbb ember jól tudja ezt,csak sok minden más fontosabb annál,hogy más emberek érzéseit igényeit figyelembe vegyük,mert nekünk a sajátunk előbbre való.

Nem hinném ,hogy tudnád ösztönözni őket.

Ha ismered a zsidók történetét a Bibliából,amikor a pusztában vándoroltak-előtte történt jó néhány olyan esemény ,amelyből egyértelműnek tűnhetett számukra,hogy nem Mózes vezeti őket,hanem valami felsőbb hatalom.Mégis mikor Mózes a kőtáblákért volt fent a hegyen néhány napig, a zsidók aranyból egy borjút öntöttek maguknak,hogy azt istenítsék.Azoknak az embereknek lett volna ,ami a helyes cselekedetekre ösztönözze őket,mivel mindannyian szemtanúi voltak olyan eseményeknek,ami elég meggyőző lehetett,mégsem volt elég.Ezért gondolom,hogy nincs semmi,ami mindenkire hatni tudna úgy ,ahogyan azt te szeretnéd.Mindig lenne olyan,akinek valami nem felel meg,ami miatt kibúvót akarna találni.

De kedves gondolat már az is,hogy megfordult a fejedben.

2014. ápr. 16. 16:08
 16/16 anonim ***** válasza:
Az,ha mindenki úgy gondolná,semmivel nem több a másiknál.
2014. ápr. 16. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!