Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek? Mivel tudnám...

Mit tegyek? Mivel tudnám feltölteni lemerült akkumulátoraimat?

Figyelt kérdés

Néha nagyon elkeserít, hogy nem tudok meggyőzni valakit arról, hogy a bibliát nem pénzéhes bűnözők varrták össze.

Nem jó szembesülni azzal, hogy több millió(?) ember tévedhet a legfontosabb kérdéssel kapcsolatban.

lesújt, összetör, elveszi a kedvemet mindentől

Elegem van a gusztustalan hazugságokból. Úgy érzem, hogy történnie kéne valaminek, ami előre viszi az ügyünket.

Mivel tudnám feltölteni lemerült akkumulátoraimat?

2014. aug. 3. 22:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 A kérdező kommentje:

Bibliában egyébként a tanításokon kívül mást is találsz, mert vannak történeti, prófétai fejezetek is.Az evangéliumok pedig az örömüzenetet is hirdetik.

Biblia központi üzenete a János 3, 16.

2014. aug. 5. 15:56
 52/76 A kérdező kommentje:

"Teljesen igaz. Abban az esetben, ha a gyerek még 15 év múlva is elhiszi, hogy a fognyűvő manócskák rágják szét a fogát.

Azonban ha azóta apuka felvilágosította a fiát, hogy valójában mi történik az ember szájában ha sok cukrot eszik, akkor ezt felróni neki vagy szándékos galádság, vagy csak szimplán önlejáratás. "

Az apuka azért beszél fognyűvő manócskákról, mert tudja, hogy kisfia megérti őt, ha el tudja képzelni, hogy mi van egy mosdatlan fogon. Ha nem értené meg őt, akkor nehezebben fogadná el a szüleitől kapott parancsot. Jézus is ezért alkalmazkodik azokhoz az emberekhez, akikhez beszél szerintem.

"Te viszont továbbra is a fognyűvő manócskákról szóló leírást (Bibliát) akarod népszerűsíteni felnőtt, érett emberek körében is, úgy tálalva, hogy az a valóságot írja le. Ez szerintem ma már kábé olyan eretnekség, mint ennek ellenkezője volt úgy ezer évvel ezelőtt. "

a fognyűvő m szóló manócskáról szóló mesének van egy üzenete.Mosd meg a fogaidat! Felnőttkorunkban is megmossuk még akkor is, ha nem fognyűvő manócskákról beszélünk. én az üzenetét, (általában mindenki),fogadom el.

lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de körülbelül érted a lényegét?

"Ószövetség rész, és az Újszövetségnek is jelentős része"

nem idejétmúlt.ha csak emberek fogalmazták volna meg, akkor az lenne

"Kiválogatni a pelyva közül az értékes információt pedig nem mindenkinek sikerül, főleg úgy, hogy közben az egyház is a saját kénye-kedve szerint értelmezi és magyarázza a Bibliában írottakat."

nem értelmezhetné mindenki kénye kedve szerint.csak akkor tehetünk így, ha eltekintünk nagyon sok tényezőtől, és tudom, hogy egy kívülállónak körülménysnek tűnik, de nagyon egyértelmű, egyszerű dolgoról van szóakkor, amikor arról írok, hogy nem szabad figyelmenkívül hagyni tényezőt. nem nehéz kiszedni belőle az információt, hanem könnyű

2014. aug. 5. 16:05
 53/76 A kérdező kommentje:

"Most meg a fogadat! "

ez egy üzenet. ezeket az üzeneteket könnyű megérteni, ha ismerjük a Bibliát. A Biblia központi üzenete pedig annyira egyszerű, mint az egyszeregy.Sokan csak azért értelmezik rosszul, mert figyelmen kívül hagynak sok tényt

2014. aug. 5. 16:08
 54/76 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy szerintem nem tudjátok, hogy miről beszéltek.olvassátok el egyszer a Bibliát. amíg nem olvassátok el, addig nem értitek meg, hogy mi az az értelmezés :)
2014. aug. 5. 16:11
 55/76 A kérdező kommentje:

"Embereket fogtok halászni"

Megértették volna a tanítvnyai, ha azt mondta volna nekik, hogy téríteni? nem hiszem

halászni ma már egy "elavult" kifejezés. ma már azt mondanánk, hogy téríteni :)

2014. aug. 5. 16:19
 56/76 A kérdező kommentje:

fognyüvő manócska helyett mondhatná azt is az apuka, hogy mikroba.de a mikrobát nem érti meg a gyerek.

"fogacskáidat z megrágják a manócskák."

2014. aug. 5. 16:23
 57/76 anonim ***** válasza:

Igen,gyakran szoktak hasonló dumával jönni hogy:Arról mi nem tehetünk,(Ez egyébként igaz,de újra megtennék!)Azok az emberek nem keresztények,Jaj,felejtsük már el a múltat,az már régen volt stb..

Ennyi erővel a bibliát is elfelejthetnénk!És azt gyakran elfelejtik hogy EBBŐL a terrorból nőtte ki magát a kereszténység,minden alap erre épül!Vér és terror,ezért tudod a keresztény vallás életben maradni!

majd amikor rájöttek, hogy nem tudják eltörölni a föld színéről, hasznot húztak belőle egyes történészek szerint.-Ez így igaz!De,ha te is bevallód hogy a kereszténység csak a pénzről szól és a hatalomról,akkor miért ragaszkodsz ennyire hozzá?Nem volt jézus sem keresztény isten,itt csak a pénz és hatalom volt/van!

...hogy miért gyilkoltak már a római birodalomban.vallási megfontolásokból-Csak azóta volt/van "vallási" háború mióta megjelent a zsidó,keresztény és iszlám!(Történész barátom,mielőtt belém kötsz hogy:Már az előtt is volt, tudom...De az nem követelte milliók életét és nem döntőt nyomorba senkit!)

mert a földesúr is felvette, de nem meggyőződésből tették ezt. (erőltetett keresztények)

akik egy jó üzletet, (lehetőséget), láttak a kereszténység kihasználásában,

István is azért vette fel a kereszténységet, mert nem akarta tönkretenni országát

stb...-Látom érted azért a lényeget,de szerinted -ha szabad akaratból lehetett volna választani akkor ma létezne a kereszténység?-

1. olyan emberek gyilkolnak, gyilkoltattak, akik azt hazudták magukról, hogy keresztények.-Ezek az emberek keresztények a nemlétező jézus hűséges birkái!

A kommunizmus keresztény gyökerei(Ez egy jó cikk):

[link]

2. olyan emberek gyilkoltak, akik rossz következtetéseket vontak le bibliai alapokon.-Olvass még!

[link]

[link]

[link]

[link]

Mal. 3.6: Mert én, az Úr, meg nem változom, ti pedig, Jákóbnak fiai, nem emésztettek meg!

Nem ennyire egyszerű ez a kérdés. :)

Kik írták? Miért?

Hazudnak vagy nem hazudnak? Mi a reakció a másik oldalon? -Mi ez a terelő duma!?Ez nem kérdés,hanem válasz volt!

Kik írták?A szerzői jog a Joy of Satan Ministries-t illeti. Ezen az oldalon megtalálod a nevüket!

Miért?Szerintem ezt a weboldal címe egyértelműen és érthetően tükrözi...Van nem!?

Hazudnak vagy nem hazudnak?Elsőnek azt bizonyítsd be hogy a biblia nem hazudik!És miért hazudnának,nem hazudnak!

Milyen "másik oldalon" keresztényzsidó oldalon?Az amit te is csinálsz terelnek meg össze vissza mentegetőznek!

Mózes nem létezett!Talán hazudnak!?:D

igen? :) Igen!

nem erről van szó. :) kik azok a ti? akkor is "szimbolikusan" értelmezünk valamit, ha nem fognak meg. :)

-Már megint terel..Na vajon kikről beszélünk!?Nem,azt mondjátok pl.:Hogy jézus dec.25 született jászolban!

De számos pogány isten is dec.25 született jászolban,ami megint egy szimbólum!Ti ezt szó szerint értitek!

Általában vagy mindig ti képzelitek be magatoknak, hogy megfogtatok valakit. :)-Kik azok a "Ti"?Nem képzelem tudom hogy hazudsz!

2014. aug. 5. 16:33
 58/76 anonim ***** válasza:
64%

"nem idejétmúlt.ha csak emberek fogalmazták volna meg, akkor az lenne "

Emberek fogalmazták meg, ugyanolyanok, mint te vagy én, csak ókoriak, az ókori tudás és elképzelések szintjén az ókori embereknek. Olyan emberek számára, akik még a betűket sem ismerték, a csillagokról és a Napról, és úgy ancuzammen az egész univerzum mibenlétéről és működéséről sem volt semmi ismeretük, legfeljebb csak homályos, a valóságtól igen messze álló elképzeléseik.

Ergo idejétmúlt, elavult könyv a Biblia.

Tudom, most jönni fogsz azzal, hogy valóban emberek írták, de "isteni ihletésre". Erre viszont a világon semmi bizonyítékod nincs, ebben csak hiszel. A szomszédod mást hisz, a mezítlábas filippínó a bolygó túloldalán meg megint mást. Na akkor kinek van igaza? Objektív értelemben egyikőtöknek sem, mert mindannyiótoknak csak hite van, bizonyítéka viszont egy szemernyi se. Tehát marad az eredeti, még bizonyítható felállás, miszerint emberek írták a Bibliát, ókori emberek, ókori tudás birtokában, és te ezt dicsőíted annyira ma, többezer évvel később.

"nem értelmezhetné mindenki kénye kedve szerint.csak akkor tehetünk így, ha eltekintünk nagyon sok tényezőtől,"

Tudod te, hogy hány és hány különböző értelmezést olvastam már csak itt ezen az oldalon a különböző bibliai sztorikkal kapcsolatban? Lassan már minden egyes emberre jut egy külön értelmezés, annyi van belőle.

"Sokan csak azért értelmezik rosszul, mert figyelmen kívül hagynak sok tényt"

Mindenki meg van győződve róla, hogy a saját értelmezése a helyes, és a többieké - akik értelmezése eltér az övéktől - hamis. Miért vagy annyira biztos benne, hogy a te értelmezésed a valós, és a többieké a hibás? Honnan tudod, hogy te minden "tényt" figyelembe veszel az értelmezésed során? Mirefel ez a nagy magabiztosságod? Mert ha csak egyet is figyelmen kívül hagysz az értelmezésed során (akár véletlenségből, akár ismerethiányból, akár bármi más okból kifolyólag), akkor már nem mondhatod, hogy tiéd az abszolút jó értelmezés. Ilyen "tényekből" pedig annyi van mint a pelyva, ezért is létezik annyiféle értelmezése a bibliai történeteknek.

2014. aug. 5. 17:06
 59/76 A kérdező kommentje:

"Ez egyébként igaz,de újra megtennék!"

nagy fenéket tennék meg.

akkor meggyőződésből tették meg, ha megtette valaki a keresztények közül, de erős a gyanúm, hogy azoknak az embereknek semmi közük a kereszténységhez, akik hadjáratokat vezttek a szentföldért. hatalomhajhász pénzéhes bűnözők voltak, akik azt hazudták magukról, hogy keresztények.

"aj,felejtsük már el a múltat,az már régen volt stb.. "

ilyet én nem mondtam :)

"e,ha te is bevallód hogy a kereszténység csak a pénzről szól és a hatalomról,akkor miért ragaszkodsz ennyire hozzá?Nem volt jézus sem keresztény isten,itt csak a pénz és hatalom volt/van! "

félremagyarázod soraimat. nem azt mondtam,hogy a kereszténység erről szól, hanem azt, hogy voltak, akik kihasználták a kereszténységet.a kereszténység olyan emberek között születik, akik nem voltak bűnözők, pénzéhes vadállatok meggyőződésem szerint.ezt belátja az, aki komolyan foglalkozik a kereszténységgel

"sak azóta volt/van "vallási" háború mióta megjelent a zsidó,keresztény és iszlám!(Történész barátom,mielőtt belém kötsz hogy:Már az előtt is volt, tudom...De az nem követelte milliók életét és nem döntőt nyomorba senkit!) "

megint félreértettél

itt azt akartam sugallni, hogy nem vallási megfontolásokból üldöztek a római császárok meggyőződésem szerint, de ha néhányan így is tettek volna, akkor is csak emberi tévedésről van szó, aminek nagyon komoly következményei voltak.leírtam, hogy a birodalomban a keresztényeket az államvallásra való áttérés előtt ugyanígy üldözték

"Látom érted azért a lényeget,de szerinted -ha szabad akaratból lehetett volna választani akkor ma létezne a kereszténység?-"

én szabad akaratomból keresztelkedtem meg, és a legtöbb keresztény, (aki fel is vállalja), ugyanígy tett. lenne kereszténység természetesen. mindig is voltak valódi keresztények.valódi keresztények mint pld Böjte Csaba

ezekre az apróságokra érdemes odafigyelni :)

"Ezek az emberek keresztények a nemlétező jézus hűséges birkái! "

nem ezek azok a pénzéhes bűnözők, akik nácik alatt nácik, kommunizmus alatt kommunista verőlegények, keresztény egyházak hatalma alatt keresztények kereszténynek hazudták volna magukat

"kommunizmuskeresztény gyökerei"

látszik, hogy lila fingod sincs arról, hogy mi az a kommunizmus.éltél már akkor?a keresztényeket, ( a valódi), durván üldözték.személyesen ismerek olyan embereket, akik nem végezhették el az egyetemet kereszténységük miatt

"Olvass még"

majd el olvasom, de csak azért, hogy fel tudjalak világosítani téged bizonyos dolgokkal kapcsolatban. :)

"Na vajon kikről beszélünk!?"

na vajon kiről !? :)

2014. aug. 5. 17:26
 60/76 A kérdező kommentje:
( ezt az utolsó hozzászólónak szántam)
2014. aug. 5. 17:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!