Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek? Mivel tudnám...

Mit tegyek? Mivel tudnám feltölteni lemerült akkumulátoraimat?

Figyelt kérdés

Néha nagyon elkeserít, hogy nem tudok meggyőzni valakit arról, hogy a bibliát nem pénzéhes bűnözők varrták össze.

Nem jó szembesülni azzal, hogy több millió(?) ember tévedhet a legfontosabb kérdéssel kapcsolatban.

lesújt, összetör, elveszi a kedvemet mindentől

Elegem van a gusztustalan hazugságokból. Úgy érzem, hogy történnie kéne valaminek, ami előre viszi az ügyünket.

Mivel tudnám feltölteni lemerült akkumulátoraimat?

2014. aug. 3. 22:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 A kérdező kommentje:
*utolsó előtti
2014. aug. 5. 17:30
 62/76 A kérdező kommentje:

Sceptic!

"Emberek fogalmazták meg, ugyanolyanok, mint te vagy én, csak ókoriak, az ókori tudás és elképzelések szintjén az ókori embereknek"

járj után annak, hogy miért nem hamisíthatták meg a Bibliát! ha rákérdezel privát üzenetben, akkor részletesen ki fogom fejteni neked. (nem egy-két óra cseverészésről lesz szó, hanem komoly kutatómunkáról, amiben te is részt fogsz venni)

Jézus valós személy volt.Jézus személyével kapcsolatban nagyon sok könyv jelent meg.ateisták, keresztény írók is írtak róla.megtért ateisták.ha kérde, akkor felsorolok néhány könyvet a kedvedért. Jézusról kell eldönteni, hogy ember volt? mert az egyértelmű és világos, hogy Jézus nélkül nincs kereszténység.Jézus az alap, amire a kereszténység felépül

"Olyan emberek számára, akik még a betűket sem ismerték,"

meglepően sokat tudtak már a summérok is :)

rendkívül fejlett kultúrával rndelkeztek. már Slalomon is

"Ergo idejétmúlt, elavult könyv a Biblia. "

nem elavult.rossz a következtetés. lehet, hogy kevesebbet tudtak a csillagászatról, de már nagyon sokszor leírtam neked, hogy nem természettudományos zsebkönyv a Biblia.ezt próbáld meg felfogni. :)

"udom, most jönni fogsz azzal, hogy valóban emberek írták, de "isteni ihletésre". Erre viszont a világon semmi bizonyítékod nincs"

régészeti, történelmi, irodalmi adatoknak köszönhetően vannak olyan tények, amiket nem lehet megkerülni.atények alapján szerintem mindenki ugyanazt a következtetést vnná le.vagyis én úgy hiszem, hogy tévszemében élsz bizonyos dolgokkal kapcsolatban, és nem tudsz azokról az adatokról, amikről én tudok, ezért nem is tudsz hinni

"Na akkor kinek van igaza? "

az érveket is meg kell hallgatni, és az érvek, (tények), alapján előbb vagy utóbb, (lehetez akár 5 év is), mindenki eljut a megfelelő következtetésekre

"Objektív értelemben egyikőtöknek sem, mert mindannyiótoknak csak hite van, bizonyítékoknincsenek"

a hit mindig arról szól, hogy a megismertek alapján elfogadunk valamit a nerm megismert dolgokról. a hit tényeken alapul.ha atények csak vélt tények, akkor könnyen meglehet dönteni egy hitrendszert. az ateiszmus, teizmus, deizmus is hit."bizonyítékok vannak, de nem biztos, hogy csak azért bizonyítható valami, mert vannak "bizonyítékok"

A Bizonyításról szerintem te sem tudod pontosan, hogy hogyan működik :)

"ehát marad az eredeti, még bizonyítható felállás, miszerint emberek írták a Bibliát, ókori emberek, ókori tudás birtokában, és te ezt dicsőíted annyira ma, többezer évvel később."

csak akkor marad, ha kevés időt töltöttél el a kereszténység tanulmányozásával, és nagyon sok dolgot nem tudsz még a kereszténységről kis komám. :)

"Tudod te, hogy hány és hány különböző értelmezést olvastam már csak itt ezen az oldalon a különböző bibliai sztorikkal kapcsolatban? Lassan már minden egyes emberre jut egy külön értelmezés, annyi van belőle"

te pedig szépen megtanulod azokat a dolgokat, amik a történelemmel, irodalomtudománnyal, régészettel, bibliakrtikával kapcsolatosak, és eldöntöd, hogy ki értelmezjól és ki nem . :) borzalmasnak tűnik, pedig csak arról van szó, hogy politizálgatás, magyarkodás, tv nézése helyett azokkal a dolgokkal kéne foglalkoznia mindenkinek, amik a legfontosabbak, ha már kritizálunk valamit

"Mindenki meg van győződve róla, hogy a saját értelmezése a helyes, és a többieké - akik értelmezése eltér az övéktől - hamis. Miért vagy annyira biztos benne, hogy a te értelmezésed a valós, és a többieké a hibás? Honnan tudod, hogy te minden "tényt" figyelembe veszel az értelmezésed során?"

vannak dolgok, amikben én is tévedhetek, de vannak olyan dolgok is, amikben nem. nézd4 akármit is írnék zzel kapcsolatban, csak kétkedve olvasnád. azt mondom, hogy szánj a kereszténység tanulmányozására több isdőt, és egy idő után te is rá fogsz jönni a fontosabb dolgokra.

"Mirefel ez a nagy magabiztosságod?"

bizonyos dolgokban magabiztos lehetek. :) ezt nem csak magamnak köszönhetem. úgy érzem, hogy ajándék. hálás vagyok ezért, és küzdeni fogok azért, hogy te is magabiztos legyél a lényegi kérdésekkel kapcsolatban :)

2014. aug. 5. 18:00
 63/76 A kérdező kommentje:
Az én életemből nagyon sok év, (kb 20 év),csak erről szólt.tudom,hogy sok elképzelésemet felül kellett bírálnom, de voltak olyan dolgok is, amikhez újraújra visszatértem. nem azért, mert félek a haláltól, hanem azért mert az adatokkal is alátámasztható tények egy irányba mutatnak.
2014. aug. 5. 18:14
 64/76 anonim ***** válasza:

"járj után annak, hogy miért nem hamisíthatták meg a Bibliát!"

Miért ne hamisíthatták volna meg? Honnan veszed, hogy nem hamisították meg? És egyáltalán, mi köze a bibliahamisításnak bármihez is?

"ha rákérdezel privát üzenetben, akkor részletesen ki fogom fejteni neked. (nem egy-két óra cseverészésről lesz szó, hanem komoly kutatómunkáról, amiben te is részt fogsz venni) "

Nem akarok ennyire mélyen belefolyni a dolgokba, egyébként sem kedvelem a titkolózást. Elég ha leírsz néhány, általad bizonyítéknak tartott dolgot, aztán eldöntjük, hogy mennyire hitelesek.

"Jézus valós személy volt. ... Jézusról kell eldönteni, hogy ember volt?"

Az hát, mi más lett volna? Ja, tudom, próféta, félisten, vagy isten, attól függően, hogy melyik felekezethez tartozol. De ez is csak hit, annyit tudunk, hogy emberi külseje volt és a kor talán egyben legnagyobb és legismertebb csavargójának számított (nem rossz értelemben, maradjunk a világjáró megnevezésnél, ha a csavargó szó kellemetlen lenne esetleg). Ennyit tudunk Jézus mibenlétéről, az összes többi már csak mítosz, hit kérdése.

""Olyan emberek számára, akik még a betűket sem ismerték,"

meglepően sokat tudtak már a summérok is :) "

A sumér tudósok, vagyis az a nagyon vékony, műveltebb réteg. Én direkt kihangsúlyoztam, hogy a tudatlan parasztokra gondolok, és a suméroknál is főként az írástudatlan parasztok tették ki a társadalom túlnyomó többségét. Ne csúsztass.

""Ergo idejétmúlt, elavult könyv a Biblia. "

nem elavult.rossz a következtetés. lehet, hogy kevesebbet tudtak a csillagászatról, de már nagyon sokszor leírtam neked, hogy nem természettudományos zsebkönyv a Biblia.ezt próbáld meg felfogni. :) "

Igen, leírtad, de ismét nem erről volt szó. Megint csúsztatsz.

"régészeti, történelmi, irodalmi adatoknak köszönhetően vannak olyan tények, amiket nem lehet megkerülni.atények alapján szerintem mindenki ugyanazt a következtetést vnná le.vagyis én úgy hiszem, hogy tévszemében élsz bizonyos dolgokkal kapcsolatban, és nem tudsz azokról az adatokról, amikről én tudok, ezért nem is tudsz hinni "

Megosztanál végre legalább egyet ezen általad tudott dolgok közül? Már kértek itt ilyet jópáran rajtam kívül is, de állandóan csak kitérsz előle, eddig egy darabot sem voltál képes megosztani velünk. Egyre inkább úgy tűnik számomra, hogy csak a levegőbe beszélsz, és semmiféle bizonyítékod sincs - csak így akarsz többnek látszani, mint amennyi vagy. Legalábbis nagyon erre vall a viselkedésed. És ez nem személyeskedés, egyszerűen csak ezt mutatod magadból, magadról.

"az érveket is meg kell hallgatni, és az érvek, (tények), alapján előbb vagy utóbb, (lehetez akár 5 év is), mindenki eljut a megfelelő következtetésekre "

Igen, az valóban jó lenne, ha lenne végre akár csak egy darab is... De még mindig nincs.

"az ateiszmus ... is hit."

Ez is csúsztatás. Vagy nem vagy tisztában az ateizmus szó jelentésével, vagy szándékosan félremagyarázod azt. Mivel még bizonyítékot egy darabot sem tudtál hozni annak ellenére, hogy folyamatosan bizonygatod, egy csomó bizonyíték birtokában vagy sok téren, egyre erősebb a gyanúm, hogy az utóbbi lesz a valós.

Az ateizmus nem hit, attól függetlenül, hogy az ateista is hihet dolgokban. Én például ateista vagyok a köz szerint, mégis hiszek pl. abban, hogy talpon tudok maradni, meg tudom állni a helyem a világban. Kell ezt bizonyítanom más részére? Nem. Magamnak? Azt teszem minden nap. Eddig sikerült is. De ettől még ateista maradok.

"A Bizonyításról szerintem te sem tudod pontosan, hogy hogyan működik :) "

Ez a kijelentés meg így önmagában megint csak simán terelés. Ne kezdd el újra.

"te pedig szépen megtanulod azokat a dolgokat, amik a történelemmel, irodalomtudománnyal, régészettel, bibliakrtikával kapcsolatosak, és eldöntöd, hogy ki értelmezjól és ki nem . :)"

Bocs, de én nem döntöttem el semmit. Felőlem aztán értelmezgethetitek ítéletnapig a Bibliában lévő passzusokat, igazából hidegen hagy. Nem döntök a különféle értelmezéseitek között, nem az én dolgom. Azt majd megteszi az idő helyettem. Legfeljebb jót mulatok némelyiken, mert van amelyik vicces, van amelyik meg annyira elborult, hogy jókat lehet röhögni rajtuk. Ezért olvasgatom, nem azért, hogy döntsek közöttük.

Én csak simán élem tovább a kis ateista életecskémet :)

"azokkal a dolgokkal kéne foglalkoznia mindenkinek, amik a legfontosabbak, ha már kritizálunk valamit "

Na látod, én azzal foglalkozom. Az életemmel, mert az a legfontosabb számomra. Nem máséval, Jézuséval meg egy rakás más történelmi vagy mítoszbeli személy életével. Azt meghagyom neked, ha neked az a legfontosabb. :)

"vannak dolgok, amikben én is tévedhetek, de vannak olyan dolgok is, amikben nem."

Úúú, a kis tévedhetetlen, hogy oda ne rohanjak :D

"azt mondom, hogy szánj a kereszténység tanulmányozására több isdőt, "

Köszi a tanácsot, de különösebben nem érdekel. Inkább a kertecskémmel foglalkozom, annak legalább értelmét is látom ;)

Tudod, véleményem szerint a vallás, Isten feltételezése ill. az abban való hit azoknak kell, akik nem bíznak, nem hisznek önmagukban. Ezért van szükségük egy olyan entitás létének feltételezésére, aki hatalmasabb, nagyobb potenciállal bír náluk, ezáltal többet meg tud(hat) tenni mint önmaguk.

De ez csak egy magánvélemény. És nem, én nem vagyok tévedhetetlen.

2014. aug. 5. 19:17
 65/76 A kérdező kommentje:

"Miért ne hamisíthatták volna meg? Honnan veszed, hogy nem hamisították meg? "

azért, mert a különböző helyeken megtalált fordítások alátámasztják ezt az elképzelést.

"attól függően, hogy melyik felekezethez tartozol."

"a kis tévedhetetlen""És nem, én nem vagyok tévedhetetlen"

én sem vagyok tévedhetetlen

Te sem tévedhetsz akkor, amikor azt állítod, hogy van gravitáció. ;)

"igazából hidegen hagy"Köszi a tanácsot, de különösebben nem érdekel. Inkább a kertecskémmel foglalkozom, annak legalább értelmét is látom"

akkor mit akarsz tőlem? trollokkal nem tárgyalok

"Tudod, véleményem szerint "

nem vagyok kíváncsi a véleményedre, ha a kertecskéddel foglalkozol szabad idődben. :)

2014. aug. 5. 20:17
 66/76 A kérdező kommentje:
azért döbbenetes, nem?Idejön vitatkozni, és a végén elmondja nekem, hogy igazából nem is érdekli, mert a kertecskéjével szeret foglalkozni.
2014. aug. 5. 20:27
 67/76 A kérdező kommentje:
*leírja
2014. aug. 5. 20:28
 68/76 A kérdező kommentje:

leírtam, hogy a teizmus, ateizmus, deizmus is hit.

rosszul írtam,

mert a teizmus, ateizmus, deizmus többet jelent a hitnél. :)

2014. aug. 5. 20:49
 69/76 anonim ***** válasza:
64%

"akkor mit akarsz tőlem?"

Én semmit, te akarsz engem és a többi válaszírót megtéríteni.

"trollokkal nem tárgyalok "

Én nem is tárgyalni járok ide, hanem beszélgetni, időt tölteni. Tárgyalni üzleti találkozókra megyek.

"nem vagyok kíváncsi a véleményedre, ha a kertecskéddel foglalkozol szabad idődben. :)"

Miért nem vagy kíváncsi egy kertművelő véleményére? Elvégre Istennek is van egy kertje...

"Idejön vitatkozni, és a végén elmondja nekem, hogy igazából nem is érdekli, mert a kertecskéjével szeret foglalkozni."

A véleményed, gondolatvilágod érdekelt, és a (-z elmondásod szerint a) rendelkezésedre álló sok-sok bizonyíték, amikből (furcsamód) eddig egyetlen darabot sem sikerült bemutatnod. Nem pedig a kereszténység tanulmányozása, amit ajánlottál. A tanácsot még illedelmesen meg is köszöntem, szóval tényleg nem értem, hogy mirefel a hőbörgésed.

2014. aug. 5. 22:05
 70/76 A kérdező kommentje:
szerintem hagyjuk egymást békén.rosszcsont kis troll vagy. :)
2014. aug. 5. 22:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!