Mit tegyek? Mivel tudnám feltölteni lemerült akkumulátoraimat?
Néha nagyon elkeserít, hogy nem tudok meggyőzni valakit arról, hogy a bibliát nem pénzéhes bűnözők varrták össze.
Nem jó szembesülni azzal, hogy több millió(?) ember tévedhet a legfontosabb kérdéssel kapcsolatban.
lesújt, összetör, elveszi a kedvemet mindentől
Elegem van a gusztustalan hazugságokból. Úgy érzem, hogy történnie kéne valaminek, ami előre viszi az ügyünket.
Mivel tudnám feltölteni lemerült akkumulátoraimat?
"Most tényleg emlékeztetnem kell arra..."
Nem kell emlékeztetni arra, hogy a pogány üldözései, boszorkányüldözések, zsidóüldözések, keresztes háborúk is voltak."
Két dolgot is le szeretnék írni ezzel kapcsolatban.Ezekhez egy keresztény történésznek, régésznek semmi köze.Nem ő tehet arról, hogy 400 évvel ezelőtt valakik gyilkoltak, kínoztak, üldöztek.Elhiheted nekem, hogy én inkább meghalnék, de gyilkolni nem fogok.
2.
A kereszténység a római birodalomban indult hódító útjára, ( elutasítom, hogy a történelmet valakik meghamisították), és kezdetben a szegények között terjedhetett el igazán. A római birodalomban egy idő után üldözni kezdték őket, majd amikor rájöttek, hogy nem tudják eltörölni a föld színéről, hasznot húztak belőle egyes történészek szerint.
Egyik "pillanatról" a másikra államvallássá vált, ami azt jelentette, hogy a későbbiekben azokat gyilkolták az önmagukat kereszténynek valló emberek, akik nem fogadták el a kereszténységet.ezek után mindenki eldönti magában, hogy miért gyilkoltak már a római birodalomban.vallási megfontolásokból, vagy hatalom megerősítése miatt a kereszténységből hasznot húzó bűnözők. a feudalizmusban pedig kb ugyanerről volt szó.sok embernek kötelező volt a kereszténységet felvenni, mert a földesúr is felvette, de nem meggyőződésből tették ezt. (erőltetett keresztények)
voltak olyanok is, akik egy jó üzletet, (lehetőséget), láttak a kereszténység kihasználásában, és ezért lettek keresztények, (pld:földesurak).István is azért vette fel a kereszténységet, mert nem akarta tönkretenni országát, és nem hitbéli meggyőződésből feltehetőleg, de akkor is voltak emberek, és ma is vannak, akik hitbéli meggyőződésből keresztények. én ezekre az emberekre mondom azt, hogy valódi keresztények.
Amikor a gyilkolásról olvasok, akkor három dolog jut az eszembe.1. olyan emberek gyilkolnak, gyilkoltattak, akik azt hazudták magukról, hogy keresztények. (keresztény szó krisztuskövetőt jelent) a szovjetúnióban is hazudták magukról sokan, hogy elvtársak, mertúgy érezték, hogy kell hazudniuk.2. olyan emberek gyilkoltak, akik rossz következtetéseket vontak le bibliai alapokon.3. olyan emberek gyilkoltak, akiket félrevezettek azok, akik rossz következtetéseket vontak le bibliai alapokon szándékosan, (jó vagy rossz szándékból), vagy a "tökéletlenségük" miatt
Az újszövetségből kiderül, hogy Jézus buzdít keresztes háborúkra, boszorkányüldözésekre, gyilkolászásra, megkínzásokra
"És biztos vagyok benne hogy van pár(millió) fanatikus aki mai napig elhiszi. "
biztos, hogy nem
elírtam egy sort.
* az újszövetségből kiderül, hogy Jézus NEM buzdít boszorkányüldözésekre, gyilkolászásra, kínzásokra
"eleolvastál volna abba az oldalba amit küldtem ezt is bizonyítják"
kedves barátom!
Nem ennyire egyszerű ez a kérdés. :)
Kik írták? Miért?
Hazudnak vagy nem hazudnak? Mi a reakció a másik oldalon?
...stb.
Attól még, hogy valaki bizonyítékoknak vél valamit...:)
Egyébként beleolvastam :)
" amiket loptatok"
igen? :)
"Ti azt mondjátok,hogy ezeket szó szerint kell értelmezni!Vagy ha ezzel megfognak akkor azt mondjátok hogy szimbolikusan..."
nem erről van szó. :) kik azok a ti? akkor is "szimbolikusan" értelmezünk valamit, ha nem fognak meg. :)
""ha nem emeljük ki, akkor viszont nem a mi világunk fizikai törvényei alapján működő világot ír le a sztori."
nem szabad elfelejteni, hogy kiknek írták le először a sztorit, miért írták le először. :) "
Na igen. Az ókori embereknek írták, és azért írták, mert akkoriban még fogalmuk sem volt a fizikai kölcsönhatásokról, az anyag és energia ekvivalenciájáról, a világ relatív mivoltáról, és sok más olyan tudományos vívmányról, amelyek ma már sokszorosan bizonyítottak és széles körben elfogadottak.
Ma viszont már ismerjük ezeket a dolgokat, amik elavulttá, idejétmúlttá tették a Biblia írásmódját, kifejezésmódját, tanításainak java részét, te mégis ragaszkodni akarsz a Bibliához, az abban leírtakhoz. Ezek szerint te ókori szinten álló embernek tartod magad és embertársaidat, a világgal kapcsolatosan tudatlannak és ismerethiányosnak, ezért akarod rájuk tukmálni a hitedet.
Legalábbis nekem ez jön le a hozzáállásodból. Ma már legfeljebb egy kisgyereknek van szüksége az olyan jellegű körítésre, amit a Bibliában olvashatsz, de neki is el kell mondani, hogy mindez csak meseszerű körítéssel adagolt erkölcsi útmutatás, nem pedig valóságos történések leírása, gyűjteménye. Aztán legkésőbb úgy négy-öt-hat éves kora környékén pedig el kell kezdeni felvilágosítani a betűkről és az egyszeregyről, hogy aztán képes legyen megtanulni az összes többi, azóta felfedezett természettudományos eredményt, ha akarja, ahhoz, hogy tisztában legyen a világ valós mibenlétével és működésével.
Szerintem.
"ha azt mondod kisfiadnak, hogy mossa meg a fogacskáit, mert a fognyűvő manócskák szétrágáják, akkor beléd lehetne kötni.de hülye vagy! nem szabad hinni az apukának fiacskám, mert fognyűvő manócskákról beszélt 15 évvel ezelőtt."
Teljesen igaz. Abban az esetben, ha a gyerek még 15 év múlva is elhiszi, hogy a fognyűvő manócskák rágják szét a fogát.
Azonban ha azóta apuka felvilágosította a fiát, hogy valójában mi történik az ember szájában ha sok cukrot eszik, akkor ezt felróni neki vagy szándékos galádság, vagy csak szimplán önlejáratás.
Te viszont továbbra is a fognyűvő manócskákról szóló leírást (Bibliát) akarod népszerűsíteni felnőtt, érett emberek körében is, úgy tálalva, hogy az a valóságot írja le. Ez szerintem ma már kábé olyan eretnekség, mint ennek ellenkezője volt úgy ezer évvel ezelőtt.
Valóban vannak benne olyan részek, amelyek valósak mind a mai napig, mert gyakorlatilag örök érvényűek. De mára már idejétmúlttá vált szinte az egész Ószövetség rész, és az Újszövetségnek is jelentős része. Kiválogatni a pelyva közül az értékes információt pedig nem mindenkinek sikerül, főleg úgy, hogy közben az egyház is a saját kénye-kedve szerint értelmezi és magyarázza a Bibliában írottakat.
"Ma viszont már ismerjük ezeket a dolgokat, amik elavulttá, idejétmúlttá tették a Biblia írásmódját, kifejezésmódját, tanításainak java részét"
a kifejezésmódját idejétmúlttá tehetik (?), de egyetlen tanítását sem teszik idejétmúlttá. Olvasd el még egyszer a fognyüvő manócskákról írt elképzelésemet!
Isten érthetővé "akart tenni " valamit kor emberei számára, ezért olyan kifejezésekkel élt, amiket megértettek.,amikor halászoknak beszélt Jézus, akkor az egyszerű halászemberek által is megérthető kifejezéseket használt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!