Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek? Mivel tudnám...

Mit tegyek? Mivel tudnám feltölteni lemerült akkumulátoraimat?

Figyelt kérdés

Néha nagyon elkeserít, hogy nem tudok meggyőzni valakit arról, hogy a bibliát nem pénzéhes bűnözők varrták össze.

Nem jó szembesülni azzal, hogy több millió(?) ember tévedhet a legfontosabb kérdéssel kapcsolatban.

lesújt, összetör, elveszi a kedvemet mindentől

Elegem van a gusztustalan hazugságokból. Úgy érzem, hogy történnie kéne valaminek, ami előre viszi az ügyünket.

Mivel tudnám feltölteni lemerült akkumulátoraimat?

2014. aug. 3. 22:48
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
51%

"Maga hogyan érezné magát, ha gyereke/barátja/ férje elégne szeme láttára? mert én így érzem magamat minden egyes eredménytelen vita után"

Ez már a Te bajod, hogy túl komolyan veszed ezt a kétezer éves mítoszt. Kezdj el inkább pl. kertészkedni, az nagyban megnyugtatja az embert, és tudsz közben gondolkodni is.

Egyébként egy vita sosem eredménytelen, mindig lehet belőle tanulni. Ha neked nem sikerül, akkor nálad van a probléma. Nem annak kéne a vitáid céljának lennie, hogy megpróbálod ráerőszakolni a hitedet másokra, és akkor te is éreznéd, hogy a vitáid nem eredménytelenek.

"(én nem magamat sajnálom, hanem embertársaimat siratom.)"

Köszi, nekem speciel nincs rá szükségem :) Persze ha szeretsz keseregni, hát hajrá, csak mások kedvét ne rontsd el ezzel. Az nem szép dolog.

#5:

"Az a tudat adjon erőt, hogy a Bibliának igaza van, az emberek pedig mind hazugok, mivel az ember csak test."

Nálad lehet, de a többségnek agya is van. Az már egy más kérdés, hogy ezen többség többsége sajnos (túl) ritkán használja...

#8:

"Mert az emberek szívében levő gonoszt szabadon engedi, hogy nagy sötétség lepje meg a föld lakóit."

Még ha létezne is egy jóságos entitás, akit Istennek nevezel, szerinted így fejezné ki a jóságát teremtményeivel szemben? Szerintem nem. Ez inkább belőled jön, semmint egy jóságos Istenből, ha már szerinted mindenképpen jönnie kell(ene) valahonnét.

" Így tud csak fényleni az igazság világossága a sötétségben."

Szuper, tehát szerinted csak akkor lehet jóságos, ha előtte jól megkínozza az emberiséget, aztán meg a jóságos képében tetszelegve fog hozzá tündökölni? Ne haragudj, de szerintem elég beteg világképed alakult ki...

2014. aug. 4. 07:05
 12/76 anonim ***** válasza:

Imádkozz. A család pedig meg van szentelve általad. Azt nagyon nehéz megérteni, nem is lehet igazából, hogy a bizonyságtételeidet hazugnak mondják, Istent gonosznak, Jézus áldozatán pedig röhögnek, de az sem jobb eset, ha csak azt állítják rólad, hogy rettegsz a haláltól, azért hittél el egy mesét.

Bízd Istenre, ennél jobbat és többet nem tudsz tenni. És imádkozz szakadatlanul!

2014. aug. 4. 07:48
 13/76 A kérdező kommentje:

sok ateista hozzászóló félreérti és kiforgatja szavaimat. ez az, ami elkeserítő :)

Egyszerűen nem tudnak racionálisan gondolkodni.Valamilyen gátlásuk van.

Nem mindig maradok alul hála Istennek. Ha nem lennének adatokkal is alátámasztható tények, akkor mindig alul maradnék. Most már jobban vagyok. folytatjuk a missziót :) Köszönöm a válaszokat! Voltak olyan gondolataitok is, amik sokat fognak segíteni. Nagyon szeretlek titeket ateisták! Sokat fogok harcolni értetek. Gondolok rátok minden nap :)

2014. aug. 4. 10:20
 14/76 A kérdező kommentje:

A negyedik hozzászólónak pedig üzenem, hogy a belinkelt oldalon felsorolt "bizonyítékokkal" kapcsolatban keressen meg egy keresztény régészt.

Velem is felvehetné a kapcsolatot.

Isten áldja! Nekem bármikor írhat, ha kérdései vannak.

Akkor is írhat, ha kíváncsi arra, hogy miért nem tudják megrendíteni hitemet az ilyen és ehhez hasonló irományok.

Fel fogok tenni egy kérdést a "bizonyítékokkal" kapcsolatban a gyakorin. Kereszténység leleplezése? ezzel a kérdéssel fogjuk kezdeni a vitát. Keressen majd rá!

2014. aug. 4. 10:37
 15/76 anonim ***** válasza:

Nem kell siratni az embereket. Olyan soha nem lesz, hogy az egész világon mindenki keresztény legyen, szóval ha gondolod, akár életed végéig is sírhatsz.

Különben meg kismillió vallás létezik, miből gondolod, hogy a tiéd az igaz? Hja, tudom, jön a válasz: "Nekem élő kapcsolatom van istennek, személyesen tapasztalom a jelenlétét". Oké, de szinte mindegyik vallásos tapasztal ilyeneket, tehát akkor kinek van valóban élő kapcsolata istennel?

Jézus létére meg nincs történelmi bizonyíték.

2014. aug. 4. 13:13
 16/76 A kérdező kommentje:

Ha feltesz nekem egy kérdést, akkor várja meg a válaszomat is!

Tanuljatok meg kérdezni! Mindig messzemenő következtetéseket vontok le az egyes kijelentésekkel kapcsolatban.Kérdezzétek meg a másikat, hogy miért írt le valamit, és ne ti találjátok ki helyette!

Három nagyon elterjedt "vallás" létezik. kereszténység, iszlám, buddhizmus

Nem véletlenül terjedhettek el.Ha az Istenbe vetett hittel foglalkozik valaki, akkor érdemes ezeknek a tanulmányozásával kezdeni.

Iszlamisták Jézusra prófétaként tekintenek. :)

2014. aug. 4. 13:52
 17/76 A kérdező kommentje:
Messzemenő következtetések az attribúciós torzítások miatt könnyen félrevezethetnek.
2014. aug. 4. 13:57
 18/76 anonim ***** válasza:
51%

"Három nagyon elterjedt "vallás" létezik. kereszténység, iszlám, buddhizmus "

És mi a helyzet a hinduizmussal? Taoistákkal? Ők is vannak azért jó páran

2014. aug. 4. 14:19
 19/76 Tamás321 ***** válasza:

11/18-as válaszolónak:

Az nagyon jó volna, ha nem kellene senkinek szenvednie, hanem mindenki csak úgy szabadon élhetne. De nem ez van. Jó lenne, ha Istennek nem kellene olyan drasztikus lépéseket tennie, mint a gonoszok gonoszságának rázúdítása a földre. Ha enélkül is feleszmélne az emberiség, akkor így lehetne. De nem fog, mert az ember elszánt gyűlölője az igazságnak, és amikor jól megy a sora, az megvakítja őt. Az emberek bűnei szenvedést hoztak a földre, és a szenvedés által lehetséges csak a bűn megszűnése.

2014. aug. 4. 14:34
 20/76 Tamás321 ***** válasza:
Bocsánat, Sceptic nevű válaszolónak címeztem az előbbit.
2014. aug. 4. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!