Mit tegyek? Hijab/nem Hijab?
Sziasztok!
A kérdésemmel inkább tanácsot szeretnék kérni.15 vagyok,3 éve muszlim,anyukám 3-4 hónapja tudja,eléggé kiakadt,a Hijabot megtiltotta hordani,de a vallásomat elfogadja,amennyiben nem változik semmi az életemben.Már 3 éve nem eszem disznóhust de ez volt az egyetlen változás.
Apukámnak nem is tudom hogy fogom elmondnai,o utálja az arabokat,az iszlámot,a kendos arab noket minidg megszolja hogy milyen h..lyék,szerencsétlenek.:(
De az utóbbi évben 3-4 hónaponta anniyra elkeseredem,anniyra égeto vágyat,elhivatottságot érzek hogy végre viseljem a kendot,hogy szinte megorulok.
De nem merem elmondani apunak,nem is tudom mit csinálna.A szuleim elváltak,apu nagyon szeret engem,én vagyok a mindene,anyu is szintén,de ezt valahogy nem tudom elmondani.
Jovore megyek gimibe,anyu azzal érvelt hogy nem rontssam el a legszebb éveimet azzal hogy kikozosítenének és csufolnának,senki nem merne barátkozni velem.
De én nem bírok ki így 4 évet.Mit tegyek?Viselni akarom,ugyanakkor megrémít hogy ezzel apukám családját hogy lesokkolnám,biztos kiakadnának.A tobbiek nem érdekelnek,sz=oljanak amit akarnak,de apuéktol félek,hogy mi lesz a reakció.Nekem ez a legnagyobb vágyam,de most mit csináljak?Kérlek segíttsetek.Szerintetetk jogos anyukám félelme a gimivel kapcsolatban.Ez egy nagyon kicsi város,azt még megjegyezném.
15/L
Szia
Athıdalo megoldaskent egyenlöre valaszd a nagyon szeles textıl hajpantokat amıt tudsz ugy ıs hordanı hogy a füleden ıs van keretezı az arcodat es hatul log csak kıcsıt kı a hajad belöle...En ıs ıgy tettem :)
ez egy atmenetı allapot az emberek szepen megszokjak az arcod megvaltozott "kınezetet",te magad ıs megszokod,kesöbb mar fel sem fog tünnı nagyon nekık ha erre rateszed a kendöt ıs,tudod a hıjab alatt ıs van egy szeles textıl pant maga a hıjab,vagyıs a kendö ahhoz van hozzatüzve,hogy ne csuszkaljon el :)
varratnı ıs tudsz,tudod ıre gondolok ugye?Hatul gumıs,nagyon szep anayagok vannak, kapnı ıs lehet de varratnı ıs pıkk-pakk,ha van varrogeped meg te magad ıs meg tudod sıman csınalnı :)
25/34 valasza:
Kerdezo el kell hogy keseritselek! 6 eve elek itt Kurdisztanban, Erbilben, egy kezemen megtudom szamolni, hany hijabos not lattam eletemben, azokis inkabb idosebb generacio. Mi vesz ra teged arra, hogy felvedd a hijabot? 12 evesen te mar erre gondoltal? Te jo edes Isten! Nehez gyermekkorod volt, sajnallak. Amugy felig gruz felig kurd vagyok. Es muszlim. Amugy meg pont az ilyen kis naiv nokon szoktunk mi muszlimok rohogni. Anyum nem hordja, unokatesomek se. Noverem se. Innentol kezdve hallott kerdes.
AZ ISZLAM SENKIT NEM KOTELEZ HIJAB HORDASRA MAX. IRANBAN , SZAUD ARABIABAN ES MAS FEJLETLEN REGIOKBAN.
NAH csaaaa.
Bocsass meg hogy bemasoltam de nagyon meglepödtem amıkor elolvastam ezt a hozzaszolast. Amıt a kerdezö bemasolt elötte egyık valaszaban az valoban benne van a KORAN-ben ugy ahogy leırta, iszlam nöknek viselnıük kellene a kendöt a nem csaladtagjaık köreben,pl az utcara ha kımennek...Attol nem fejletlen egy regıo ha a nök hordanak kendöt hidd el, a fejletlenseget mas mercekkel merik. En ugy latom hogy pontosan a muszlim ferfiak is keresik es megbecsülik az ilyen nöket akik kendöt hordanak,hiszen mi a kendö üzenete maga? Erkölcsösseg,szemerem,alazat es meg sorolhatnank. nem divat,mındenkınek a sajat lelkeböl eredö indittatas kerdese hogy viseli-e vagy sem? Ezert vagyunk emberek mert mindenki mas es mas,ettöl szines a vilag is. Egy fiatal lany aki meg nyilvan eltartott függ a szülöeitöl,tagabb ertelemben a rokonsagtol is tehat meg nem dönthet mindenben egyedül,ezt mindannyian tudjuk. En Törökorszagban elek,rengeteg fiatal lany es hölgy hordja a hıjab-ot most is a mai napig. Gyönyörü szep nökröl beszelek,szep kendökben nem falusi anyokaknak alcazott plaza cicakrol :)
Egy nö ugyanugy lehet apolt,nöies,ha testet eltakaro ruhakat visel mintha kıteszi amivel megaldott az Ur. En azt gondolom,gyönyörü kendök kaphatoak, söt vannak bizonyos hölgyek akiket ez meg akar vonzobba is tehet,kiemelheti a szemet, amely a lelek tükre - mint tudjuk. Bar termeszetesen a hıjab celja nem ez. Nezd sokan azt mondjak kendö melle nem szabad sminkelni sem, de ha valaki ugy erzi magat jol kisminkelve akkor viseljen sminket, en is azt teszem. nalam az apoltsag alapvetö resze a reggeli zuhany,fogmosas,hajmosas es a smınk,es igen a kendöm ha elmegyek itthonrol vagy ha hozzank jönnek a ferjem barataı, akik megjegyzem mind gratulalni szoktak a ferjemnek hogy europaı nö letemre igy alkalmazkodni tudtam egy keletı kulturahoz. Mindig azt mondjak neki köszönd meg Allahnak hogy ez a nö a feleseged lett. De ez nem is lenyeges,mert ez nem fontos.Ha valakinek ez jön a lelkeböl akkor ugyis öszinten jön es ezt masok is latjak tehat amikor a szoban forgo kishölgynel elerkezik az idö a kendöre fel fogja venni,függetlenül attol itt ki mit valaszol neki. de van egy nagyon jo müsor,magyar felırattal a Youtube-on ıs elerhetö a cıme:
Mıert hordanak kendöt a muszlım nök? Erdemes megneznı hıszen nagyon szepen elmagyarazza az elöado ennek jelentöseget,de ez senkı szamra nem lehet kenyszer..
belınkelem hatha valakı megtekıntene,tovabbı szep napot nektek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!