Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek? Hijab/nem Hijab?

Mit tegyek? Hijab/nem Hijab?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésemmel inkább tanácsot szeretnék kérni.15 vagyok,3 éve muszlim,anyukám 3-4 hónapja tudja,eléggé kiakadt,a Hijabot megtiltotta hordani,de a vallásomat elfogadja,amennyiben nem változik semmi az életemben.Már 3 éve nem eszem disznóhust de ez volt az egyetlen változás.

Apukámnak nem is tudom hogy fogom elmondnai,o utálja az arabokat,az iszlámot,a kendos arab noket minidg megszolja hogy milyen h..lyék,szerencsétlenek.:(

De az utóbbi évben 3-4 hónaponta anniyra elkeseredem,anniyra égeto vágyat,elhivatottságot érzek hogy végre viseljem a kendot,hogy szinte megorulok.

De nem merem elmondani apunak,nem is tudom mit csinálna.A szuleim elváltak,apu nagyon szeret engem,én vagyok a mindene,anyu is szintén,de ezt valahogy nem tudom elmondani.

Jovore megyek gimibe,anyu azzal érvelt hogy nem rontssam el a legszebb éveimet azzal hogy kikozosítenének és csufolnának,senki nem merne barátkozni velem.

De én nem bírok ki így 4 évet.Mit tegyek?Viselni akarom,ugyanakkor megrémít hogy ezzel apukám családját hogy lesokkolnám,biztos kiakadnának.A tobbiek nem érdekelnek,sz=oljanak amit akarnak,de apuéktol félek,hogy mi lesz a reakció.Nekem ez a legnagyobb vágyam,de most mit csináljak?Kérlek segíttsetek.Szerintetetk jogos anyukám félelme a gimivel kapcsolatban.Ez egy nagyon kicsi város,azt még megjegyezném.

15/L

2014. júl. 23. 10:54
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
32%
Igen, jobb ha őszinte leszel apuddal, bár már tuti hogy régóta tudja ilyen-olyan forrásokból (főleg hogy nagyon kicsi az a város). Viszont egészen biztosan fáj is neki, hogy ez a hála részedről az odaadásáért, a szeretetéért cserébe, amit irányodba tanúsított egész eddigi életed folyamán. Valószínűleg úgy érzi, hogy elárultad őt, még ha ezt nem is vallja be, talán még saját magának sem. Az apai szeretet sokmindent képes túlélni.
2014. júl. 23. 14:52
 12/37 anonim ***** válasza:
29%
Ezt az egész vallás mizériát szerintem a gimi után kellene újragondolnod. Addig lehet érnél annyit, hogy felfogd mi is az az iszlám és milyen veszélyeket rejt az emberiség jövőjére nézve...Híradót szoktál nézni? Az iszlamisták mindenhol gyilkolásznak pillanatnyilag a nagyvilágban...
2014. júl. 23. 15:48
 13/37 anonim ***** válasza:
57%
Emberek, ez kamukérdés, mindig megkérdezi ezt a csaj. Keressetek már utána. Mindig ez van.
2014. júl. 23. 18:37
 14/37 anonim ***** válasza:
#13 Akkor meg még a neme sem biztos.:) Mármint, hogy "csaj". Meglehet ez is része az iszlamista propagandának, hogy a butább szőkéket rávegyék erre a különcségre. Így tudnak a többi nyugati országba is szaporodni, mint a nyulak. Elveszik feleségül akit be lehet fűzni, utána megy az egész rokonság családegyesíteni és jöhet 8-10 gyerek is. Eltelik 18 év, és már szépen alakul is az iszlamista szavazatok száma egy-egy választáson. Egyiptom is ettől szenved.:(
2014. júl. 24. 08:32
 15/37 anonim ***** válasza:
60%

#14: Európára is ez a sors vár. Németország is ettől szenved, egyre inkább. Most még csak saját mecsetet építtetnek állami pénzből, aztán már saját muszlim iskolákat, aztán már annyian lesznek, hogy pusztán a szavazatok számával felülkerekednek az európaiakon, és bármit megszavaznak, amit csak akarnak. Nem kell hozzá sok, max néhány generáció még, ha így megy tovább a dolog.

Ez a modernkori honfoglalás. Nem az ellenség számát csökkentik háborúval, hanem a saját népességüket növelik a szaporaságukkal.

Szerintem érdemes (sőt, véleményem szerint szükségszerű!) lenne átalakítani a szavazást, hogy súlyozottan számítson bele egy-egy szavazat a végeredménybe. Ma már erre is lenne lehetőség az informatika világában. Tanultságtól függővé tenni, hogy kinek a szavazata mennyit ér, valami hasonló formában:

Akinek nincs még 4 elemije sem, az ne szavazhasson. Akinek legalább 4 elemije megvan, annak szavazata 1-et érjen, minden további elvégzett elemi osztály +1-et érjen (tehát 6 elemit végzett szavazata 3 pontot ér).

Aki szakmunkást végzett, annak 10 pontot érjen a szavazata (két szakmunkás végzettség ugye 20 pont, stb.)

Aki érettségivel rendelkezik, annak 25 pontos a szavazata.

Technikum +10, okj és egyéb gyorstalpalók +5 pont.

Főiskolai diploma +50, egyetemi diploma +75 pont, és minden további diploma (típustól függetlenül) +50 pont.

Milyen dolog már az, hogy aki 3 diplomával rendelkezik, mondjuk többek között egy gazdaságival és egy jogival, nagyon jól átlátja az ország helyzetét, képes azt komolyan befolyásolni, az ugyanolyan értékű embernek számít a szavazáson (ezáltal pedig az ország sorsának alakításában), mint az a 2 elemiig se jutott valaki, aki írni-olvasni és jobbára beszélni is képtelen, és az orra végéig sem lát el ha az ország sorsáról, jövőjéről van szó?

2014. júl. 24. 08:53
 16/37 anonim ***** válasza:
Az értékek persze csak hasraütésszerűek, nem kőbe vésett dolog, de valami kiindulópontnak megfelelhetnek.
2014. júl. 24. 08:57
 17/37 anonim ***** válasza:

#15 Egyiptomban ezzel most kísérleteznek, de olyan formában, hogy a választásokon csak az indulhat, aki nem vallásos hátterű párt. Tehát a programjában sem szerepel például a saria bevezetése, ha nyernek...A szekularizáció jó találmány, csak ki kell terjeszteni világméretűre....

Így ha 100 gyereket is csinál egy-egy muzulmán pár, akkor se megy semmire vele...legfeljebb a szociális hálót terheli meg vele...de a többi embernek az emberi életmódhoz és a demokráciához való jogát nem sérti.

2014. júl. 24. 12:39
 18/37 A kérdező kommentje:

Nagyon koszonom a válaszokat.Nem kamukérdés,ezt eddig másodszor kérdezem meg,hátha azóta vannak uj emberek,uj véleménnyel,és azért i tettem fel másodszor is a kérdést,mert még mindig nem oldodott meg ez a problémá,és adok egy uj esélyt mások véleményének a meghallgatásásra.

Kérlek,ne itt politizáljatok,ez nem az a téma,és nekem sincs ezzel semmi tapasztalatom,nem szolok bele,de kérlek ne itt.

A témához illo kommentekre válaszolva:

Tudom hogy az oszinteség a legfontosabb,de nagyon nehéz ilyen komoly dolgokat elmodnanom apukámnak,nem tudom miért,másrol bátran beszélek vele,de a komoly dolgokrol nem merek.Nem tudom mi az oka.Koszonom a válaszokat.

2014. júl. 24. 17:51
 19/37 A kérdező kommentje:

Még a második válaszadó kérdésére válaszolva,abban nyilvánul meg,hogy maxium térdig éro ruhát,nadrágot hordok,nyilvánosan csak rovidujju felsot,aminek nagyon kicsi a kivágása,és nem testre tapado ruhákat,nem kihivo szabást viselek azota.Nem sminkeltem soha,nem is fogok.

Továbbá amikor elmegyek a szuleimmel eskuvokre,unnepekre,a tobbi 15 éves tini mind iszik egy két pohárral,de én soha,pedig mindig megszolják.

Annyira nem változtam meg,mindig is erkolcsos családom volt,én sem viselkedtem soha durván,kihívóan,csupán most jobban tisztelem az élet szépségét,az állatokat és a természetet,ok ezt vagy nem AKARJÁK,vagy nem vették észre.

Koszonom a válaszod.

2014. júl. 24. 17:55
 20/37 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, tavaly azt írtad, hogy idén mész középsikolába és hog ynyolcadikos vagy . Tehát te fiatalodsz?
2014. júl. 24. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!