Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tegyek? Hijab/nem Hijab?

Mit tegyek? Hijab/nem Hijab?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésemmel inkább tanácsot szeretnék kérni.15 vagyok,3 éve muszlim,anyukám 3-4 hónapja tudja,eléggé kiakadt,a Hijabot megtiltotta hordani,de a vallásomat elfogadja,amennyiben nem változik semmi az életemben.Már 3 éve nem eszem disznóhust de ez volt az egyetlen változás.

Apukámnak nem is tudom hogy fogom elmondnai,o utálja az arabokat,az iszlámot,a kendos arab noket minidg megszolja hogy milyen h..lyék,szerencsétlenek.:(

De az utóbbi évben 3-4 hónaponta anniyra elkeseredem,anniyra égeto vágyat,elhivatottságot érzek hogy végre viseljem a kendot,hogy szinte megorulok.

De nem merem elmondani apunak,nem is tudom mit csinálna.A szuleim elváltak,apu nagyon szeret engem,én vagyok a mindene,anyu is szintén,de ezt valahogy nem tudom elmondani.

Jovore megyek gimibe,anyu azzal érvelt hogy nem rontssam el a legszebb éveimet azzal hogy kikozosítenének és csufolnának,senki nem merne barátkozni velem.

De én nem bírok ki így 4 évet.Mit tegyek?Viselni akarom,ugyanakkor megrémít hogy ezzel apukám családját hogy lesokkolnám,biztos kiakadnának.A tobbiek nem érdekelnek,sz=oljanak amit akarnak,de apuéktol félek,hogy mi lesz a reakció.Nekem ez a legnagyobb vágyam,de most mit csináljak?Kérlek segíttsetek.Szerintetetk jogos anyukám félelme a gimivel kapcsolatban.Ez egy nagyon kicsi város,azt még megjegyezném.

15/L

2014. júl. 23. 10:54
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Nem Magyarországban élek,itt az alapiskola 9 év,aztán a gii az nem 10,11,12 osztály,hanem elso,második,harmadik negyedik osztály.Csak ezért.
2014. júl. 24. 19:19
 22/37 anonim ***** válasza:

"Nem kamukérdés,ezt eddig másodszor kérdezem meg,hátha azóta vannak uj emberek,uj véleménnyel,és azért i tettem fel másodszor is a kérdést,mert még mindig nem oldodott meg ez a problémá,és adok egy uj esélyt mások véleményének a meghallgatásásra. "

Erre találták ki a "Kérdés kiemelése!" opciót.

2014. júl. 24. 22:46
 23/37 A kérdező kommentje:
Igen,ez igaz,de már senki nem válaszolt,de ezt nem fogom most ragozni.Nem kamukérdés.Aki elhiszi,elhiszi,aki meg nem,az o baja.
2014. júl. 25. 07:54
 24/37 anonim ***** válasza:

"...Tudom hogy az oszinteség a legfontosabb,de nagyon nehéz ilyen komoly dolgokat elmodnanom apukámnak,nem tudom miért,másrol bátran beszélek vele,de a komoly dolgokrol nem merek..."

Ha ez neked egy komoly dolog(van kendő, vagy nincs kendő a fejeden), akkor már értem miért akarsz te muzulmán lenni.:)

2014. júl. 25. 11:34
 25/37 anonim ***** válasza:
32%

Kerdezo el kell hogy keseritselek! 6 eve elek itt Kurdisztanban, Erbilben, egy kezemen megtudom szamolni, hany hijabos not lattam eletemben, azokis inkabb idosebb generacio. Mi vesz ra teged arra, hogy felvedd a hijabot? 12 evesen te mar erre gondoltal? Te jo edes Isten! Nehez gyermekkorod volt, sajnallak. Amugy felig gruz felig kurd vagyok. Es muszlim. Amugy meg pont az ilyen kis naiv nokon szoktunk mi muszlimok rohogni. Anyum nem hordja, unokatesomek se. Noverem se. Innentol kezdve hallott kerdes.

AZ ISZLAM SENKIT NEM KOTELEZ HIJAB HORDASRA MAX. IRANBAN , SZAUD ARABIABAN ES MAS FEJLETLEN REGIOKBAN.

NAH csaaaa.

2014. júl. 25. 12:29
 26/37 A kérdező kommentje:

Tudod,ha elolvasod a Koránt,abban benne van hogy a nok takarják el magukat.

És mondd a hívő nőknek, hogy süssék le a tekintetüket és ügyeljenek a szemérmükre..." (24:31)

"Próféta! Mondd a feleségeidnek, a leányaidnak és a hívők feleségeinek, hogy borítsák az orcájukra köntösük egy részét! Így érhető el leginkább az, hogy elismertessenek, és ne zaklattassanak. Allah megbocsátó és könyörületes." (33:59)

Nem tudom milyen muszlim no vagy ha még ezt sem tartod be,ami a legfontosabb.

És nem azzt tartom komoly dolognak hogy van e kendo a fejemen vagy nincs,hanem azt,hogy egy teljesen más vallásra tértem át mint az megszokott.

2014. júl. 25. 13:31
 27/37 anonim ***** válasza:
88%

Honnan szurod le hogy no vagyok? En ferfi vagyok.

Tudod vannak tolerans muszlimok is. Csak imadkozasnal kell imaruhat felvenni ami a hajat takarja el. Sokkal fontosabb hogy imadkozz es tarsd a ramadant mint az hogy az oltozkodessel babraljunk. Ennyi erovel akkor huzzuk le a redonyt innentol fogva a Kozel Keleten turbant es hijabot lehet venni. Aaahh...az a baj hogy az eutopaiak mindent tulreagalnak. Menjunk vissza 1300 evet?!

Felveheted de tudd, hogy az 50 evesnel fiatalabb generacio kb. 5-10%a veszi fel azok is szuloi nyomasra. Mar Sziriaban sem divat ugy 15 eve. Apukadrol meg no comment!

Csinalj amit akarsz bar nem ertem miert itt teszed fel a kerdest amikor az oldal 95%a ki nem allhatja a vallast. Miert nem mesz fel facebookra ott egy csomo csoport van muszlimokkal. De mindegy.

Greetings from Kurdistan.

2014. júl. 25. 14:00
 28/37 anonim ***** válasza:
Igen. Én is ezt próbáltam hangsúlyozni: káfiroktól kérdez???? Hova jutunk már!!!!????!!!!
2014. júl. 25. 15:16
 29/37 anonim ***** válasza:

Nekem erről eszembe jutott egy történet és az a gyanúm, hogy ez hajszál pontosan ugyan az.

Egy arab termékeket áruló boltban - fehér tulajdonos a nő -, beszélgettünk és elárulta, hogy az egyetemeken, ahova sok arab jár, meg egyéb muzulmán, úgy fogják meg a lányok a pénzeseket, hogy fejkendőt kezdenek hordani, hogy azt a látszatot keltsék, hogy szemérmesek, erkölcsösek. De csak arról szól az egész történet, hogy gazdag pasit akarnak fogni maguknak.

Mert ugye ott lóg ki a lóláb, hogy aki szemérmes, meg erkölcsös, az ilyet nem is kérdez meg, hanem egyszerűen csinálja, megéli.

Otthon senkinek nem kell viselnie, és a szülők ugye nem is láthatnák...

2014. júl. 25. 16:56
 30/37 A kérdező kommentje:
Jól,van,látom itt nem kapok mást csak utálatot és elitélést.Mostantol torlom a kérdést a kérdéseim kozul,így nem fogok a további válaszokra reagálni.
2014. júl. 27. 10:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!