Melyik felekezet áll legközelebb a Bibliához, és nem annyira bigott? (részletesebben lent)
Bibliához legközelebb: Pl. katolikusok rengeteg dolgot találtak ki, építettek be a vallásba, aminek semmi köze a Bibliához. Gondolok a kereszt és egyéb jelképek tiszteletére, a cölibátusra, a gyónásra, a szentekre, stb...
Bigottság: Gondolok az evolúció nem elfogadására, a "szexet nem szabad élvezni, csak gyermekvállalás végett engedhető meg", és hasonlókra.
És persze az sem hátrány, ha egy felekezet jól szervezett, és jó a közösség.
Ui: nem szeretnék vitákat indítani se katolikusokkal, se olyanokkal, akiket az imént lebigottoztam. Tisztelek mindenkit aki Istent keresi, csak én máshogyan értelmezem a Bibliát, mint ők...
Tisztelt Kérdező, és tisztelt vallásos felhasználók, akik keresztényként elfogadják az evolúciót!
Az evolúciónak semmi köze nincs a Bibliához, így össze sem lehet vele egyeztetni. Hozok is erről egy történeti, és egy teológiai érvet:
Egyes emberek szeretik azt terjeszteni, hogy Charles Darwin teista-evolúcionista volt (magyarul hívő ember volt, csak a teremtést másként magyarázta). Ez azonban hazugság. A ránk maradt források szerint tudjuk, hogy Darwin valaha hívő ember volt, de a kutatásai nyomán fokozatosan eltávolodott a kereszténységtől, és állítása szerint idősebb korában már NEM hitt abban, hogy létezett valamiféle kinyilatkoztatás.
Ismétlem: Darwin a végére teljesen ateista lett, tudomásom szerint ez az elmélet sem úgy jelent meg, mint a teremtés alternatívája, hanem úgy, mint amely forradalmasította a természettudományt, és ezáltal nagyobb szakadék keletkezett a vallás és a természettudomány között. Tehát teljesen értelmetlen az evolúciós bevonni a kereszténységbe, sem pedig a "Nagy Bumm" elméletet, mert az a modell kizárja Isten létezését, ahogyan ezt Hawking professzor elmondta.
A teológiai érv pedig az, hogy a Biblia szerint a halál Ádám bűnének a következménye, vagyis nem az élet természetes velejárója. Az Újszövetség "ellenségként" nevezi. Ezzel szemben az evolúció egyik alaptanítása, hogy a halál az élet természetes velejárója, mely során a gyengébb, szaporodásra nem képes fajok kihalnak, az erősebbek pedig tovább fejlődnek.
Pont az olyan válaszok miatt mint a 2. írtam, hogy nem akarok vitákat indítani erről a témáról... A Biblia nem természettudományos mű, nem is ez a célja, ókori emberknek meg hogy a fenébe is lehetett volna elmagyarázni mindazt, amit a mai tudomány sem képes felfogni teljesen. Mindegy, erről nem nyitok vitát. Kész, schluss, passz!
Kérek mindenkit, hogy konkrétan a kérdésre válaszoljon!
Jehova tanui.
Gyozodj meg rola magad.
Jehova Tanúi csak a saját fordítású Bibliájukhoz állnak közel, amit az ő tanításukhoz igazítottak.
@18:18
A Hovind féle videókkal nem minden hívő ember azonosul (én sem). Már itt a fórumon megvizsgáltuk Hovind érveit, és azt kell hogy mondjuk, az állításai nem fedik a valóságot.
A Zsidókhoz írt levél azt tanítja, hogy a teremtést csak HIT által lehet elfogadni. Tehát nem lehet tudományosan bizonyítani.
KÉREM NE OFFOLJUNK, NEM AZ EVOLÚCIÓ VOLT A KÉRDÉS!!
Mindenki másnak köszönöm a választ!
Hitgyüli: nem ismerem őket annyira, megmondom őszintén. Tudom, hogy a zsidókat a kiválasztott népnek tekintik, ami hozzáteszem nem feltétlenük egy helytelen Bibliaértelmezés. Egyszer néztem a Vidámvasárnapot, és Németh Sándor akkor is arról prédikált hogy Izrael milyen jó és szép, nem pedig a Bibliáról, ami viszont nem volt számomra szimpatikus.
Jehova tanúi: Amit bigottság alatt leírtam, az nagyon is igaz rájuk. Saját Bibliát használnak, és abból egy-egy részt kiragadnak, és agyonmagyaráznak.
Biblia Szól Egyház
Én személy szerint a Biblia Szól Egyházba járok (1 éve), és azt mondhatom, hogy a Bibliát nagyon komolyan veszik, és ezen belül is a kegyelemről és a bevégzett munkáról szóló tanítás (az üdvösség nem elveszíthető) az ami fontos számukra.
Itt a honlapjuk: www.bibliaszol.hu (ha érdekel, az alkalmak élő közvetítésébe is nyugodtan belenézhetsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!