Melyik az egy igaz vallás?
Értelmetlen a kérdésed.
Ha bármelyik vallásról is kiderülne, hogy átfogóan igaz, akkor az többé nem vallás, hanem információ, tudás az ember birtokában.
Az már egy másik szempont, hogy szubjektíven ki melyiket véli igaznak, és megint másik, hogy valójában melyik igaz a sok közül, vagy egyáltalán igaz-e bármelyik.
A lényeg az, hogy mindenki azt találja meg a maga számára, amelyikkel a legkönnyebben tud azonosulni, ami az ő világnézetét tükrözi.
Tehát a kérdésedre a választ nem ismerjük.Nem tudjuk, hogy melyik vallás az igaz átfogóan, csak azt tudja mindenki megállapítani, hogy neki melyik illik bele a leginkább a világszemléletébe.Talán egyszer választ kapunk, de most még nincs információnk erről.
A világ legelső "vallása" a Kígyó imádás.
Egyébként a Pogányok ugyanazokat az Isteneket tisztelték és imádták csak más néven,és más módon az adott kultúra keretein belül.
A legtobb vallas alapja Isten,es a fia Jezus.
Amelyik a legpontosabban,es legjobban kovetik,a tanitasukat,az mondhato igaznak.
Illetve ezt mondja Isten,es Jezus is helyes utnak,ami az elethez visz.
Keresni kell,mindenkinek maganak.
Szia
Csatlakozom Előttem szólóhoz.
Bár ezt a szót, hogy vallás nem szeretem, mert mint mondottam Isten sem és a fia sem hoztak létre vallásokat, hogy aztán zűrzavar és vallási megosztottság jöjjön létre.
A biblia alapján meghatározható melyik "út' az amelyikről Jézus beszélt s ez elfogadható.
a többi csak névleges és szavakon alapszik.
Ha nem lehetne tudni, akkor Isten jogtalanul tartana számonkérést, arról amit az emberekkel nem tudatott, vagy nem közölt.
De Ő mindent az emberek tudtára ad, hogy időben tudjanak választani, és helyes döntést hozni.
Katy Weaver
Igazából az összes vallás az anyagiakról szól, ami rendelkezik egyházzal is, mert az nem tartja fent magát a semmiből.Nem is csoda, hogy a Vatikán a tíz leginkább pénzmosással vádolt állam egyike.
De ez valamilyen szinten normális és azóta így működik, amióta léteznek egyházak és templomok, szóval az ókortól eredeztethető az egyház/templom pénzigénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!