Hívők! Elmagyaráznátok nekem, h most h van ez az egész?
Tehát most mi a különbség egy zsidó, egy keresztény, egy jehova meg a többi között?
Én római katolikus vagyok, de ezt se értem, h miért van még mellette református meg görög, miért nem egy van és kész.
Másrészt a Biblia ugyan úgy megáll mindegyiknél vagy sem?
A keresztény Biblia két részből áll.
Ószövetségből és Újszövetségből.
Itt a protestáns Károli Biblia szerkezete, hogy lásd:
Ebből a zsidók az Újszövetséget alapból nem fogadják el és nem tartják hitelesnek (Jézust és az apostolokat).
A zsidók szent könyve a Tóra, ami a Mózes 5 db könyvét foglalja magába (az ószövetségből). Ezen kívül nekik még van egy Talmuduk (amiben biblia értelmezésekről, hagyományokról, törvényekről stb... van szó).
Jehova tanúinak saját fordítású Bibliájuk van. (sokak szerint úgy alakítva, hogy az a teológiai nézeteiknek megfelelő legyen. Szerintük meg a többiek tévedtek).
A kereszténységen belül több egyház létezik.
Léteznek a katolikusok és a protestánsok.
A protestánsokhoz tartoznak a reformátusok, evangélikusok, Jehova tanúi, baptisták, adventisták, hit gyülekezete stb...
Azért nincs egy keresztény, mert mindenki mindent máshogyan értelmez.
A keresztények alapból a Bibliát használják, de vagy félreértik vagy bizonyos részekre köpnek egyet.
Így inkább azt javaslom, hogy legyél jó ember, mert az a legfontosabb és az biztos.
Például ha római katolikus vagy, akkor szerinted az ostya vagy kenyér Jézus titokzatos teste, a bor pedig a titokzatos vére (amit a pap ad, áldozásnál). És ahhoz, hogy magadhoz vedd egy katolikus papnál gyónni kell.
Sokak szerint ez bálvány imádás és csak le kell nyelni simán a cuccot, mert ez a parancs, de semmilyen okkult dolog nem történik. (csak az örök élete egyik feltétele).
Vannak akik szerint Jézus akkor van jelen a gyülekezetben.
Jehova tanú szerint csak egy bizonyos réteg táplálkozhat, akik a mennyországba jutnak majd. (mert vannak akik a földre támadnak fel).
Szerintem meg az egész csak egy jelkép. Megtörtént esemény, de sokkal mélyebb mondani valója van ennek a cselekedetnek. (de most nem fejtem ki).
Tehát maga a ceremónia, jelentéktelen.
Én nem ítélem el, ha valaki szertartásokat végez:)
De nem tenném kötelezővé és főleg nem ítélkeznék miatta.
Mert nem az ostya öl, hanem ami belül van.
@21:04
Én nem vagyok Jehova Tanúja, viszont azt tudom, hogy a Jehova Tanúi nem tartják magukat protestánsoknak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!