Nem értem ezt az egész kalória, szénhidrát számolgatás! Elmagyaráznátok?
Az egyik amit nem értek, hogy ha ez alapján megnézem miket ettem eddig (mondjuk reggeli:kakaóscsiga+ kakaó, ebéd: tejszínes tészta vacsora: két fehér szendvics) akkor sokkal kövérebbnek kéne lennem, mert ez simán 3-4 ezer kalória, és persze előfordultak még nassolások is.
Meg azt sem értem, hogy ha 1300 kalóriát beviszek cukorból, vagy zsírból, vagy fehérjéből, akkor az első verziótól hízni, a másodiktól stagnálni, a harmadiktól fogyni fogok.
De még a szénhidrát számolást sem értem. Most néztem meg, hogy 75 g kölesgolyóban van 60 g szénhidrát és 459 kalória. Most akkor ez pont ugyanannyira hízlal, mintha egy zacskó chipset ennék?
Minden tápanyagnak megvan a szerepe a szervezetben. A fehérje sejt építő, regeneráló, és nagyon sok más szerepet tölt be. A zsír energiát nyújt, a szénhidrát is. A szervezetednek van egy bizonyos tápigénye, ez azt jelenti, hogy meg van, hogy mennyi fehérje, zsír, szénhidrát, vitamin szükséges az egészséges életfolyamatok zajlásához. Ha bármelyik kevesebb, mint a szükséges, akkor hiányállapotok lépnek fel.
A szénhidrátoknak több fajtája van, egyszerű szénhidrátok, mint a cukrok, és összetett szénhidrátok, mint zab, rizs. Szénhidrát mindkettő, de még sem ugyanaz.
HA megeszel 3-4000 kalóriát, az nem azt jelenti, hogy hízni fogsz. Attól függ, hogy milyen az anyagcseréd, mennyit mozogsz...
Szóval röviden nem mindegy mit eszel, mennyit eszel, ehhez mennyit mozogsz, és mennyi a tápanyagtartalma. Nehéz, de itt egy kis segítség (nem olvastam el, de átfutva jókat ír):
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
A kakaóscsiga 500 , a kakaó 140, a két szendvics kb 5-600 kalória. A tészta ha még 1000 kalóriával számolom akkor sem 3-4000 kalóriáról van szó.
Ha 1300 kalóriát eszel, akkor fogyni fogsz. tökmindegy hogy fehérje vagy zsír vagy szénhidrát. DE! Egyik szélsőség sem jó. Ha csak fehérjét eszel, nem jó a vesének, ha csak zsírt, nem jó a májnak, ha csak szénhidrátot akkor az izmaid épülnek le. Kiegyensúlyozottan kell enni, de súlyvesztés szempontjából mindegy mit eszel, ha kalóriadeficit van, fogyni fogsz.
Ha ennyi a kölesgolyó kaóriaértéke, akkor igen, éppen annyira hizlal mint a chips.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!