Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik az a vallási felekezet...

Melyik az a vallási felekezet amelyik a térítésre fekteti a legnagyobb hangsúlyt?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem,hogy nem foglalkozik semmi mással,csak a térítés a fő célja.

2014. máj. 18. 07:46
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
A jehovisták.
2014. máj. 18. 08:02
 2/24 anonim ***** válasza:

Igaza van az elsőnek, legalábbis, ha a keresztény vallásokat nézzük. A jehvisták szerint, csak akkor kerülnek a Mennyországukba, ha minimum 10 ( így hallottam, de lehet több kevesebb ) embert megtérítenek.

Azonban a Jehova Tanúi nem csak ezzel foglalkoznak, tartanak ilyen, kurzusokat, Bibliaolvasó heteket stb.

Legalábbis a mi városunkban így megy.

2014. máj. 18. 09:56
 3/24 anonim ***** válasza:
Krisna, már az agyamra mennek. Erőszakosak, jobban, mint a Jehovák.
2014. máj. 18. 10:21
 4/24 anonim ***** válasza:
62%
Jehova, keresztény
2014. máj. 18. 12:16
 5/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Bocsánat,hogy nem írtam a vallást de egyebaként igen,keresztény vallásra gondoltam.

De mi a céljuk,hogy annyi embert bevonjanak a vallásukba?

2014. máj. 18. 16:21
 6/24 anonim ***** válasza:
24%

Szia

Az első válaszolóhoz szeretnék Javítani.

Jehova tanúinak nincs ilyen kötelező érvényű elvárása, hogy minimum 10 embert kell személyenként megtéríteni.

Ez egy hazugság, nem tudom ezt honnan találta ki valaki, bár sejtem, hogy melyik biblia verset fordították félre ránk szabva.

Istent a minőség érdekli, és nem a mennyiség.

ezenkívül nem ettől függ valakinek a biblia szerint a megmentése, ezért ez bocsánat de hazugság.

A Biblia azt írja hogy aki mindvégig kitart, az részesül meg mentésben és nem az aki 10 ember elvitt az igazságba.

Egyébként pedig ha egy Tanú tegyük fel, hogy legalább 10 embernek segített de nem tart ki mindvégig, és elesik, az sem menekül meg tehát ez nem Bibliai elvárás.

Katy Weaver

2014. máj. 18. 21:55
 7/24 anonim ***** válasza:

Talán még annyit, hogy a biblia szerint nem mindenki égi elhívású, ezért ennél fogva a Tanúk nem hiszik, hogy mindenki a mennybe megy.

Már csak ezért sem lehetséges.

armageddonnak lesznek Földi túl élői akik itt maradnak.

Más részt a prédikáló szolgálat egy dolog amit egy kereszténynek tennie kell az életében. A saját szellemiségét is fejlesztenie kell, ezért vannak személyes és gyülekezeti Biblia olvasások, tanulmányozások.

s az élet minden területén bizonyítania kell hogy keresztény, mert akkor prédikálhat 1000 órát is naponta ha nem úgy él az áldozata semmit nem ér.

Katy Weaver

Katy Weaver

2014. máj. 18. 22:00
 8/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Elfogadom amit írsz de akkor minek ez a nagy térítési munka?

És nem utolsó sorban milyen bibliai alapja van?

Én úgy tudom,hogy Jézus mikor elküldte tanítványait akkor nem téríteni küldte hanem,hirdetni,gyógyítani,ördögöt űzni stb. stb.

A Jehova Tanúi ezek közül a parancsok közül teljesítettek valamit?

Engem az érdekel,hogy minek kell annyi embert egy vallás "zászlaja"alá be téríteni?

Írja egyáltalán ezt valahol a Biblia?

Arról tudok,hogy Isten országa hirdetve lesz az egész földön de ez nem ugyan az.

Nem véletlenül más a célja ennek a nagy tömeg szédítésnek? Elnézést a kifejezésért de hirtelen nem találtam megfelelőbb szót.

Ez nem inkább hatalomra törekvés,mint hirdetés?

De most őszintén...

2014. máj. 18. 22:29
 9/24 sandor76 ***** válasza:

Kar,hogy meg nem vetted a faradsagot,hogy megtudd.

De gondolom te is igaz kereszteny vagy.

Mert nekik is ez lenne a feladatuk,csak nem teszik.

Jehova Tanui viszont igen,ettol kulonboznek a tobbitol.

2014. máj. 18. 22:38
 10/24 A kérdező kommentje:

Kedves Sándor én azt kérdeztem,hogy milyen bibliai alapja van annak a nagy térítési munkának amit a Jehova Tanúi világszerte végeznek.

Ha erre a kérdésre tudsz válaszolni akkor azt köszönettel veszem de ha nem tudsz akkor megkérlek,hogy ne fölényeskedj és próbálj meg most az egyszer egy reális képet alkotni arról amit a vallásod tesz...ha egyáltalán a vallásod! :)

2014. máj. 18. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!