Miért konvertáltatok protestánsról katolikusra?
Szia!
Nem szeretnék negatívumokat írni, és senkit sem szeretnék megsérteni, hogy kritikát írok a katolikus vallásról. Röviden összefoglalva: A katolikus tanítást összességében nem tudtam összeegyeztetni a Bibliában lerírtakkal. Elhiszem, hogy evvel nem mindenki ért egyet, de én most már a Hetednapi Adventista Egyház tagja vagyok. Megkeresztelkedtem ott, és gyarapodtam a lelki fejlődésben és a bölcsességben is. És boldog vagyok, hogy ebben az egyházban imádhatom Istent, köszönöm, hogy odavezetett, és azt is, hogy lehetőséget adott a misszióra, hogy másokkal is megismertessem az evangéliumot.
Bocs, én sem mentem át a katolikusokhoz, csak az érdekelne, hogy miért ötlött fel benned ez a dolog.
Én pl. el nem tudom képzelni, hogy Máriához vagy halott emberekhez imádkozzak, vagy egy olyan felekezethez tartozzak, ami emberiség elleni bűntetteket hajtott végre huzamos ideig.
"Hát szerintem ez az adventista egyházakról is elmondható: főleg a megalapítójáról, aki többször is tudné vélte Krisztus eljövetelét, pedig azt senki sem tudhatja. Erre alapozta egyházát, többször is "jövendölt", pedig egyszer sem vált be."
Tisztelt Kérdező!
A megjövendölt időpontban valóban nem jött el Krisztus, ám Dániel és Jelenések könyve párhuzamos elemzéséből kiderül, hogy maga a csalódás is meg volt jövendölve. Krisztus tanítványai és az adventmozgalom tagjai ugyanazt a próféciát értelmezték, és ugyanúgy félre is értették. Csak míg a tanítványok a prófécia elejét, a Messiás szolgálatára vonatkozóan értették félre, úgy az adventhívők a prófécia záróidőpontjakor beálló eseményeket értették félre. Mind a kereszténység, és mind a h.n. adventista egyház egy csalódás által keletkezetett, ezzel pedig kirostáltattak köreikből azok, akiknek az adventváráshoz érdekeik fűződtek. Nem meglepő tehát, hogy a Jézust követő nagy sokaságból is csak 12 ember maradt, ugyanígy az advenzmozgalomból, amely majdnem egy millió tagot számlált is csak kevés maradt, akik nem a Bibliában, hanem önmagukban keresték a hibát.
Szia!
Én éppen most húsvétkor katolizáltam felnőttként, saját elhatározásból, belső indíttatásból.
Egészen addig protestáns körökben mozogtam.
Majd valami miatt úgy éreztem, hogy nagyon egyoldalú és nem fair az, hogy csak azt tudom a katolikusokról, amit a protestáns körökben hallok.
Ezért úgy döntöttem, hogy eljárok misére!
Engem - aki addig magam is ellenálltam külső hatásra - az a hangulat a legelső alkalommal magával ragadott.
Éppen ezért folytattam a misére járást és figyeltem, érdeklődtem, gondolva, hogy majd felszáll a "rózsaszín köd" és akkor elmúlik ez a lendület is.
Időközben elkezdtem olvasni és kutatni a katolicizmusról.
Végül úgy döntöttem, hogy katolizálok.
Előtte jártam felkészítőre is és a kiválasztott kereszt- és bérmaszülők (akik mélyen istenhívők és katolikusok) mindvégig támogattak. A felkéréskor keresztanyukám annyira meghatódott, hogy könnyes lett a szeme is! :)
"minden katolikus hagyománynak van alapja a Bibliában."
Ezzel egyetértek és többek között ez az egyik fő indokom, okom nekem is.
30/N
Előző válaszoló!
Olvasd el a Római Katolikus Katekizmust.
Abban az is le van írva, igékkel alátámasztva.
Kellemes és hasznos időtöltést! :)
Utolso valaszolo...kuldenel egy linket ahol igy fel vannak sorolva az ervek ellenervek?
Nagyon erdekelne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!